Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úroky ve slovních úlohách Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Advertisements

Číslo projektu CZ.1.07/ / Název školy SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Matematické vzdělávání Předmět Matematika Tematický.
Zobrazení kulovým zrcadlem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_42_INOVACE_12_10 Název materiáluZákladní.
Závislost odporu kovového vodiče na teplotě Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA - Kmitání, vlnění a.
Užití složeného úrokování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Pravopisná hlídka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření
Disperze světla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník čtyřletého.
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaMatematika 6 NázevDesetinná čísla_8.
Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření
Č ÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_04_M8_Hanak AUTOR: Ing. Roman Hanák TÉMA: Výrazy Základní škola Libina, p ř ísp ě vková.
Věty o shodnosti trojúhelníků
Průměrná rychlost Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Úrok Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Elektrický proud Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Elektrický výkon Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast
Složené úrokování Tematická oblast
Název prezentace (DUMu): Geometrická posloupnost – řešené příklady
VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK
Náš svět Tematická oblast
Člověk a vývoj civilizace
STATISTIKA Starší bratr snědl svůj oběd i oběd mladšího bratra. Oba snědli v průměru jeden oběd.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
ŠKOLA: Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna,
Nervová soustava vyšších obratlovců
Název vzdělávacího materiálu
Sčítání a odčítání mnohočlenů
Jednoduché úrokování Tematická oblast
ARTE POVERA Tematická oblast
Práce se sloupkovými diagramy
Název vzdělávacího materiálu
Název vzdělávacího materiálu
Vlastnosti zvuku - test z teorie
Statistické pojmy. Statistické pojmy Statistika - vědní obor zabývající se zkoumáním jevů, které mají hromadný charakter Pojem statistika slouží k.
Sloupkový diagram Tematická oblast
Pohlavní rozmnožování prvoků
Mýty a pověsti Tematická oblast
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Název vzdělávacího materiálu
Opakování na 4. písemnou práci
Rychlost a zrychlení kmitavého pohybu
Příčné zvětšení zrcadla
Autor: Mgr. Simona Komárková
Ohyb světla na optické mřížce
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
VĚC - POMNÍK Tematická oblast
Násobení lomených výrazů
2.2 Kvadratické rovnice.
Rovnice s absolutní hodnotou I.
MATEMATIKA Druhá písemná práce a její analýza.
Coulombův zákon Tematická oblast FYZIKA - Kmitání, vlnění a elektřina
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Život – pohledy na přírodu
Dělení lomených výrazů
Střední hodnoty Udávají střed celé skupiny údajů, kolem kterého všechny hodnoty kolísají (analogie těžiště). Aritmetický průměr - vznikne součtem hodnot.
Interference na tenké vrstvě
Obvod a obsah rovnoběžníku
Konstrukce lichoběžníku
Zobrazení tenkou čočkou
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
MATEMATIKA – ARITMETIKA 6
Pythagorova věta Tematická oblast Planimetrie Datum vytvoření Ročník
Intenzita elektrického pole
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lenka Marková Název materiálu:
MATEMATIKA Trojúhelníky - základní vlastnosti.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum vytvoření Ročník4. ročník osmiletého studia gymnázia Stručný obsahSamostatná práce - zpracování informací ze spojnicového diagramu Způsob využitíPrvní dvě strany prezentace tvoří pracovní list. Žáci řeší samostatně úlohu se spojnicovým diagramem. Postupným procházením stránek rozebíráme řešení. AutorMgr. Petr Zezulka KódVY_32_INOVACE_24_MZEZ14

Provádíme výzkum ve třech třídách 1. ročníku gymnázia. Předmětem zkoumání je vzdálenost bydliště každého žáka od budovy školy. Provádíme výzkum ve třech třídách 1. ročníku gymnázia. Předmětem zkoumání je vzdálenost bydliště každého žáka od budovy školy. 2. Určete aritmetický průměr znaku: nejprve pro každou třídu zvlášť a pak pro všechny třídy dohromady. 2. Určete aritmetický průměr znaku: nejprve pro každou třídu zvlášť a pak pro všechny třídy dohromady. 3. Určete modus a medián znaku pro každou třídu. 1. Vytvořte tabulku znázorňující rozdělení žáků všech tříd podle daného znaku, zapište četnosti a relativní četnosti hodnot. 1. Vytvořte tabulku znázorňující rozdělení žáků všech tříd podle daného znaku, zapište četnosti a relativní četnosti hodnot. 4. Znázorněte rozdělení žáků třídy 1. A sloupkovým diagramem. 4. Znázorněte rozdělení žáků třídy 1. A sloupkovým diagramem. 5. Znázorněte rozdělení žáků 1. A kruhovým diagramem a uveďte velikosti středových úhlů jednotlivých výsečí. 5. Znázorněte rozdělení žáků 1. A kruhovým diagramem a uveďte velikosti středových úhlů jednotlivých výsečí.

SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Vzdálenost v km Počet žáků v 1. A Počet žáků v 1. B Počet žáků v 1. C Tabulka rozdělení četností hodnot: Z diagramů a z tabulky vyčteme počet žáků ve třídách: 1. A … 30 žáků 1. B … 31 žáků1. C … 32 žáků Počty žáků, kteří mají bydliště ve stejné vzdálenosti od školy, udávají četnosti jednotlivých hodnot. Relativní četnosti vypočítáme tak, že absolutní četnosti vydělíme počtem žáků v dané třídě. Doplníme tabulku:

Vzdálenost v km Počet žáků v 1. A Relativní četnosti hodnot v 1. A 0,10,030,10,030,130,030,07 0,20,130,1 Počet žáků v 1. B Relativní četnosti hodnot v 1. B 0,030,160,030,13000,060,030,130,260,16 Počet žáků v 1. C Relativní četnosti hodnot v 1. C 0,06 0,190,160,220,0300,090,030,060,09 Tabulka včetně relativních četností hodnot:

2., 3. a) Charakteristiky rozdělení žáků 1. A: Aritmetický průměr: ( ) : 30 = 9,1 Modus:12 9 b) Charakteristiky rozdělení žáků 1. B: Aritmetický průměr: ( ) : 31 = 10,5 Modus : 15 Medián: Hodnoty uspořádáme podle velikosti a medián je roven 16. hodnotě: 12

c) Charakteristiky rozdělení žáků 1. C: Aritmetický průměr: ( ) : 32 = 6,8 Modus: 5 Medián: Hodnoty uspořádáme podle velikosti a medián je roven aritmetickému průměru 16. a 17. hodnoty … 5 d) Aritmetický průměr všech tříd dohromady: Vydělíme součet všech hodnot jejich celkovým počtem: ( ) : 93 =8,8

Rozdělení žáků třídy 1. A podle vzdálenosti bydliště od školy