Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Eliška Kosková, Pavlína Kozlovská

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Eliška Kosková, Pavlína Kozlovská"— Transkript prezentace:

1 Eliška Kosková, Pavlína Kozlovská
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/ KOMIKS Eliška Kosková, Pavlína Kozlovská Foto z úvodní strany:

2 Základní definice komiksu
Obecně lze říci, že komiks je sekvenční umění, jež nejčastěji využívá kombinaci obrazu a slova k vyprávění děje. Informace z:

3 1. RYCHLÉ ŠÍPY Autor: Jaroslav Foglar Ilustátor: Jan Fischer
Obsah: Mirek Dušín, Červenáček, Rychlonožka, Jindra Hojer a Jarka Metelka – to jsou jména kluků z party, která si říká Rychlé šípy. Sportují, čtou, zpívají, pracují, odhalují nepravosti, pomáhají starým lidem, soutěží, bojují s Bratrstvem kočičí pracky, chodí na výpravy. Zkrátka a dobře dělají vše, co ke správným klukům patří. Je snadné podlehnout jejich kouzlu a prožít s nimi spoustu dobrodružství nejen ve městě, ale i na výpravách do přírody. Informace a foto z:

4 2. OSTROV POKLADŮ Autor: Robert Louis Steveson
Ilustarace:Richard Kohlrus Obsah: Život mladého Jima Hawkinse se obrátí naruby v den, kdy do hostince jeho otce vstoupí podivuhodný muž. Námořník jménem Billy Bones skrývá tajemství, které za ním přivede i další cizince. Po Bonesově smrti Jim zjistí, že toto tajemství je vlastně mapka, která ukazuje zakopaný poklad kapitána Flinta Informace a foto z:

5 3. EZOPOVY BAJKY Autor: Jan Albín Ilustrace: Milan Hencl
Obsah: Kniha je souborem dvaceti devíti vybraných bajek s poučením od známého zakladatele bajky Ezopa v komixovém provedení. Informace a foto z:

6 4. S KOCOUREM VAVŘINCEM OD JARA DO ZIMY
Autor: D. Lhotová, Z. K. Slabý Ilustrace: Věra Faltová Obsah: Oblíbení komiksoví hrdinové – kocour Vavřinec, detektiv - sportovec, rozmazlená psí holčička Otylka, nerudný kozel Spytihněv a prasátko Mojmír, básník a snílek – jsou známí z pěti knih. Kniha S kocourem Vavřincem od jara do zimy představí veselé i dobrodružné příhody této čtveřice, jak vycházely v Mateřídoušce. Informace a foto z:

7 5. Asterix Autor: René Goscinny Ilustrace: Albert Uderzo
Obsah: Celá Galie je obsazena Římany. Jedna vesnice, obývaná nepoddajnými Galy, ještě stále odolává nájezdníkům. Posádky římských legionářů v opevněných táborech Grogarum, Akvarium, Laudanum a Malobonum nemají snadný život neboť proti nim stojí Asterix, Obelix, Panoramix a spousta dalších udatných bojovníků, kteří se nehodlají vzdát. Informace a foto z:

8 6. OBRÁZKY Z ČESKÝCH DĚJIN A POVĚSTÍ
Autor : Jiří Černý, Pavel Zátka Ilustrace: Jakub Kalousek Obsah: Autoři vyprávějí o příchodu praotce Čecha, o Bivojovi, Libušině proroctví, Karlu IV., Janu Husovi, golemovi, avšak i o slavných spisovatelích, hudebních skladatelích, vědcích a vynálezcích. Knížka končí vznikem Československé republiky v roce Informace a ilustrace z:

9 7. JAK SE STAVÍ MĚSTO Autor: Klára Smolíková Ilustrace: Jan Smolík
Obsah: Tentokrát bude chlapec Čeněk a holčička Zdeňka putovat časem, aby krok za krokem viděli, jak roste město, jak se staví a proměňuje. Informace a foto z:

10 8. TATU A PATU SUPERHRDINOVÉ
Autor a ilustrace: Sami Toivonen, Aino Havukainen Obsah: Tatu a Patu jsou bratři, kteří se někdy chovají trochu podivně. Není divu, vždyť jsou z Podivína, kde se věci dělají jinak než u nás. Vždy však spolu zažijí úžasná dobrodružství. Informace a foto z:

11 9. ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA Autor: Jiří Žáček Ilustrace: Barbora Botková
Obsah: Nejkrásnější a nejznámější pohádka o princezně, které se stalo osudným píchnutí o trn růže. Spisovatel Jiří Žáček ji převyprávěl svěžími, elegantními verši Informace a foto z:

12 10. O KANAFÁSKOVI Autor a ilustrace: Galina Miklínová
Obsah: Na nejvyšším místě na zemi stojí hrad Snovíz a v něm bydlí uspávací skřítci. A ti si na každé dítě, které ještě nespí, pěkně posvítí. Jenže na nespavce Jonáše nic neplatí…“ A když se do toho vloží rozverná uspávací peřina Kanafásek, není o noční dobrodružství nouze. Informace a foto z:


Stáhnout ppt "Eliška Kosková, Pavlína Kozlovská"

Podobné prezentace


Reklamy Google