DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Program č. 4.21 PRAVIDELNÁ ČINNOST SPORTOVNÍCH A TĚLOVÝCHOVNÝCH ORGANIZACÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
Advertisements

Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Seminář k podprogramům Dotačního fondu Libereckého kraje – PROGRAM Č. 3 – Program resortu zdravotnictví, tělovýchovy.
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Postup při podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO „Program na podporu vzdělávání a talentmanagementu v oblasti technických.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
maximální spoluúčast kraje 70 % příjem žádostí –
Program MŠMT VIII v roce 2017
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Webová prezentace Libereckého kraje
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Besip Zlínského kraje Zlín,
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Program č PRAVIDELNÁ ČINNOST SPORTOVNÍCH A TĚLOVÝCHOVNÝCH ORGANIZACÍ

ZÁKLADNÍ PARAMETRY  celkový objem ,- Kč  minimální dotace50.000,- Kč  maximální dotace ,- Kč  maximální spoluúčast kraje70 %  doba realizace aktivit –  počet žádostíkaždý subjekt jen 1  osobní náklady40% dotace  všechny informacewww.kraj-lbc.cz sportovnich-a-telovychovnych-organizaci

OPRÁVNĚNÝ ŽADATEL  spolek?  sportovní klub?  členství v celostátním sportovním svazu (asociace apod.)?  sídlo na území Libereckého kraje?  celoroční činnost ?  vznik před 1. lednem 2015? 6 x ANO SUPER, JSTE OPRÁVNĚNÝM ŽADATELEM 1 x NE 

SPORTOVNÍ KLUB SPORTOVNÍ SVAZ sportovní klub registrace u Českého statistického úřadu pod CZ NACE  provozování sportovních zařízení  činnosti sportovních klubů  ostatní sportovní činnosti (pokud jen 931 sportovní činnosti - pak ano) sportovní svaz nestátní nezisková organizace spolčující na celostátní úrovni sportovní kluby v daném, konkrétním sportovním odvětví

ÚČEL PROJEKTU vždy musí být: PRAVIDELNÁ SPORTOVNÍ ČINNOST DĚTÍ A MLÁDEŽE REALIZOVANÁ VE SPORTOVNÍCH KLUBECH A TĚLOVÝCHOVNÝCH JEDNOTÁCH v případě vyplnění jiného účelu bude žádost vyřazena z dalšího hodnocení

VÝSTUPY PARAMETRŮ PROJEKTU vždy musí být: název: POČET PODPOŘENÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE DO 19 LET měrná jednotka OSOBA hodnota parametru KAŽDÝ PODLE SVÝCH MOŽNOSTÍ Doporučujeme stanovit tak, aby byl splnitelný, při kontrole vyúčtování bude dokládán čestným prohlášením, ale při kontrole na místě se může stát, že kontrolní orgán bude chtít konkrétní prokázání např. seznam členů, docházku na tréninky apod. Jedná se o minimální počet.

VÝDAJE způsobilé  drobný dlouhodobý, nehmotný majetek  drobný dlouhodobý, hmotný majetek  materiál  služby  osobních náklady  nájmy  cestovní výdaje  energie neinvestice nezpůsobilé  investice  DPH o jejíž vrácení má žadatel právo zpětně žádat  výdaje u nichž nelze prokázat přímý vztah k realizaci projektu  alkohol, tabák a výrobky z nich a samozřejmě doping a nelegální drogy

ROZPOČET  V žádosti se vyplňuje odhad, který není součástí smlouvy. Tento odhad by však měl být kvalifikovaný.  Nesmí se objevit neuznatelné výdaje, o ty bude zkrácena žádost.  Součty tabulek v oblasti rozpočtu musí být SHODNÉ.  V kolonce Dotace z rozpočtu Libereckého kraje se vyplňuje pouze rok  Nikde se nevyplňuje rok  Nesmí být použity jiné prostředky z rozpočtu Libereckého kraje.

ŽÁDOST  elektronická x tištěná  předepsaný formulář  aplikace 602Form Filler – webové stránky kraje  pak už jen SPRÁVNĚ VYPLNIT A POSLAT (ZBYTEK PRÁCE UŽ UDĚLÁME MY) MANUÁL

PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI  Čestné prohlášení o celkovém počtu členů sportovního klubu s ročníkem narození 1996 a mladší, kteří byli k členy žadatele a zároveň byli registrováni u příslušného celostátního sportovního svazu.  Čestné prohlášení o výši peněžní podpory celoroční činnosti předkladatele žádosti o poskytnutí dotace ze strany místní samosprávy tj. obce či města, v kterém žadatel o poskytnutí dotace sídlí jeden formulář jeden podpis

TERMÍNY: konzultace žádostí: – !!! příjem žádostí: – projednání návrhu: (rada kraje) rozhodnutí o poskytnutí dotace: (zastupitelstvo kraje) peníze na vašem účtu:???????? žádosti doručené na podatelnu krajského úřadu po 14:00 hodině dne nebudou vůbec hodnoceny

HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ Závazná kritéria DF LK  Vazba projektu na další aktivity v území – 5 %  Vazba projektu na rozvoj hospodářsky slabých oblastí - 5 %  Výše spolufinancování projektu ze strany kraje -30 % Specifická kritéria  Členská základna v kategoriích dětí a mládeže registrovaných u příslušného sportovního svazu – 40 %  Přímá peněžní podpora ze strany místní samosprávy poskytnutá v roce 2014 – 20 %

VYPLACENÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ  Po skončení realizace projektu, na základě předložení řádného peněžního vypořádání dotace.  Zálohová platba ve výši 90 % přiznané dotace.  Zálohová platba ve výši 100 %. VŽDY PO PODPISU SMLOUVY

VYÚČTOVÁNÍ na to je brzy, ale:  DOBŘE SI PŘEČTĚTE SMLOUVU  HLÍDEJTE SI TERMÍNY  KONZULTUJTE KAŽDOU ZMĚNU PROJEKTU ( em je to nejlepší)  PŘIJĎTE RADĚJI DŘÍV NEŽ POZDĚ

MÁTE NEJASNOSTI? KONTAKTUJTE NÁS  Lucie Matoušková ;  Magdaléna Unčovská Lavická ;  Petr Hloušek ;  Tomáš Pokorný ;

Otázky a nejasnosti