Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Periferní zařízení počítače
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
POČÍTAČ.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vstupní a výstupní zařízení
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_10_ Operační systémy, formáty souborů Téma: Operační.
PC komponenty.
Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA. Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 4. část.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
HARDWARE 2 KONEKTORY PC 7. ročník verze
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Počítač a jeho příslušenství. Počítač a jeho příslušenství.
Periferní zařízení počítače
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Vstupní a výstupní zařízení
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Digitální fotoaparáty, kamery a skenery
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE II Periferie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
Seznámení s počítačem Informatika pro začátečníky
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – porty
HARDWARE 3. část.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Periferie počítače Informatika 5. třída.
HARDWARE Co je to ?.
HARDWARE.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Informatika – Internet a počítačové hry Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření březen 2012 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_20.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Periferní zařízení počítače - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PC základní jednotka.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
SOS Pod amfiteátrom 7, Levice
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
PC sestava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Mgr. Miroslava Telingerová
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Autor: Mgr. Václav Chvál
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části počítače a přídavná zařízení pro 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Žáci si formou prezentace opakují jednotlivé části počítače a seznamují se s přídavnými zařízeními počítače. Prezentaci využívám nejdříve k výkladu učiva po jednotlivých snímcích, při opakování učiva spustím celou prezentaci.

Zopakuj si, z čeho se skládá počítač : základní jednotky = skříně počítače monitoru klávesnice myši Tyto části tvoří dohromady počítačovou sestavu.

Počítačová sestava Již víme, že všem částem složeným dohromady říkáme počítačová sestava.

K počítači můžeme připojit další přídavná zařízení, např. tiskárnu, skener, reproduktory, mikrofon, digitální fotoaparát nebo kameru. Stolní skener - snímá obrazovou předlohu do počítače

Počítačová tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk apod.). Inkoustová tiskárna Canon S520

Laserová tiskárna Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserová tiskárna Apple LaserWriter Pro 630

Počítačové reproduktory anebo též multimediální reproduktory, jsou počítačový hardware a výstupní jednotka počítače, která umožňuje reprodukovat signály z počítače ve formě zvuku (hudba, slovo, zvukové efekty a pod.)

Zvláštním případem malých reproduktorů jsou sluchátka. Otevřená circumaurální sluchátka - obepínají celé ucho Pecky

Mikrofon Kondenzátorový mikrofon Equation Audio s pop filtrem Dynamický mikrofon

Digitální fotoaparát je fotoaparát, zaznamenávající obraz v digitální formě, takže může být okamžitě zobrazen na zabudovaném displeji nebo nahrán do počítače.

Videokamera Poloprofesionální analogová kamera systému Hi 8 se třemi snímacími čipy

Existují stovky zařízení, se kterými je počítač schopen komunikovat. Jsou to takzvaná přídavná zařízení počítače = periférie. USB flash disk je také přídavné zařízení počítače

Vnitřek USB flash disku 1 USB konektor 2 Mass storage controller 3 Testovací kontakty 4 Flash paměť 5 Krystalový oscilátor 6 LED 7 Zámek 8 Místo pro druhý paměťový modul

Zdroje : Autorka prezentace zpracovala a upravila informace z následujících zdrojů: A.C4.8Delu A.C4.8Delu