MIG-MAG Zázračné zdroje Petr Pařízek. Chtěl bych s trochou nadsázky reagovat na jeden příspěvek, který se nedávno objevil na SvarFóru. Cituji: „Tak jsem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Princip a popis jaderných reaktoru
Advertisements

Fyzika Zdroje světla.
Jaderný reaktor a jaderná elektrárna
Jaderný reaktor Aktivní zóna – část reaktoru, kde probíhá řetězová reakce. Jako palivo slouží tyče s uranovými tabletami Moderátor – slouží jako tzv. zpomalovač.
Jaderná energie Výroba paliv a energie.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 03.
Tato prezentace byla vytvořena
Průvarové bodové svařování
Elektrické svařování Elektrické svařování Ing. Jaroslav Bernkopf Teplo.
ZŠ Rajhrad Ing. Radek Pavela
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
JADERNÁ ELEKTRÁRNA.
Jedna ze dvou jaderných elektráren v ČR - Temelín
Druhý – učebního oboru „Karosář“
Představujeme KOWAX Nepoměděný MAG svařovací drát nové generace PRODUKTIVNÍ SVAŘOVÁNÍ NEJVYŠŠÍ VÝKON MINIMÁLNÍ ROZSTŘIK EKOLOGICKY ŠETRNÝ.
Jaderné elektrárny.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Tato prezentace byla vytvořena
Jaderné reakce.
Tato prezentace byla vytvořena
Strojírenství Technologie Svařování (ST29) Svařování pod tavidlem
JADERNÁ ELEKTRÁRNA.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Výukový.
Tato prezentace byla vytvořena
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_352
Strojírenství Technologie Svařování (ST29)
Jaderné Elektrárny.
Jedna ze dvou jaderných elektráren v ČR - Temelín
Finanční náročnost instalace miniturbínky
Typy jaderných reakcí.
Tato prezentace byla vytvořena
Atomy Každé těleso je tvořeno malými, které se nedají dělit, nazýváme je atomy Látky jednoduché nazíváme prvky Látky složené nazýváme sloučeniny Při spojování.
FY-072_Jaderná energie_Jaderná reakce
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Simulace provozu JE s reaktorem VVER 1000 Normální provoz i havarijní stavy Zpracovali: M. Kuna, P. Baxant, J. Fumfera.
ŠTĚPENÍ JADER URANU anebo O jaderném reaktoru PaedDr. Jozef Beňuška
Tato prezentace byla vytvořena
Jak se trvale získává jaderná energie
Tato prezentace byla vytvořena
Svařování.
Umění být manažerem Semestrální práce k předmětu MAB Petra Lenková 2009/2010.
SVAŘOVÁNÍ.
Jaderná elektrárna.
Jaderné reaktory Pavel Tvrdík, Oktáva Jaderný reaktor Jaderný reaktor je zařízení, ve kterém probíhá řetězová jaderná reakce, kterou lze kontrolovat.
Spoje potrubí-svařování potrubí z plastů1 VY_32_INOVACE_464.
ŘEZÁNÍ A NAHŘÍVÁNÍ KYSLÍKEM 9. Svařování plamenem doprava - vzad OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U
Svařování elektrickým obloukem Definice Patří do svařování tavného Zdrojem tepla je elektrický oblouk, který vzniká mezi elektrodou a svařovaným materiálem.
Výhody WiseFusion Synergický pusní MIG & WiseFusion Jak zvýšit produktivitu a kvalitu?
TAVNÉ SVAŘOVÁNÍ - SVAŘOVÁNÍ PLAMENEM Vypracoval: Ing. Petra Janíčková Kód prezentace: OPVK-TBdV-METALO-STRS-2-STE-PJA-001 Technologie budoucnosti do výuky.
NEROZEBÍRATELNÁ SPOJENÍ S MATERIÁLOVÝM STYKEM SVAŘOVÁNÍ 3. Svařování kovů el. obloukem v ochranném plynu metodou MAG OB21-OP-STROJ-STE-MAR-U
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 Anotace.
1 FastMig M Nová generace průmyslových svařovacích zařízení.
Název školy:Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu:Moderní škola Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceSvařování.
Nový zařízení ve třídě MasterTig MLS Řada zařízení MasterTig MLS byla doplněna novými třífázovými modely MasterTig MLS 3000 ACDC a MasterTig MLS 3003.
Elektrické stroje netočivé
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
HÁDANKY.
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Jaderné reakce Při jaderných reakcích se mohou přeměňovat jádra jednoho nuklidu na jádra jiných nuklidů. Přitom zůstává elektrický náboj i počet nukleonů.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Finanční náročnost instalace miniturbínky
ŘEZÁNÍ A NAHŘÍVÁNÍ KYSLÍKEM
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Svařování elektrickým obloukem
Fyzika 2.D 11.hodina 00:52:16.
FastMig M Nová generace průmyslových svařovacích zařízení 1
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Transkript prezentace:

