Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2014/2015 Právnická fakulta UK duben 2014 Referát ERASMUS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ernst Moritz Arndt Universität
Advertisements

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Erasmus na PřF UK v Praze
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Program LLP/ERASMUS FCH VUT 2013/14
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
Zásady elektronické komunikace
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
Pokyny k vyplnění přihlášek ke studiu na SŠ. Vyplnění přihlášek ke studiu na SŠ: 1.) vytisknete si první stranu přihlášky (formuláře – přihláška na SŠ)
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Realizace Vnitřních grantů Obecné informace k realizaci projektu/harmonogram Realizace začíná podáním návrhu na přiznání stipendia na GO, podávat.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Bezpečně studiem Vlasta a Vašek Studentští poradci MASARYKOVA UNIVERZITA.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Informace pro zájemce o výjezd Erasmus+
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Informační schůzka pro studenty Studijní pobyty ERASMUS+: Erasmus 2015/2016 Útvar pro zahraniční vztahy Rektorát JU Mgr. Věra Filipová.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Informace pro zájemce o výjezd Erasmus+ MUDr. Jana Dáňová, Ph.D. Mgr. Marika Bendová.
Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)
Odbor zahraničních vztahů 17. – 23. března 2016 ERASMUS+ 2016/2017 studijní pobyty prezentace pro nominované uchazeče.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
Pedagogická praxe Informace k praxi Studijní plán pro LS 3 kredity, hodinová dotace : 42 hodin Povinné části: – hospitace (náslech) v TV celkem.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Stipendia a poplatky Pavel Buriánek Kateřina Hovorková Univerzita Karlova v Praze.
Informace Erasmus+ Informace pro vyjíždějící studenty na program Erasmus+ v akademickém roce 2014/15 Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Pracovní stáže v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 24. dubna 2014.
Studijní pobyty v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 10. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2015/2016 Právnická fakulta UK duben 2015 referát ERASMUS.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
PRAKTICKÉ STÁŽE 2017/2018 Odbor zahraničních vztahů
Informace pro zájemce o výjezd Erasmus+
Zápis do studia na FF UHK
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Erasmus Slovensko - Nitra.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Na MZLU.
Pracovní stáže
Erasmus 2010/11.
Informační schůzka k programu
STUDIJNÍ POBYTY 2018/2019 Odbor zahraničních vztahů
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci

Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2014/2015 Právnická fakulta UK duben 2014 Referát ERASMUS

Informační zdroje Úplné informace o programu LLP – ERASMUS  o administrativním postupu,  o nezbytných dokumentech, Další informace např. o ubytování atd. lze nalézt na internetových stránkách Rektorátu UK Praha - Evropská kancelář /Závěrečné zprávy studentů: nebo praktické zkušenosti studentů, kolegů předáme vám na vyžádání kontaktní y Všem důrazně doporučujeme navštěvovat a průběžně sledovat stránky RUK tj. před výjezdem i během pobytu v zahraničí! Kontrolujte si pravidelně e- mailovou poštu! Před výjezdem pro předání informaci od hostitelské UNI a pokud jste v cizině, je to pro nás jediný způsob předání důležitých a aktuálních informací

DOKUMENTY před odjezdem musíte vyplnit a odevzdat a potvrzené odeslat -PROTOKOL O STUDIJNÍM PLÁNU - bez potvrzeni tohoto dokumentu vám nepůjde vytisknou AF + LA -PŘIHLÁŠKU KE STUDIU + Studijní plán (Student application form, Learning agreement) – nutné dodat k podpisu do kanceláře Erasmus. Přihlášky potvrzené fakultou i univerzitou odesíláme na hostitelské univerzity, někteří studenti tak činí sami, záleží na dohodě a na vašem rozhodnuti, jak to chcete realizovat – mít vše pod kontrolou. Zkontrolujte zda vaše hostitelská univerzita nepožaduje zaslání ještě svých přihlášek-formulářů /pokud ano přineste je k potvrzení na fakultu včas/.Doporučujeme odesílat vše dohromady. Hlídejte si deadline pro on-line registrace i přihlášek pro ubytování. Po odeslaní se čeká na: akceptační dopis nebo potvrzenou přihlášku

AKCEPTAČNÍ DOPIS nebo potvrzená přihláška Od hostující univerzity musí každý student obdržet akceptační dopis nebo potvrzenou přihlášku. Pokud během června neobdržíte tento dopis, nebo přihlášku z hostitelské univerzity, doporučujeme em urgovat zaslání! Akceptační dopis nebo potvrzené AF+LA je nutné nahlásit em na abychom pro Vás mohli připravit další Rozhodnutí děkana o udělení účelového stipendia

ROZHODNUTÍ DĚKANA O UDĚLENÍ ÚČELOVÉHO STIPENDIA Dokument „Rozhodnutí“ připravíme k vyzvednuti v kanceláři Erasmus na fakultě, o možnosti vyzvednuti budete informováni em Originál akceptačního dopisu nebo potvrzené přihlášky + „Rozhodnutí o stipendiu“ předložíte osobně /na ovou výzvu !/ v Evropské kanceláři Rektorátu UK, kde pro Vás připraví k podpisu Finanční dohodu o převodu stipendia na Váš účet u KB.

