Ostrava. Ostrava je město na rozhraní Slezska a Moravy na severovýchodě České republiky, poblíž hranic s Polskem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opava.
Advertisements

N AŠE ŠKOLA MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD KRAJ VYSOČINA ČESKÁ REPUBLIKA.
JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Slovácko Města Slovácka nad obyvatel Autor: Martin Fridrich.
VY_12_INOVACE_Rů_II_12 PRAHA Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/7_KRAJE V ČR Téma: Praha, Středočeský kraj.
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.6 Města Ústeckého kraje Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Významné stavby v České a Slovenské republice Vendula Dujková Gymnázium Boskovice 2012.
Přemyslovská orlice Český stát v 11. a 12. století Děkan Kosmas, autor kroniky.
 Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace  Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/  Název výukového materiálu: Národní divadlo.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou AUTOR: Bc. Hana Králíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11- 09_Národní divadlo TÉMA: Národní divadlo ČÍSLO PROJEKTU: CZ.
Česká republika – Praha VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_Česká republika Praha Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Opakování, shrnutí Sochařství a architektura v českých zemích v období baroka Materiál je zpracován v rámci.
Konstantin a Metoděj Vypracovala: Petra Mertová 4. B.
EXKURZE DO KUTNÉ HORY ANEŽKA PROCHÁZKOVÁ. CO JSME VŠECHNO VIDĚLI CHRÁM SVATÉ BARBORY MOROVÝ SLOUP PANNY MARIE NEPOSKVRNĚNÉ KAMENNÝ DŮM KAMENNÁ KAŠNA VLAŠSKÝ.
PRAHA. Praha je hlavní město České republiky. 14 největší město v EU. Leží na severu od středu Čech na řece Vltavě. Rozkládá se na 496km 2, a má
OSTRAVA AUTOR: MICHAL GŘEŠEK. Poloha města MAPA MĚSTA Praha 380km Slovensko 50km 15km Polsko D1.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová ZŠ Praktická 5. ročník Člověk a jeho.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
STARÉ MĚSTO (PRAHA) - z 8. století zmínky o osídlených hradištích - v 11. století na místě náměstí bylo tržiště - po roce 1230 spojením několika osad se.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí DATUM: AUTOR: Petra Koutná NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_Gotický sloh TÉMA SADY: Vlastivěda.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
Svatý Norbert je zakladatel řádu Premonstrátů. Premonstrátský klášter v Louce byl po šest století jedním z nejvýznačnějších klášterních komplexů. Velkolepou.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_18_Jihomoravský kraj Téma:
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
ČESKÁ REPUBLIKA Plzeňský kraj Plzeňský kraj v ČR.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Kateřina Sobková XI.A 2015/16. Lednicko-Valtický areál je jedním z největších pokladů České republiky a světového a kulturního dědictví vůbec nejrozsáhlejší.
•Rakovník královské město•
Vítejte v Jičíně!!!.
Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Dominik a Prokop 1.
Název školy: Základní škola Městec Králové
TATENICE Mgr. Michal Oblouk.
Dějiny ČR – gotický sloh
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Památky Kladna. Památky Kladna Zámek Původně tvrz označována jako Hořejší 60.léta 16.stol vystavěná trojkřídlá patrová stavba Západní křídlo- kaple.
Ještěd.
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_15 TÉMA: Vlastivěda4
Obecní dům David Kotek.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Člověk a jeho svět 3. ročník
Poutní místa na jižní Moravě
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Regionální dějiny Památky Uherského Brodu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5B_06
Autor: Andrea Kolářová
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Mikroregion Miroslavsko Číslo: EU DUM 5_15 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína.
KRAJ VYSOČINA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_44B_TÁBORSKO - CHOUSTNÍK
HRADČANY třetí pražské město založené kolem Hradčanského náměstí
NOVÉ MĚSTO (PRAHA) základy položil Karel IV. v roce 1348, město
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ D.7.A.11_romansky_sloh _I. Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
PROSTĚJOV Statutární město 44 tisíc obyvatel 225 m. nad mořem.
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
Anotace: Klíčová slova:
NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Pardubický kraj
Města České republiky kvíz 1.část spustit
Města České republiky 2.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Gotická architektura VY_32_INOVACE_46_928
Svitavské památky – sochařství
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Ostrava

Ostrava je město na rozhraní Slezska a Moravy na severovýchodě České republiky, poblíž hranic s Polskem.

Kulturně historické památky

Radnice města Ostravy Jedná se o nejznámnější budovu Ostravy Nachází se na břehu řeky Ostravice Otevřena roku 1930 Budova je dvoukřídlá s vyhlídkouvou věží Jde o největší a nejvyšší radniční komplex v České republice

Stará radnice Nachází se na Masarykovém náměstí Do věže byla instalována zvonkohra, která každou hodinu vyzvání jinou melodii Od roku 1931 slouží Stará radnice jako ostravské muzeum

Katedrála božského spasitele Je postavena v novorenesančním stylu Po Velehradu se řadí mezi druhou největší basiliku na Moravě Katedrála se nachází na náměstí Msgre. Šrámka, pár kroků severozápadně od centrálního Masarykova náměstí

Kostel sv. Václava Jedná se o nejstarší dochovanou stavební památku v Ostravě Je postavena v románském slohu z poloviny 13. století V průběhu 17. století přibyly dvě barokní kaple s kopulemi a také postranní kaple Panny Marie Karelské

Kostel sv. Kateřiny v Hrabové Typ slezského dřevěného jednolodního kostela z modřínového dřeva, obklopený malým hřbitovem Kostel je pozdně gotický, doložený r Dne ovšem lehl popelem byla stavba dovršena Vnější vzhled stavby je přesnou replikou stavby vyhořelé, pouze interiér je moderní

Masarykovo náměstí Důstojnější vzhled podtrhuje mariánský morový sloup z roku 1702 Povrch náměstí tvoří žulové desky tří barevných odstínů Velmi atraktivní je rovněž průchozí fontána, jejiž prameny stoupají do výše 2,5m

Divadlo Antonína Dvořáka Je postaveno v novobarokním stylu Hlavní oponu v divadle představují alegorie na práci, obchod a umění Slavnostní otevření proběhlo 28. září 1907