Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Advertisements

ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
PROJEKT: „VÝUKA MATEMATIKY POMOCÍ APLIKACÍ Z REÁLNÉHO ŽIVOTA ANEB MATEMATIKA NENÍ VĚDA“ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU - CZ.1.07/1.1.34/ Pilotní ověření.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Gymnázium, Brno-Řečkovice, Terezy Novákové 2
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost od Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU
Gymnázium Boskovice, příspěvková organizace Palackého náměstí 222/1, Boskovice tel.: tel., fax, záznamník: ředitelka: 516.
SPOLEČNÁ (STÁTNÍ) ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011 ZAČÍNÁ Od 2.5. do 7.6. probíhá jarní zkušební termín MZ.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2010 a z Evropského.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2012 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Math Exercises for You (Math4U)
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji
„Okna technickým oborům dokořán“
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Šablony OP VVV a podpora nadání
E-learningový kurz e-learningu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Při technické univerzitě v Liberci
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Zástupce ředitelky školy
Cíle, obsah a prostředky polytechnického vzdělávání
Transkript prezentace:

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a 2012 – z rozpočtu Plzeňského kraje 2010 a z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky (OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost)

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji CÍL PROJEKTU Podporovat a rozvíjet znalosti a dovednosti nadaných žáků z Plzeňského kraje v oblastech přírodovědných, společenskovědních, jazykových, uměleckých a řemeslných (a jejich pedagogů). CÍLOVÁ SKUPINA Žáci mimořádně nadaní – účastníci krajských kol předmětových a uměleckých soutěží (matematika, fyzika, chemie, biologie, zeměpis, dějepis, cizí jazyky - angličtina, francouzština) a soutěží pro žáky ZUŠ (hra na bicí a dechové nástroje, zpěv), řemeslných oborů (truhláři, obr.kovů, strojní mechanici, automechanici). Pedagogičtí pracovníci, kteří připravují žáky na soutěže.

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji FORMA PODPORY TÝDENNÍ KEMPY PRO TALENTY (a JEJICH PEDAGOGY) PROGRAM  celodenní dle svého zaměření  přednášky, praktická cvičení a měření, terénní šetření, exkurze  doprovodný program – deskové hry, sport  testování žáků klinickými psycholožkami (IQ a další)  zhodnocení kvality formou dotazníků

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji ČASOVÁ A MÍSTNÍ REALIZACE AKTIVIT  ubytování a stravování (polopenze) na SOUE (Vejprnická)  obědy v místě výuky  výjezdy – exkurze, terénní šetření  TERMÍN: 26. – 28. května - automechanici června – řemeslné obory (dřevo, kovovýroba) srpna – hlavní skupina 31. srpna - 4. září – fyzika, astronomie

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji PODPOŘENÉ OSOBY – 2015  Kempy přírodovědných oborů – celkem 82 účastníků  Kempy společenskovědních oborů - celkem 30 účastníků  Jazykové kempy – celkem 20 účastníků  Letní hudební kurzy – celkem 54 účastníků  Řemeslné kempy – celkem 34 účastníků CELKEM: 220 OSOB (r – 211 č., 2013 – 210 úč., 2012 – 194 úč., 2011 – 226 úč., 2010 – 126 úč.)

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji FINANČNÍ NÁKLADY  Ubytování a celodenní stravování  Pronájmy výukových prostor  Doprava na doprovodné akce, vstupné  Jízdné žáků a pedagogů  Profil nadaného žáka  Lektorné + tvorba sborníků z kempů  Úrazové pojištění žáků  Účastnický poplatek – 500 Kč/osoba

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji HODNOCENÍ 2015 KEMPŮ, PŘEDNÁŠEK, VÝKONŮ LEKTORŮ, EXKURZÍ, DOPROVODNÉHO PROGRAMU, UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ 99 % - získalo nové vědomosti a dovednosti 94 % - zájem o kemp v příštím roce 93 % - doporučení účasti kamarádům

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji PROFIL NADANÉHO ŽÁKA Testování klinickými psycholožkami: VROZENÝ INTELEKT VERBÁLNÍ INTELIGENCE (DOPLŇOVÁNÍ VĚT) PAMĚŤOVÝ TEST (2. části) TVOŘIVÉ MYŠLENÍ (figurální test) OSOBNÍ DOTAZNÍK rozšíření od r písemné individuální zprávy o výsledcích s doporučením rozvoje každého testovaného žáka

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji ÚSPĚCHY ŽÁKŮ V CELOSTÁTNÍCH A MEZINÁRODNÍCH KOLECH historický úspěch pro Plzeňský kraj - pět medailí z mezinárodních přírodovědných olympiád (tři stříbrné a dvě bronzové) 2015 Jan Soukup (G KT) - čestné uznání pro úspěšné řešitele Mezinárodní matematické olympiády v Thajsku Pavel Kůs (G DO) čestné uznání pro úspěšné řešitele Mezinárodní olympiády v astronomii a astrofyzice Vojtěch Lukeš (GLP Plzeň) - účast na Středoevropské olympiádě v informatice Petr Trnka (G KT) vítězství v celostátním kole soutěže Eurorebus