Účelové stipendium Stipendium ve výši XXX Euro ( podle místa studijního pobytu – přesné částky zjistíte na webu RUK ) Stipendium lze zaslat pouze na účet zřízený u KB Přesné informace/pokyny o zřízení účtu najdete opět na web stránkách RUK Doporučujeme ve vlastním zájmu založit si účet včas, bývají i dlouhé objednací termíny… Kopii přihlášky nutnou ke zřízení účtu získáte v kanceláři Erasmus na fakultě / lze zaslat i em. Podrobnosti k finančnímu vyrovnání v případě krácení pobytu zjistíte na webu RUK / nedoporučujeme krácení pobytu/

ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ Viz informace na webu RUK Čeští občané mají nárok na zdravotní péči v EU a zemích EHP podle Nařízení Rady EHS č.1408/71 a 574/72. V jakékoliv zemi EU je však nezbytné počítat s tzv. spoluúčastí pacienta. Z těchto důvodů je povinností studenta zajištění pojištění veškerých léčebných výdajů platného pro cílovou zemi.

UZNÁVÁNÍ ZKOUŠEK Úspěšné absolvování ročního zahraničního studia vyžaduje dosažení 60 kreditů za akademický rok (2x30 ZS + LS). UZNÁVÁNÍ ZKOUŠEK se řídí Opatření děkana č. 4/2011 (naleznete na web stránkách fakulty) Změny ve studijním plánu po nástupu na hostitelskou UNI zaznamenejte také do web aplikace UK, pokud možno opravy proveďte 2x tj. za ZS a LS, ať nemáme opakované změny změn(!),výsledné potvrzení změn je nutné nahlásit na (jinak se o tom nedozvíme a nebudou odsouhlaseny ! ).

UBYTOVÁNÍ Nejpřesnější a nejaktuálnější informace získáte u svých kolegů, kteří navštívili stejnou univerzitu, přes – toto spojení je k dispozici v kanceláři Erasmus /stačí si jej vyžádat em/. PRÁCE V ZAHRANIČÍ Podle podmínek dané země (studenti Erasmus by měli mít stejný status jako domácí studenti). Ovšem nezapomeňte, že nejedete do zahraničí pracovat, ale studovat !

DŮLEŽITÉ Studenti, kterým zbývá splnění VÍCE studijních povinností než jen závěrečné SSZK a obhajoba diplomové práce MUSÍ sami zažádat o individuální studijní plán (ISP) na stud. odd. - nejlépe po uzavření ročníku Po celou dobu studia musíte mít statut studenta PF UK ( tj. pozor na návrat k obhajobám atd.) Doporučujeme udělit někomu plnou moc pro vyřizování náležitostí po dobu vašeho pobytu v zahraničí např. pošta, žádosti o prominutí případného poplatku za prodloužení studia nad nezpoplatněný počet semestrů. Kontrolujte si pravidelně ovou poštu! /velká část dokumentů se dá vyřídit-naskenovat em…/

DOKUMENTY, které se odevzdávají po ukončení studia v zahraničí Potvrzení o vykonaných zkouškách (Transcript of Records) –odevzdává se na PF UK (kopie na RUK) Potvrzení o délce pobytu (Confirmation of LLP-Erasmus study period) –Obdržíte na RUK spolu s finanční dohodou –odevzdává se na RUK (kopie na PF UK) Zpráva o studiu –Závěrečnou zprávu student vyplní viz. pokyny na webu RUK

Kontrolujte si pravidelně e- mailovou poštu! Pokud jste v cizině, je to pro nás i pro vás jediný způsob předání aktuálních informací !!! Úřední hodiny programu Erasmus+ na RUK (Ovocný trh 3, č. dv. 113): Po Út St Čt Kontaktní osoba – Evropská kancelář UK (vyřízení stipendia): Bc. Pavel KNAP tel DĚKUJI ZA POZORNOST A VŠEM PŘEJI ÚSPĚŠNÝ STUDIJNÍ POBYT !!!