Českomoravská myslivecká jednota - 2011 - (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 2. Přírodovědný pobyt 4. skupina.
Advertisements

Přírodovědný projekt 2. tříd
NEPOŘÁDEK V NAŠICH LESÍCH
Vítáme Vás na dni otevřených dveří. Milé děti, doufáme že se vám u nás bude líbit.
Stromy jako domy Život na stromě, ve stromě a pod stromem
PRO 3.A a 3.B ZŠ Školní Vrchlabí
ŠKOLNÍ DRUŽINA Školní družinu mohou děti navštěvovat denně od 6,00 hod. do 17, 00 hod. Prožijí zde čas plný her, soutěží a zábavy.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
Koňská farma Vysoká, Chrastava u Liberce. Pobyt zaměřený na poznávání a ochranu přírody – stromů, květin, bylin, domácích a exotických zvířat, ošetřování.
Space Four Charakteristika Harmonogram Úlohy Republikové finále Space camp – Německo a Belgie.
Projekt Space Three Představení projektu Podmínky účasti Harmonogram akce ESC Transinne Program Foto + různé.
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
Dětský tábor Pod Templštýnem „Borisovci“ Program (1 ze 3)
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
Kroužek myslivosti a ochrany přírody Lysice - Drnovice
Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova.
Bramborová slavnost 22. září 2007 Ekologické informační centrum Krátká u Sněžného.
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám.44, příspěvková organizace Zřizovatel školy: Statutární město Brno, Brno – MČ Bosonohy Ředitelka školy:
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
EVVO v Karlovarském kraji
Projekt: „Pomáháme zvířátkům v přírodě“
Přírodovědné školní portfolio
I Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22 Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22.
Děti a koncepce : Program, Aktivity, Metodika :
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Mistrovství Armády České republiky v letním přírodním víceboji Vyškov 2004.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 6 Ochránce zahrady Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 6) Možnosti využití.
Mapování veverky obecné ve spolupráci se školami
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 6 Ochránce zahrady Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
HORSKÁ CHATA ANTARIK Ubytování
Purkyňovo gymnázium Strážnice
Českomoravská myslivecká jednota (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)
Preventivně výchovná činnost v podmínkách HZS krajů ČERVENÝ KOHOUT 2008 plk. Mgr. Pavel Nejtek ředitel odboru prevence HZS Pardubického kraje.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Českomoravská myslivecká jednota (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
LETNÍ ŠKOLY Zpracovala: Markéta Tischlerová. O CO SE VLASTNĚ JEDNÁ? 14-denní program pro děti ve věku od 14 – 18 let Zisk MINIMA III., VEDOUCÍHO II.
Jazyková škola Slůně – Networking COFFEE CONNECT Martin Špát Tomáš Nesrsta.
EVVO v Muzeu regionu Valašsko Mgr. Pavlína Vymazalová.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
POZVÁNKA NA DĚTSKÉ ODPOLEDNE KDY: od 14:00 hod
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
"I zvířátka musí jíst proto pomozme"
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Dětské dopravní hřiště Městské policie
DĚTSKÝ DEN června 2017 jsme Den dětí oslavili sportovním dopolednem na naší školní zahradě. Děti soutěžily v různých sportovních disciplínách.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_III.Vu_ZVÍŘATA.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
VY_52_INOVACE_64_Lesní a vodní hospodářství
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 6 Ochránce zahrady Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
Jaká je návštěvnost Městských lesů Hradec Králové a čím je pro sociology zajímavá? Miroslav Joukl a Lucie Vítková, FF Univerzita Hradec Králové, Katedra.
5 tipů pro zjednodušení práce
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
VSTUPNÉ: dospělí 40 Kč, děti do 15 let 20 Kč
DEN ZEMĚ 20. dubna 2018.
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

Českomoravská myslivecká jednota (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)

 Velmi často se Den dětí spojuje s Mysliveckým odpolednem, s Mysliveckým dnem, protože probíhají v měsíci červnu.  Pokud děti, školy a veřejnost půjdou do přírody, pak náplň těchto dní je velmi pestrá podle možnosti, kde se nachází obec, město, škola, jestli jdou do obory, do skanzenu, na návštěvu myslivny, na hřiště.  V časovém předstihu je nutné domluvit aktivity, stanoviště, účastníky, pomůcky, náplň, odměny, oslovit sponzory a připravit harmonogram dne, půldne.  Formou plakátku, pozvánkou v regionálním tisku a rozhlasu, osobní návštěvou, seznámím veřejnost s akcí  Dbám na to, aby byly při propagaci akce zodpovězeny tyto otázky: KDY, KDE, KDO, PROČ, CO A S KÝM, setkání proběhne.  Připravím odměny.

 Ve spolupráci s kynology, ukázky plemen, práce loveckých psů, přednáška.  Ve spolupráci se sokolníky, ukázky a práce dravců, přednáška.  Myslivecké troubení, seznámení s lesnicí, borlicí, s lesním rohem, signály k zahájení, k ukončení, ke svačině, vše spojeno s přednáškou.  Poznávací stezka: připravit krátkou (1 km) stezku v terénu, exponáty, pobytové stopy, dřeviny, byliny, stopy zvěře.  Spolupráce s ornitology, mají vypracovaný školní výchovný a výukový program.  Na místě připravit vycpaniny, obrázky, shozy, trofeje, zbraně.  Střelectví: střelba ze vzduchovky střelba z luku házení šipek na přírodní terče ukázky střeleb na asfaltové holuby

 Poznávání stop a hlasů zvěře.  Rozvoj pohybových schopností: opičí dráha, lezení v lanoví, házení šišek na terč vytyčený na zemi, řezání dřeva, výroba ptačí budky, přechod po nepravidelně vysokých a různě vzdálených špalcích dřeva, přechod po nezpevněné lávce, indiánský tenis, bezpečné rozdělávání ohně, jak se vyrábí herbář, chytání rybiček (klacek, provázek, očko, láhev)  Skládání puzzlí s mysliveckou a přírodovědnou tematikou.  Výroba lesního zátiší, soutěž (tvorba ze šišek, plodů, mechu, větviček, hub, z bylin)  Pohádkový les, setkání s lesními skřítky, vílami, Krakonošem, se sojkou - s pohádkovým pasem děti plní na jednotlivých stanovištích úkoly spojené s přírodou.  Poznávací stezku mohou procházet nejen jednotlivci, ale mohou být vytvořené dvojice, trojice.

 Kresba, koláž na téma myslivost, vyhodnocení nejlepších.  Soutěž v pexesu, v hracích kartách, s přírodní tématikou (stromy, zvěř).  Bavíme se sami: vytvoříme skupiny dětí, zazpívají písničku, řeknou básničku s tematikou přírody, vymyslí slogan k přírodě, ke zvěři, vše formou soutěže a vyhodnocení.  Křeslo pro hosta: povídání s hostem (myslivec, pamětník, účastník NF ZST atd.).  Tajemné pytlíčky: poznáváme přírodu díky našim smyslům (mech, tráva, kůra, šišky, větvičky).