Název:VY_12_INOVACE_ČJ_21 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44 Autor: Mgr. Jolana Vaněčková Mgr. Jolana Vaněčková Ročník: 6. Tematický okruh, předmět:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Advertisements

Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Český jazyk 3.třída Kopaná-práce s textem.
32_04_36 Příběhy o dětech Anotace Příběhy o dětech
DIDAKTIKA LITERATURY Zpracovala: Eva Chaloupková
Jaroslav Foglar Český jazyk 6. ročník ZŠ
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_08.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_05.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_305_ J. Foglar–Hoši od Bobří řeky AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK,
Jaroslav Foglar se narodil 6. července 1907 v Praze - Nuslích v Benátské ulici č.3. Studoval Veřejnou obchodní školu. Zaměstnán byl jako úředník, pedagogický.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK.
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_01.
Eliška Kosková, Pavlína Kozlovská
Jejda, tady byl někdo veliký popleta! Zkus doplnit zapomenuté čárky nad slovy.
Jiří Voskovec.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_09.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Velká písmena Český jazyk 6. ročník ZŠ
Božena Němcová – povídka Karla
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Jaroslav Foglar Hoši od Bobří řeky
Dobrodružná literatura -literární epický žánr
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
JAROSLAV FOGLAR VY_32_INOVACE_XI-A-04. JAROSLAV FOGLAR Spisovatel knih pro děti skaut - „ Jestřáb“ 1907 – 1999 Psal do časopisů – Mladý hlasatel, Junák,
KOMIKS výtvarné možnosti. Rychlé šípy kultovní komiks Jaroslava Foglara, na kresbě se postupně podíleli Jan Fischer, Marko Čermák, Václav Junek, Bohumír.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_16_CJ_DOPLŇKOVÁ ČETBA.
 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.  Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice,
–  významný český spisovatel literatury pro mládež  redaktor několika dětských časopisů a zážitkový pedagog.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
HELENA ŠKOPKOVÁ, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_207_JAROSLAV FOGLAR ŠABLONA III/2 JAROSLAV FOGLAR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: ZÁPADNÍ EVROPA Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku. Obsahuje vyobrazení a názvy dopravního značení podle Vyhlášky č. 30/2001 Sb. Prezentace.
 Narodil se roku 1815 v Castelnuovo d'Asti (dnes Castelnuovo Don Bosco) v Itálii  Zemřel roku 1888 v Turíně  Byl italský katolický kněz, světec, vychovatel,
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti ICT Vzdělávací.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
HARRY POTTER. - Harry Potter je název řady fantasy románů britské spisovatelky J. K. Rowlingové. - Romány zachycují dobrodružství mladého čaroděje, Harryho.
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Albert Uiblein, Dominika Bartošová, Marek Havránek, Stanislav Kish
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_23   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Notová osnova Houslový a basový klíč.
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_23   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_20   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Jaroslav Foglar * Český spisovatel literatury pro mládež
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
Jaroslav Foglar.
Český jazyk 9. ročník Česká próza 20. století.
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_25   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_06   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Kultura v předválečném Československu
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_22   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_15   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Rozdělení fantastické literatury
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_08   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_12   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Název: VY_52_INOVACE_PR_17 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
VY_32_INOVACE_04A_VÁNOCE - CHRISTMAS
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_24   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Zvířata v zimě 1. ročník.
Název: VY_12_INOVACE_D_13   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Nabídka vzdělávacích lekcí pro školy
Transkript prezentace:

Název:VY_12_INOVACE_ČJ_21 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44 Autor: Mgr. Jolana Vaněčková Mgr. Jolana Vaněčková Ročník: 6. Tematický okruh, předmět: Čtenářská a informační gramotnost, Český jazyk Téma: Prezentace – Jaroslav Foglar Datum: Anotace: Prezentace je určena pro žáky 6. ročníku, ve výuce je zařazena jako seznámení se spisovatelem Jaroslavem Foglarem a jeho dílem. Prezentace je určena pro žáky 6. ročníku, ve výuce je zařazena jako seznámení se spisovatelem Jaroslavem Foglarem a jeho dílem. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

