Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronická učebnice - I
Advertisements

EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ČÍSLOVKY Český jazyk - 8. ročník ( základní seznámení )
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Co víme o číslovkách.
Pracovní listy HODINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_02
ČÍSLOVKY Mgr. Michal Oblouk.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_04.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
ČÍSLOVKY.
Druhy číslovek VY_32_INOVACE_135 pro 5. ročník ZŠ
Číslo v digitálním archivu školy
Číslovky Český jazyk 5. ročník ZŠ
Číslovky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 20123Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Číslovky.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Mgr. Michal Oblouk. slova číselného významu, vyjadřují počet, pořadí, množství druhů, násobenost a kolikrát se něco vyskytuje rozlišujeme číslovky: 1)URČITÉ.
Číslovky.
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_491_Druhy číslovek AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Číslovky.
ČÍSLOVKY Druhy číslovek a jejich užití 6. ročník.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_Čj8-číslovky.
Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky Slovesa
ČÍSLOVKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Číslovky s obrázky I Autor obrázků © Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník ČÍSLOVKY Co už známe Pokud v závodě předběhneš závodníka na druhém místě, na jakém místě.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ČJ_18 TÉMA:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Karel Čapek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ladislava Drnková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 6 - číslovky Mluvnice pro 2. ročník 2. ročník Srpen 2012.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová SKLOŇOVÁNÍ ČÍSLOVEK.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_199_ ĆÍSLOVKY
Číslovky Bc. K. Matějková.
DRUHY ČÍSLOVEK Tvarosloví
Český jazyk – 3.ročník, Číslovky
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
VY_32_INOVACE_06_Český jazyk pro 8. ročník_Číslovky
Pracovní listy HODINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marie Vališová Číslo
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
POVRCH KVÁDRU - VÝPOČET
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_07_CISLOVKY Název materiálu: Číslovky
What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ČÍSLOVKY Vyjadřují množství čtyři (koně), tři (mušketýři) pořadí
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C56Čj6_Číslovky
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ČÍSLOVKY - DRUHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Desetinná čísla (1) Základní pojmy
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Transkript prezentace:

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Číslovky jsou slova, která vyjadřují počet nebo množství. Počet může být přesně daný - ČÍSLOVKY URČITÉ tři, osm, desátý, nebo nevyjádřený přesně - ČÍSLOVKY NEURČITÉ několik, mnoho, všichni.

Na oknech máme několik květin. Turnaje se zúčastnilo devět družstev. Naše rodina má čtyři členy. Před výletem se všichni sejdeme u autobusu číslo dvacet pět. Tomáš má v úkolu sedm chyb. Cesta trvá dvě hodiny. Na zahradu přiletělo několik ptáčků. Koupil mi lístky do šestnácté řady. Ve městě máme tři školy. Vezmi oba košíky a zanes je domů.

ZÁKLADNÍ ŘADOVÉ DRUHOVÉ NÁSOBNÉ Mimo určitých a neurčitých určujeme ještě tyto:

Číslovky základní vyjadřují počet. Ptáme se na ně KOLIK? Jedna, dva, tři, sto, osm, deset, padesát šest. Přines jeden chleba a šest rohlíků. Na hřišti si hraje dvanáct dětí. KOLIK rohlíků, KOLIK chleba, KOLIK dětí.

Číslovky řadové označují počet. Ptáme se na ně KOLIKÁTÝ? Pátý, několikátý, první, třetí, stý. Byl jsem šestý v řadě. Závodník doběhl první ze všech. KOLIKÁTÝ v řadě, KOLIKÁTÝ doběhl.

Číslovky druhové vyjadřují množství druhů. Ptáme se na ně KOLIKERÝ? Dvojí, trojí, několikerý. Učitel nesmí mít dvojí metr na žáky. KOLIKERÝ metr.

Číslovky násobné vyjadřují, kolikrát se něco znásobilo. Ptáme se na ně KOLIKRÁT? Pětkrát, desetkrát, šestkrát, jedenkrát. Už jsem to říkal stokrát. Už to několikrát zkusil. KOLIKRÁT to říkal, KOLIKRÁT to zkusil.

Byl jednou jeden král a ten měl tři dcery. Druhý den dovolené nám celý propršel. Matěj snědl šestnáct knedlíků. Musel jsem na nákup třikrát. Péťa přinesl dvacet kilogramů starého papíru. Narodil se v roce Umístil se v soutěži jako druhý. Posadila se do osmé řady doprostřed.

Byl jednou jeden král a ten měl tři dcery. Druhý den dovolené nám celý propršel. Matěj snědl šestnáct knedlíků. Musel jsem na nákup třikrát. Péťa přinesl dvacet kilogramů starého papíru. Narodil se v roce Umístil se v soutěži jako druhý. Posadila se do osmé řady doprostřed. Měl jsi to dobře? ČÍSLOVKA ZÁKLADNÍ ČÍSLOVKA ŘADOVÁ ČÍSLOVKA NÁSOBNÁ

/v každé větě je skrytá číslovka/ Moc se mi po tobě stýská. Představení je dennodenně vyprodáno. Vezmi si přes to krátký svetr. Metro jezdí každou chvíli. Náš dědeček má loveckého psa, který se jmenuje Denis.

Moc se mi po tobě stýská. Představení je dennodenně vyprodáno. Vezmi si přes to krátký svetr. Metro jezdí každou chvíli. Náš dědeček má loveckého psa, který se jmenuje Denis. JEDEN OBĚ MÁLO TROJE STO JEDEN

OBĚ JEDEN STO TROJE MÁLO Určitá - základní Určitá - druhová Neurčitá Měl jsi to dobře?

Zkus si vzpomenout na co největší počet názvů pohádek, ve kterých je číslovka.

Uveřejněné odkazy: Snímek 2. Čtyřka - [cit ] Dostupné pod licencí Public domain na Trojka - [cit ] Dostupné pod licencí Public domain na Šestka - [cit ] Dostupné pod licencí Public domain na Snímek 3. Květina - [cit ] Dostupné pod licencí Public domain na Autobus - [cit ] Dostupné pod licencí Public domain na Sešit - [cit ] Dostupné pod licencí Public domain na Snímek 14. Oříšek- [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na Krkavec - [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na Trpaslík - [cit ] Dostupné pod licencí Public domain na Princezna - [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na Měsíc - [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na Použitá literatura: Mgr. Profousová. I., Mgr. Stoupová. A., ČESKÝ JAZYK pro 8. ročník zvláštní školy. Praha, SEPTIMA ISBN