MIG-MAG Zázračné zdroje Petr Pařízek

Chtěl bych s trochou nadsázky reagovat na jeden příspěvek, který se nedávno objevil na SvarFóru. Cituji: „Tak jsem se vrátil asi před dvěmi hodinami ze školení od jistého výrobce svářecí techniky a MA 315 už bych si nevybral“... Sám jsem zaměstnanec zahraniční společnosti vyrábějící svařovací techniku. Zúčastňuji se různých seminářů a kolikrát skřípu zuby nad tím co tam slyším. Tolik lží a nesmyslů člověk za den jen tak neuslyší. Jsou to semináře typu novinky v oblasti svařování. Zástupci různých společností distrubující zdroje spoléhají na to, že zákazník je má za velké odborníky, tak hltá každé slovo, které z nich vypadne. Někdy mi připadá, že to nevypadává z úst, ale z pííííp. V poslední době probíhá masírování s tzv. vysokorychlostním svařováním. Jistý výrobce má zdroj, který údajně svařuje o 30% rychleji než konkurenční zdroje. Pokud patříte k těm, kteří tomu věří, nemusíte se za nic stydět. Jsou vás spousty. Nyní bych vám chtěl představit naši novinku, která je opravdovou bombou (atomovou) v oblasti svařování a následně se vrátím k high speed welding- HSW technology ( to zní světověji ). Devět z deseti svářečů doporučuje…….

NOVINKA Genesis Uran 234

Zdroj bez přívodního kabelu !!!!!!!!!! Nevěříte ? Věřte ! Jedná se o zdroj se zabudovaným miniaturním nukleárním reaktorem. Ten se nachází v horní části zdroje jako celá primární část a části sekundárního okruhu jako výměník a parogenerátor. Chladící zařízení sekundárního okruhu a oběhové čerpadlo jsou umístěny ve spodní části zdroje. Červený a modrý výstupek v dolní části jsou pojišťovací ventily sekundárního okruhu. Regulace svařovacího proudu se provádí pomocí otočného knoflíku na čelním panelu zasouváním regulačních tyčí do jaderného reaktoru. Samozřejmě, že největší výhodou tohoto zdroje jsou obrovské finanční úspory. Zvláště při dnešních cenách za elektrickou energii. Takže žádná svářečka na baterky, my už jsme dál!!!!!!!!!!!! Ale nyní se vraťme zpět k našemu HIGH SPEEDU.

1kg peří 1kg železa Všichni jistě znáte tuto jednoduchou dětskou hádanku a z té budu vycházet.

Zdroj AZdroj B Podávání drátu 22 m/min Podávání drátu 22 m/min < > = Který symbol by jste mezi zdroje A a B doplnili? Já bych tam dal rovnítko. Tak kde je těch 30 %? Abychom lépe pochopili o čem je řeč přejděte na další obrázek.

22 m/min 300 A 32 V 22 m/min 300 A 30 V 22 m/min 300 A 28 V

Princip HSW Celý princip spočívá v tom, že se spoléhají na to, že málokdo svařuje s maximální podávací rychlostí zdroje. Té rychlosti samozřejmě odpovídá nějaký svařovací proud a napětí. Pokud si napětí nastavíme na takovou hodnotu, abychom se ze sprchového přenosu dostali do tzv. rychlého zkratu, bude nám oblouk hořet prakticky ve svarovém kovu. Nutností je ovšem, aby zdroj měl funkci měkkého startu nebo teplého startu. Obojí má stejný význam, jen na jiném principu. Pokud by zdroj tuto funkci neměl, těžko bychom zapálili oblouk. Dalšími nezbytnostmi jsou kvalitní podávací mechanika, kvalitní přídavný materiál, směsný plyn a rychlá ruka. Výsledkem je svár s velkým průvarem, bez studených spojů a koutový svár bez zápalů. S jedním parametrem pak můžeme svařovat plechy od 3 mm do velkých tlouštěk a V sváry do úzkého úkosu. Pro plechy do 10 mm bych použil drát 0,8mm. Takže žádný zázrak to není, jde jen o to umět si nastavit zdroj. Ty svařovací parametry na předchozím obrázku jsou jen příklad. P.S. Pro ty co to nepochopili, ten nukleární zdroj byla jen recese!!!!!!!!

Děkuji za pozornost