Licence. Licence - je právní termín, kterým lze Licence - je právní termín, kterým lze vyjadřovat několik skutečností, vyjadřovat několik skutečností,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Licence Creative Commons včera dnes a zítra Poznámky k vystoupení na CC salonu Praha, 16. prosince 2011, HUB Petr Jansa Tuto prezentaci jste oprávněni.
Advertisements

Licenční politika Pro výuku devátého ročníku ZŠ Vypracoval: S.V.
Úvod do informačních technologií autor Jana Truxová
 výhradní práva k nakládání s díly, vynálezy a jinými nehmotnými výsledky procesu lidské tvořivosti, zkoumání a myšlení  Hodnota práv k duševnímu vlastnictví.
L ICENCE SOFTWARU. O BSAH Open source software Freeware Donationware Plná verze Trial Shareware Demo.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_1_1_19 Název vzdělávacího materiáluLicence a registrace software Jméno autoraIng. Bulka.
Software Zákon a etika.
Informatika Licence pro používání software Počítačová kriminalita.
Právní aspekty užívání software
Co je duševní vlastnicví? Duševním vlastnictvím se rozumí výhradní práva k nakládání s díly, vynálezy a jinými nehmotnými výsledky procesu lidské tvořivosti,
Digitální Učební Materiál (DUM) Datum výroby:
Informace a informační zdroje
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Aplikace VT v hospodářské praxi licence, autorské právo
2) Informace a informační zdroje
Online a Offline komunikace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základy informatiky Aplikační SW - licence Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_419_Shareware AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SOFTWARE.
I NFORMACE A INFORMAČNÍ ZDROJE Otázka č.2. INFORMAČNÍ ETIKA Etika je věda o morálce ( jak se správně chovat) Souvisí s informační činností: Zlepšení informačních.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Licencované a volně šířené programy, autorské právo.
Thang Bui Toan 4.B. Co je software ?  Software je něco, co není hardware  je programové vybavení počítače (sada všech počítačových programů umístěných.
Bezpečnost na internetu,
Opakování učiva pro 8. ročník
* Obecně lze říci, že software je programové vybavení počítače např.: * BIOS * Operační systém * Aplikace * Ovladače * Je software důležitý? * Zatímco.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_420_Freeware AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_2.2 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Legálnost užívání SW Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV Druhy počítačových programů.
Informační a komunikační technologie 2.4 Autorské právo, licence Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Licence Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Základy informatiky Aplikační SW - licence Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Autorské právo a ochrana dat
Licence softwaru (8). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
POČÍTAČOVÉ PIRÁTSTVÍ. V naší prezentaci se budeme v první části zabývat druhy softwaru a tím co je pro jednotlivé druhy povoleno a co naopak zakázáno.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_03 SOFTWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Téma: Viry, antivirová ochrana,spamy – 1. část Vypracoval/a: Ing. Jana Wasserbauerová.
 softwerová licence  nechává autorovi autorská práva, ale umožňuje ostatním bezplatný přístup k softwaru  software nesmí být pozměňován  autoři poskytují.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_03.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_46_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Licence softwaru.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
V součastné době o pirátství hovoříme nejčastěji ve spojitosti s filmovými a hudebními díly a počítačovými programy jako o filmovém, hudebním a softwarovém.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Licence - povolení, oprávnění, svolení k užití programu - hranice mezi legálním užíváním, krádeží, přestupky z nedbalosti - za jejich použití (případně.
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_INF_612 Jméno autora: Mgr. Marie Kardová.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Základy informatiky.
SW pro správu PC, aplikační SW, licence
Freeware Shareware Demoverze Public domain
Základy informatiky Aplikační SW - licence
Elektronická učebnice - II
Informace a informační zdroje
Software počítače – opakování, rozdělení software
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
Software počítače 1 - opakování
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Licencie programov Precvičenie pojmov.
Opakování učiva pro 8. ročník
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Software Mgr. Václav Chvál.
Informace a informační zdroje
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

Licence

Licence - je právní termín, kterým lze Licence - je právní termín, kterým lze vyjadřovat několik skutečností, vyjadřovat několik skutečností, které jsou závislé na které jsou závislé na souvislostech v jakém je tento souvislostech v jakém je tento termín používán termín používán

Typy licencí Shareware - zkušební verze, jinak placeného programu - omezené některé funkce, mnohdy i doba - omezené některé funkce, mnohdy i doba funkčnosti funkčnosti - Avast - Avast Freeware – programy, které jsou zdarma - ponechává autorovi autorská práva, ale volně - ponechává autorovi autorská práva, ale volně zpřístupňuje plně funkční program ostatním zpřístupňuje plně funkční program ostatním - nejznámějšími freeware licencemi jsou - nejznámějšími freeware licencemi jsou komunikátory ICQ, Skype komunikátory ICQ, Skype

GPL – obecně veřejná licence - můžeme volně sdílet i upravovat - můžeme volně sdílet i upravovat Adware – programy bývají zdarma - v programu se ale objevuje reklama - v programu se ale objevuje reklama Trial – program má časově omezenou licenci - po uplynutí této doby obvykle přestane fungovat - po uplynutí této doby obvykle přestane fungovat - pro další používání musíme zaplatit plnou verzi - pro další používání musíme zaplatit plnou verzi

Anketa

Otázka č.1. Víte co je to licence? a) Ano a) Ano b) Ne b) Ne

Otázka č.2. Ve které licenci se zobrazují reklamy? a) Freeware b) Adware

Otázka č.3. Co je to shareware? a) zkušební verze a) zkušební verze jinak placeného jinak placeného softwaru softwaru b) program má časově omezenou licenci

Otázka č.4. Jaký druh licence používá Skype? a) freeware b) GPL

Vypracovaly: Mikesková, Knebelová, Řezníčková, Závodná Řezníčková, Závodná