JAROSLAV FOGLAR

narodil se 6.července 1907 v Praze narodil se 6.července 1907 v Praze zemřel 23.ledna 1999 v Praze zemřel 23.ledna 1999 v Praze český spisovatel literatury pro mládež český spisovatel literatury pro mládež redaktor dětských časopisů redaktor dětských časopisů zážitkový pedagog zážitkový pedagog měl přezdívku Jestřáb měl přezdívku Jestřáb ( vedl skautský oddíl ) ( vedl skautský oddíl )

DÍLO JAROSLAVA FOGLARA Rychlé šípy Rychlé šípy Hoši od Bobří řeky Hoši od Bobří řeky Přístav volá Přístav volá Chata v Jezerní kotlině Chata v Jezerní kotlině Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu

RYCHLÉ ŠÍPY

kniha obsahuje 315 původně časopiseckých komiksů Rychlých šípů kniha obsahuje 315 původně časopiseckých komiksů Rychlých šípů je to název fiktivního klubu pěti hochů je to název fiktivního klubu pěti hochů členy klubu byli Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka členy klubu byli Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka jméno Mirka Dušína se stalo synonymem bezchybného kladného hrdiny jméno Mirka Dušína se stalo synonymem bezchybného kladného hrdiny jeho opakem jsou členové soupeřícího Bratrstva kočičí pracky: Dlouhé Bidlo, Štětináč a Bohouš jeho opakem jsou členové soupeřícího Bratrstva kočičí pracky: Dlouhé Bidlo, Štětináč a Bohouš

HOŠI OD BOBŘÍ ŘEKY opírá se o principy skautingu, chlapeckého přátelství a odvážného táborového dobrodružství opírá se o principy skautingu, chlapeckého přátelství a odvážného táborového dobrodružství hlavními hrdiny jsou Jirka, Vilík, vedoucí Rikitan a mnoho dalších chlapců hlavními hrdiny jsou Jirka, Vilík, vedoucí Rikitan a mnoho dalších chlapců

CHATA V JEZERNÍ KOTLINĚ vypráví o přátelství dvou chlapců, kteří navštěvují romantickou divokou krajinu za městem vypráví o přátelství dvou chlapců, kteří navštěvují romantickou divokou krajinu za městem jsou to Pavel Zeman a Ludvík Grygar jsou to Pavel Zeman a Ludvík Grygar

ZÁHADA HLAVOLAMU hlavní roli hraje chlapecký klub Rychlé šípy, již dříve čtenářům známý z komiksů hlavní roli hraje chlapecký klub Rychlé šípy, již dříve čtenářům známý z komiksů Foglar zde představuje záhadnou čtvrť Stínadla a organizaci Vontů, hlavolam zvaný „ježek v kleci“ a ztraceného vynálezce Jana Tleskače Foglar zde představuje záhadnou čtvrť Stínadla a organizaci Vontů, hlavolam zvaný „ježek v kleci“ a ztraceného vynálezce Jana Tleskače

Použité zdroje Vlastní archiv autorky. Vlastní archiv autorky. Kamil Albrecht Kamil Albrecht Přispěvatelé Wikipedie, Jaroslav Foglar [online], Wikipedie: Otevřená encyklopedie, c2012, Datum poslední revize , 16:37 UTC, [citováno ] Přispěvatelé Wikipedie, Jaroslav Foglar [online], Wikipedie: Otevřená encyklopedie, c2012, Datum poslední revize , 16:37 UTC, [citováno ] ar&oldid= http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Jaroslav_Fogl ar&oldid= Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Jaroslav Foglar [online]. c2012 [citováno ]. Dostupný z WWW: Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Jaroslav Foglar [online]. c2012 [citováno ]. Dostupný z WWW: ar&oldid= http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Jaroslav_Fogl ar&oldid=