Jednoduché stroje Mgr. Eliška Nováková ZŠ a MŠ Nedašov VY_32_Inovace_07NE-8.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jednoduché stroje Autor: Mgr. Marcela Vonderčíková
Advertisements

Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Březen 2012
AFFIRMATIVE, QUESTION, NEGATIVE
Práce při zvedání tělesa kladkami
Těleso otáčivé kolem pevné osy - páka
An – F 58  Autor : Mgr.František Jurenka Jazyk : čeština  Anotace: opakování učiva 9.třídy – elektromagnetismus žák si formou.
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
Fyzika 7. ročník Otáčivé účinky síly Anotace
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
Skupenství látek.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Otáčivé účinky síly Páka.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
JEDNODUCHÉ STROJE.
Jednoduché stroje.
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem pevná a volná.
Páka,kladka,kladkostroj, nakloněná rovina
Fyzika 7.ročník ZŠ Otáčivé účinky sil Creation IP&RK.
Jednoduché stroje Kladka, Pevná a volná kladka,
my.cz Název školy Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Luboš Bělohrad Název šablony.
aneb Co nám ulehčí práci
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem kladkostroj.
Jednoduché stroje Mezi jednoduché stroje patří pět strojů. Kladkostroj, Páka, Nakloněná rovina, Volná kladka a Pevná kladka.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
CHEMICKÉ REAKCE A ROVNICE
Otáčivé účinky síly – páka a její využití
Otáčivé účinky síly.
ICT M 5.r. Slovní úlohy – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k řešení slovních úloh. Prezentace je prezentována interaktivně.
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem páka, rameno.
VZDUCH.
Anotace Prezentace, která se zabývá skládáním sil různého směru a rovnováhou sil. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí graficky.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
(kladka,páka,nakloněná rovina,kladkostroj)
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Anotace Opakování – jednoduché stroje Autor Dagmar K a isrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním. Schopnost vyhledávání informací.
Mgr. Eliška Nováková ZŠ a MŠ Nedašov VY_32_Inovace_15NE-8.
Seminární práce z fyziky Práce na jednoduchých strojích-kladka,páka,šroub,nakloněná rovina.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Jiří Říha Název : VY_52_INOVACE_2/08_JEDNODUCHÉ_STROJE Téma: Opakování Číslo projektu:
Mechanika tuhého tělesa Kateřina Družbíková Seminář z fyziky 2008/2009.
J EDNODUCHÉ STROJE - KLADKA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_5_19_ Otáčivé účinky síly Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Páka, Kladka pevná, volná, kladkostroj
Písemné násobení (čísla do ) VY_32_Inovace_12TK-1
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Mgr. Eliška Nováková ZŠ a MŠ Nedašov
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Písemné dělení (čísla do ) VY_32_Inovace_13TK-1 Mgr. Ivana Tkadlecová
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_1 Páka Šablona číslo: IX Sada číslo: 1
Povrch krychle a kvádru VY_32_Inovace_18SOU-2
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Páka Páka je jednoduchý stroj. Je to tyč, která je otočná kolem osy kolmé k tyči. Rozlišujeme páku jednozvratnou a dvojzvratnou. Jednozvratná páka má osu.
Jednoduché stroje VY_32_INOVACE_11_210
JEDNODUCHÉ STROJE KLADKA
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Větné členy VY_32_Inovace_20SJ - 1
Transkript prezentace:

Jednoduché stroje Mgr. Eliška Nováková ZŠ a MŠ Nedašov VY_32_Inovace_07NE-8

Anotace: Prezentace slouží k zopakování si učiva 7. ročníku, které je součástí i ročníku 8. Zároveň se žáci seznámí i s dalším jednoduchým strojem – kolo na hřídeli. Autor: Mgr. Eliška Nováková Datum: říjen 2012 Jazyk: čeština Očekávaný výstup: žák si zopakuje již známé učivo z předešlého ročníku Speciální vzdělávací potřeby: -žádné- Klíčová slova: kladka, páka, kolo na hřídeli Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina: 8. třída Celková velikost: 430 kB

Jednoduché stroje Jmenuj jednoduché stoje, které znáš. PÁKA KLADKA KLADKOSTROJ

Jednoduché stroje - páka - tyč, otáčivá kolem vlastní osy ramena sil [m] působící síly [N] Rovnováha na páce: Moment síly: Kdo z vás si vzpomene na jednotku momentu síly?

Jednoduché stroje - páka Druhy páky: a) jednozvratnáb) dvojzvratná - síly působí na jedné straně od osy otáčení - síly působí na opačných stranách od osy otáčení

Jednoduché stroje - kladka Kladky dělíme na: a) pevná kladka b) volná kladka c) kladkostroj

Jednoduché stroje - kladka a) pevná kladka Co všechno víte o pevné kladce? - při použití pevné kladky vynaložíme stejně velkou sílu jako bez ní - měníme však výhodně směr této síly

Jednoduché stroje - kladka b) volná kladka Co všechno víte o volné kladce? - při použití volné kladky ušetříme polovinu tahové síly - nevýhodou je silové působení svisle vzhůru

Jednoduché stroje - kladka c) kladkostroj Co všechno víte o kladkostroji? - při použití kladkostroje složitější konstrukce, lze ušetřit tahovou sílu i několikanásobně

Jednoduché stroje – kolo na hřídeli Kolo na hřídeli snižuje potřebnou sílu tolikrát, kolikrát je větší poloměr kola než poloměr hřídele.

Zdroje Well%2C_Prague_Satalice.jpg Well%2C_Prague_Satalice.jpg

Metodika Prezentace je zaměřena spíše na opakování učiva předešlého ročníku, proto je důležité řadu informací slovně dodat. Žáci už učivo znají, je nutné vést jich spíše ke konverzaci na dané téma.