Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN 1802-4785.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Advertisements

JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Anotace – Otázky Anotace - Pracovní list k procvičení tvoření otázek pomocí tázacích zájmen, překlad vět Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština,
PRVNÍ POMOC PŘI ZDRAVOTNÍCH OBTÍŽÍCH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Přírodopis – Neživá příroda Koloběh vody Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o neživé přírodě. Jejím obsahem je koloběh vody. Jednoduchými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
HYDROSFÉRA VY_32_Inovace_11 TR-1 Mgr.Ivana Trčková ZŠ a MŠ Nedašov.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Hana Matoušková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Anotace - Animals Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština, angličtina Očekávaný výstup - Plynulé.
VODA, VZDUCH - OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
HMYZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Anotace – Měsíce v roce Anotace Pracovní list k procvičení slovní zásoby – doplnění chybějících slov, spojování slov s čísly měsíců, křížovka, spojování.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky.
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Den vody Prchalová Zdeňka 2. stupeň Základní školy speciální
Voda Základ života.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník - obdélník
Anotace – Dny v týdnu Anotace Autor Čeština, angličtina Jazyk
Název školy:. ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:. Mgr
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Prvouka – 3. ročník Animace koloběhu vody v přírodě
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Volně žijící zvířata – rybník, potok
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Oběh vody v přírodě Materiál byl vytvořen v rámci projektu
VY_32_INOVACE_13_05_vodstvo na Zemi
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti snímku
Přírodní vědy DUM 15 KOLOBĚH VODY
Neživá příroda - voda Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_11_ZDRAVÍ_ zdraví, nemoc, zdravá strava
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Prvouka – 3. ročník Animace koloběhu vody v přírodě
Název projektu: Moderní škola
Autor: Stejskalová Hana
Přírodní vědy DUM 23 HOUBY - TEST
Název projektu: Moderní škola
6. Využívání a znečišťování vody Základy ekologie pro střední školy 1.
Autor: Mgr. Zdenka Zavičáková
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Jednotky délky VY_32_Inovace_16 TK-1 Mgr
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
MŮJ DOMOV ANOTACE Pracovní listy, které shrnou znalosti o obci a jejím okolí. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP Samostatné.
Voda, vzduch Vodík, kyslík.
Zlomky VY_32_Inovace_07KJ-1
AUTOR: Petra kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

VODA- PREZENTACE Anotace: Výuková hodina zpracovaná prezentací. Žáci se seznámí se základními informacemi o složení vody, koloběhu vody v přírodě a ochraně vody. Lze kombinovat s pracovními listy o vodě nebo použít samostatně. Autor: Jitka Kratochvílová Havlová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: Získání základních znalostí o vodě Speciální vzdělávací potřeby: Lehká mentální retardace Klíčová slova: Voda, koloběh vody v přírodě Druh učebního materiálu: Prezentace- výuková hodina Druh interaktivity: Aktivita Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: Základní vzdělávání – ZŠ praktická Typická věková skupina: let Celková velikost: 1,41 MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

VODA Kapalina Tekutina Čistá voda je bezbarvá a průhledná Složena z kyslíku a vodíku Hromadí se v rybnících, přehradách, jezerech, mořích Je přítomna ve vzduchu- vodní pára Je obsažena v těle živočichů i lidí Bez vody by nebyl život Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

SKUPENSTVÍ VODY KAPALNÉ= voda, déšť, rosa PEVNÉ= led, rampouchy, kroupy, sníh, jinovatka PLYNNÉ= vodní pára, mlha Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

KOLOBĚH VODY V PŘÍRODĚ Oblaka, smraky= ražená vodní pára Prší, sněží, padají kroupy Voda se zčásti vsákne, zčásti odteče Řeky, moře Voda se vypařuje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

VODA PITNÁ pití, vaření zdrojem jsou podzemní prameny nebo povrchová voda upravená ve vodárnách UŽITKOVÁ zalévání pro živočichy člověk ji nepije, může obsahovat zárodky nemocí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

VODA MOŘSKÁ slaná nelze pít MINERÁLNÍ prameny zdraví prospěšné látky Vincentka, Mattoni, Šaratice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

OCHRANA VODY Vodní zdroje musí být zachovány Zásoby sladké vody nejsou nevyčerpatelné Znečišťování vody způsobuje škodu člověku, živočichům i rostlinám Užívání vody ekonomicky= neplýtvat a použít jen tolik, kolik potřebuji, nenechat kapat vodovodní kohoutek, protékat WC Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

SPOTŘEBA VODY Měříme v litrech= l 1 = 1 litr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Na mytí rukou spotřebujeme 3 litry vody? Jedním spláchnutím na WC proteče litrů vody? VÍTE, ŽE….

SPOTŘEBA VODY VÍTE, ŽE… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Kapajícím kohoutkem proteče 80 litrů vody za 1 hodinu? V České republice připadá na 1 osobu a 1 den spotřeba 12o litrů vody?

Použité zdroje: 1. ONDEO. CZ [online] [cit ] Dostupné z: ONDEO. CZ 2. OBRÁZKY CLKER.COM [ online] [cit ] Dostupné z: ŠKODA, E. : Přírodověda pro 5. ročník ZvŠ., Praha: Parta, ISBN: X 4. OBRÁZKY GOOGLE. [ online] [cit ] Dostupné z: OBRÁZKY GOOGLE. M:&imgrefurl= water/&docid=rFMwOWdDpeZfzM&imgurl= water.jpg&w=500&h=333&ei=XbYeUIjSJ8f_4QTdzoHYBg&zoom=1&iact=hc&vpx=173&vpy=447&dur=6&hovh=183&hovw=27 5&tx=158&ty=106&sig= &page=5&tbnh=135&tbnw=180&ndsp=35&ved=1t:429,r:21,s:122,i:183 water.jpg&w=500&h=333&ei=XbYeUIjSJ8f_4QTdzoHYBg&zoom=1&iact=hc&vpx=173&vpy=447&dur=6&hovh=183&hovw=27 5&tx=158&ty=106&sig= &page=5&tbnh=135&tbnw=180&ndsp=35&ved=1t:429,r:21,s:122,i: ://gardenofeaden.blogspot.com/2010/06/is-tea-really-healthier-than- water.html&docid=cD8QE9yAfg3DoM&imgurl= RG5130aCU/s1600/water.gif&w=341&h=341&ei=kbMeULSaCIXO4QSzqYCQAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=406&vpy=214&dur =1810&hovh=225&hovw=225&tx=112&ty=95&sig= &page=1&tbnh=155&tbnw=170&start=0&ndsp= 18&ved=1t:429,r:1,s:0,i:151 ://gardenofeaden.blogspot.com/2010/06/is-tea-really-healthier-than- water.html&docid=cD8QE9yAfg3DoM&imgurl= RG5130aCU/s1600/water.gif&w=341&h=341&ei=kbMeULSaCIXO4QSzqYCQAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=406&vpy=214&dur =1810&hovh=225&hovw=225&tx=112&ty=95&sig= &page=1&tbnh=155&tbnw=170&start=0&ndsp= 18&ved=1t:429,r:1,s:0,i:151 hNIPvM:&imgrefurl= hNIPvM:&imgrefurl= bnid=xiJ6tGrK6ps9xM:&imgrefurl= bnid=xiJ6tGrK6ps9xM:&imgrefurl= eLLyebcs1hM:&imgrefurl= stupid.html&docid=Fn9qRkiFpEOR_M& eLLyebcs1hM:&imgrefurl= stupid.html&docid=Fn9qRkiFpEOR_M& Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).