Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autoři dobrodružné literatury

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autoři dobrodružné literatury"— Transkript prezentace:

1 Autoři dobrodružné literatury
Za předpokladu použití učebnice Čítanka pro 5. ročník a psacích potřeb

2 Světoví autoři dobrodružné literatury
Vyhledej v čítance jména 3 světových autorů dobrodružné literatury, pomohou ti slovní přesmyčky: KCAJ DONLON LESJU ENREV RELKA YAM

3 Čeští autoři dobrodružné literatury
Vyhledej v čítance jméno českého autora dobrodružné literatury, zakladatele skautingu V Čechách, pomůže ti slovní přesmyčka: SLAVJARO GLARFO U kterých ukázek najdeme jeho jméno? Která ukázka se odehrává v českém prostředí? Kde se odehrává druhá ukázka?

4 Jaroslav Foglar Kterou knihu nebo komix od Jaroslava Foglara znáš?
Přečti ukázku Ve svatojakubské věži z učebnice. Jaký musel být ten, který chtěl patřit k Rych- lým šípům? Jaké tajemství lákalo chlapce? Které překážky museli překonat? Jak skončilo pátrání Rychlých šípů?

5 Jack London, Jules Verne, Karel May
Přečti ukázku J. Londona Tvůrci ohně v učebnici. Jak se vlčák seznámil s lidským rodem? Ve vlčkovi bojovala proti sobě dvě přání, jaká? Jak poznával Bílý tesák oheň? Přečti ukázku J. Verna Oslňující světlo. Vyhledej tajemné věci na tajuplném ostrově. Která nebezpečí museli kolonisté podstupovat? Jaké bylo jméno kapitána? Přečti ukázku K. Maye Zápas o život. Kdo byl v ukázce náčelníkem Apačů? Jak musel Old Shatterhand obhajovat svou čest? Proč byla zpráva o vítězství důležitá pro Hawkense?


Stáhnout ppt "Autoři dobrodružné literatury"

Podobné prezentace


Reklamy Google