VINCI Energies VINCI Energies: Zkušenosti dodavatele elektromontážních prací 4. Ročník konference Fungování energetických trhů v ČR a EU 22. října 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

ENERGETIKA ZÁKON č. 458/2000 Sb.o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon)
Energetici a telekomunikace
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Investiční program ČEPS, a.s., do roku 2023
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Rozvodná elektrická síť
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Strategický investiční plán ČEPS
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Pavel Štorkán předseda burzovní komory Českomoravské komoditní burzy Kladno Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Špindlerův Mlýn 24. října.
Obchodník, výrobce a distributor elektrické energie
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Mgr. Romana Derková Ostrava,
FUNGOVÁNÍ ENERGETICKÝCH TRHŮ V ČR A EU
SVATOMARTINSKÁ KONFERENCE 11. – 12. LISTOPADU 2010 ODBOR VÝROBY A SLUŽEB.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Majetkové daně Daň z nemovitostí Silniční daň Daň dědická Daň darovací Daň z převodu nemovitostí.
Správní řízení při ukládání pokut za porušení zákonů Ing. Jan Kovář Státní energetická inspekce.
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Elektroenergetika úvod do předmětu.
1 Zabezpečení dlouhodobé spolehlivosti přenosu v podmínkách mezinárodního trhu s energií Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Vazby energetiky ČR na vstup do EU Ing. Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Asociace energetických manažerů Brno, 20. září 2004 Energetický zákon ELEKTROENERGETIKA A TEPLÁRENSTVÍ Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Zjednodušení výstavby NGA Kam kráčí telekomunikační sítě? Přerov, Martin Cach Regulatory Manager UPC Česká republika, s.r.o.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Aplikace IT pro energetiku Divize řídících systémů OSC, a. s. Staňkova 18a Brno.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Dopady chystaných změn energetických koncepcí na energetiku a její zákazníky 1. listopadu 2012 Ing. Jiří Bis.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Vodohospodářská infrastruktura a veřejné zakázky Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
Zkušenosti z projednání nové trasy vedení 400 kV Jiří Steinbauer ELEKTROTRANS, a.s. Konference Palác Žofín
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
NÁKLADY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK a MOŽNOSTI JEJICH KONTROLY IODA, z.s. ČVUT Fakulta dopravní.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
1 Stavíme svět zítřka. Nové smluvní modely – urychlení investiční výstavby Doprava – investice do dopravní infrastruktury, Ing. Tomáš Koranda, HOCHTIEF.
Fakta a mýty o přípravě dopravní infrastruktury v ČR Ostrava Libor Lukáš předseda SRDIM.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Problematika přenosových linek, cesty dalšího rozvoje
Diskusní příspěvek k tématu Kdo zastaví propad českého stavebnictví?
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Strategické úkoly MD Pardubice
Ing. Pavel Ševčík, Ph.D. technický ředitel
Fyzika – Přenosová soustava ČR
Časopis pro profesionály ve stavebnictví
Přenosová soustava © Petr Špína 2011
Vyvlastnění a stavebně právní instituty omezující majetková práva VOSPaVS I Sylabus k tématu přednášky.
Elektroenergetika úvod do předmětu.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

VINCI Energies VINCI Energies: Zkušenosti dodavatele elektromontážních prací 4. Ročník konference Fungování energetických trhů v ČR a EU 22. října 2008

2 Obsah prezentace: 1. Představení skupiny VINCI Energies 2. Naše působnost v české energetice 3. Naše zkušenosti s důsledky legislativních norem - Energetický zákon - Stavební zákon - Zákon o veřejných zakázkách

3 Jsme součást velké evropské skupiny ● Obrat 2007: 30 mld. € ● Počet pracovníků: ● Hospodářský výsledek 1,5 mld € ● Aktivity v 80 zemích světa ● staveb za rok

4 VINCI: světový leader ve stavebnictví a příbuzných službách Koncese Energie Cesty Stavebnictví ● 4 základní aktivity:

5 VINCI v České republice Rozsah aktivit v ČR za rok 2007: Konsolidovaný obrat 26 mld Kč pracovníků

6 VINCI Energies: hlavní čísla ● Obrat 2007: 4,3 mld € ● Počet pracovníků: ● Aktivity v 20 zejména evropských zemích ● 760 atonomních jednotek

7 VINCI Energies : naše přítomnost v Evropě

8 VINCI Energies v infrastruktuře ● Obrat 2007: 950 mln € ● Počet pracovníků: Infrastruktura Průmysl Terciální sféra Telekomunikace

9 Výroba a přenos elektrické energie Elektrárny Nadzemní a podzemní vedení Rozvodny Obnovitelné zdroje ● 4 základní sektory

10 Přenos elektrické energie ● Práce na nadzemním vedení VVN > 2 x 400 kV: Chaffard – Grande Ile RTE (Francie): přeshraniční spojení do Itálie 29 km, průměrná hmotnost stožáru 61 t část realizace v horské oblasti s úsekem o délce m a převýšením 800 m > 2 x 400 kV: Tavel – Tricastin RTE (Francie) dvojité vedení 400 kV na jihovýchodě Francie čtyřsvazkové vodiče 570 mm km, průměrná hmotnost stožáru 71 t

11 Přenos elektrické energie ● Práce na rozvodnách > RTE (Francie) program CX 603 C9 P 30: výstavba a renovace rozvoden francouzské přenosové soustavy > ELIA (Belgie) rozvodna Tergnée, projekce a realizace rozvodny přenosové soustavy > ENDESA (Španělsko), projekt Tramontana: Albaterrec, nová rozvodna 400/220 kV, projekce a realizace Vilafranca de Penedes, rozvodna 220/25kV, projekce a realizace > REE (Španělsko) rekonstrukce řídícího sytému rozvodny 220 kV

12 Naše působnost v české energetice ● Akvizice společnosti ELEKTROTRANS v lednu 2008 ● Zásadní priorita: služby pro český trh ● Zájem o rozšíření aktivit o komplementární služby +

13 Naše zkušenosti s místní právní úpravou ● Energetický zákon > Nízká preference energetických liniových staveb Srovnání s železniční infrastrukturou Potíže při realizaci údržby venkovních vedení > Jednání s vlastníky nemovitostí Povinnost zřizování věcného břemene Jednání o výši náhrady

14 Naše zkušenosti s místní právní úpravou ● Stavební zákon > Institut vyvlastnění u veřejně prospěšných staveb > Příklad stavebního řízení Vedení 110 kV Malešice – Bechovice - Měcholupy

15 Naše zkušenosti s místní právní úpravou ● Zákon o veřejných zakázkách > Energetika jako sektorový zadavatel > Proces koncentrace účastníků na trhu

16 Děkuji za Vaši pozornost!