CZ.1.07/1.2.00/08.0166. Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Kariérové poradenství
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
FINANČNÍ GRAMOTNOST. COFET x finanční gramotnost Vzdělávací materiály Kurzy Semináře, konference Mediální kampaň Projekty.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Minimální preventivní program školy
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Projekt – Lidé jedné země
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Inovace dopravních a strojírenských vzdělávacích programů na VOŠ, SPŠ automobilní a technické v Českých Budějovicích Dr. Jiří Ludačka.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Příjemce podpory: TRIALOG
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Výzva k předkládání žádostí
Konflikt, koření života
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Konference primární prevence PK
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

CZ.1.07/1.2.00/

Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce 1991 zabývá právní, sociální a psychologickou pomocí uprchlíkům a ostatním cizincům na území ČR. V posledních letech OPU, i díky projektu Jsme lidé jedné Země, výrazně rozšířila své vzdělávací aktivity. OPU má akreditaci vzdělávací instituce od MŠMT a MPSV.

Partner projektu: Pedagogicko-psychologická poradna pro Prahu 1, 2 a 4 (PPPP 1,2 a 4) Poradna zajišťuje odbornou psychologickou a speciálně pedagogickou službu dětem a mládeži i jejich rodičům a učitelům. Poradna dále zajišťuje metodické a odborné vedení v oblasti poradenství pro pracovníky ve školství.

Datum zahájení realizace projektu 1. srpen 2009 Datum ukončení realizace projektu 31.prosinec 2011 Podstatnou změnou projektu bylo datum ukončení realizace posunuto na 29. únor 2012.

Cíl projektu Cílem projektu je pomocí osmi preventivních bloků a specifické výuky upevňovat a posilovat pozitivní postoje dětí k multikulturní společnosti, otevřít prostor pro uvědomění si a vyjádření předsudků a strachů a následné práci s nimi směřující k eliminaci xenofobie a možných projevů rasismu.

Cíl projektu Dílčí cíle projektu: 1. Vytvoření preventivního programu 2. Vytvoření výukového programu 3. Vytvoření prostoru pro setkávání s migranty a předávání jejich osobních zkušeností se životem v zemích původu a odlišných kulturních podmínkách v ČR.

Cílová skupina 420 žáků 7. a 8. tříd z 15-ti ZŠ ze šesti krajů ČR Středočeský kraj, Jihomoravský kraj, Moravskoslezský kraj, Jihočeský kraj, Liberecký kraj, Karlovarský kraj. schools.aspx

Klíčové aktivity projektu a jejich výstupy 1. Vytvoření obsahu a principů preventivního programu a metodických materiálů Výstup: Metodika, manuály a pracovní sešit 2. Vytvoření webového portálu a e-learningového modulu Výstup: webové stránky a e-learning

Klíčové aktivity projektu a jejich výstupy 3. Realizace preventivního programu na základních školách V rámci této aktivity, jako její součást, byly realizované tyto klíčové aktivity : návštěvy lektorů na škole, media kolem nás a svět očima novinových titulků, můj svět tady a tam a multikulturní den na škole Výstup: eseje, fotografie, PowerPoint prezentace a koláže žáků, kteří se zúčastnili projektu.

Metodika projektu Jsme lidé jedné Země Tři části I. Metodický průvodce programem II. Soubor her a aktivit pro žáky III. Informace pro učitele o zemích původu

Vytvoření webového portálu e-learningového modulu Webový portál Webové stránky projektu – informace o projektu Datové úložiště DATEL – projekty škol a metodické materiály E-learningový modul Typy registrace: žák - učitel (modul pro pedagogy) Využití e-learningu

Realizace preventivního programu na ZŠ Úvodní dvouhodinová interaktivní přednáška Média kolem nás a svět očima novinových titulků Modul země původu Aktivita Můj svět tady a tam Multikulturní dny

Prezentace dosažených výsledků zkušenosti se zavedením nových forem a metod práce, ukázky metodik a publikací, které byly v rámci projektu zpracovány a vytištěny zkušenosti s využíváním metodik, výsledky ověřování účinnosti forem a metod práce s cílovou skupinou negativní zkušenosti, které se během realizaci vyskytly, jejich řešení