VY_32_INOVACE_08_16 Název:Pádové otázky Autor:Mgr. Dana Staňková Vytvořeno:3. 2. 2012 Ročník:5. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podstatná jména Pády.
Advertisements

Předmět: Český jazyk - mluvnice Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Podstatná jména Pád podstatných jmen. Podstatná jména Pád podstatných jmen.
MĚSTO, MOŘE, KUŘE, STAVENÍ
PODSTATNÁ JMÉNA SUBSTANTIVA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Podstatná jména AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
VY_42_INOVACE_28_01. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu:
Krychle a kvádr Povrch a objem VY_42_INOVACE_16_02.
Procenta – obchod VY_42_INOVACE_33_01. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_4_Pád podstatných.
FYZIKÁLNÍ VLASTNOSTI NEROSTŮ HUSTOTA A TVRDOST VY_32_INOVACE_01_23.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Obvod a obsah čtverce a obdélníku VY_42_INOVACE_11_02.
Obvod a obsah rovnoběžníku VY_42_INOVACE_26_02. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Slovní úlohy Sčítání a odčítání do VY_32_INOVACE_15_05 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření.
Geometrický význam vzorců VY_42_INOVACE_11_01. (a + b) 2 a a b b Pozoruj vyjádření obsahu čtverce o straně (a +b) (a + b) 2 = a2a2 b2b2 ab a 2 + ab +
VY_12_INOVACE_ČT4.09/2 Autor: Tereza Zástřešková Datum vytvoření: leden 2012 Ročník: 4. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:
Matematické hry Vetřelec, Bludiště Násobky přirozených čísel, čísla složená, prvočísla VY_42_INOVACE_07_01.
Slovní úlohy s procenty VY_42_INOVACE_18_01. Opakování - procenta Doplň: Základ je % % %
LIST VY_32_INOVACE_13_23. Funkce listů: Fotosyntéza Fotosyntéza Dýchání Dýchání Odpařování Odpařování průduchy Pomocí interaktivní učebnice nakladatelství.
Domácí zvířata a jejich mláďata VY_32_INOVACE_12_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Druhy čar Technické kreslení VY_42_INOVACE_01_02.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Pády podstatných jmen.
Děti z Bullerbynu 10 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Zobrazení bodů, útvarů v osové souměrnosti, osově souměrné útvary
NOTA PŮLOVÁ.
Vyjmenovaná slova po B, L, M, P
TATO PRÁCE JE ŠÍŘENA POD LICENCÍ CC BY-SA 3
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
KUŽEL A JEHO POVRCH VY_42_INOVACE_ 31_02.
Převody jednotek obsahu
Školník Kulda je jednička
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
Děti z Bullerbynu 16 Autor: Mgr
Složené slovní úlohy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Děti z Bullerbynu 11 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Pravoúhlá soustava souřadnic v rovině
Školník Kulda je jednička
Polovina Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
Slovní úlohy polovina, čtvrtina
Sčítání, odčítání, násobení, dělení – příklady k procvičení
Vyjmenovaná slova L Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
CVIČÍME PAMĚŤ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření. Všechny objekty použité k vytvoření tohoto materiálu.
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Děti z bullerbynu 1 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Děti z Bullerbynu 13 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
BUNĚČNÉ DÝCHÁNÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_26.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Převody jednotek délky
Děti z Bullerbynu 7 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03
DĚTI Z BULLERBYNU 18 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová Vytvořeno: květen 2012 Ročník: 3. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: jazykové a komunikační dovednosti.
Děti z Bullerbynu 12 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
POHYB Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_16_29.
Slovní druhy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
Fotografie jsou z archivu autora..
KOŘEN VY_32_INOVACE_12_23.
Složené slovní úlohy o n více, o n méně
Vyjmenovaná slova po S,V,Z
Školník Kulda je jednička
NOTA OSMINOVÁ.
Notová osnova.
3 : : 4 Počítání s poměrem 5 : 20 VY_42_INOVACE_31_01.
tato práce je šířena pod licencí cc by-sa 3
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_08_16 Název:Pádové otázky Autor:Mgr. Dana Staňková Vytvořeno: Ročník:5. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:Český jazyk a literatura Tematický okruh:Komunikační a slohová výchova Téma:Pádové otázky Pomůcky:Interaktivní tabule, psací potřeby, notebook Anotace:Prezentace je zaměřena na procvičování určování pádových otázek Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání na všech typech škol a školských zařízeních. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Texty jsou vlastní originální tvorbou autora.

Pádové otázky

1. pádKdo, co? 2. pádKoho, čeho? 3. pádKomu, čemu? 4. pádKoho, co? 5. pádOslovujeme, voláme! 6. pád( O ) Kom, ( O ) Čem? 7. pád( S ) Kým, čím?

Urči pád podstatných jmen a vybarvi: U pařezuPavle ?Z oknaNa paseceBez auta PočítačV televiziNad letadlem Dát dědoviLucko? Mezi kolyVidět lvaVzít psoviNeumět báseň Ze zlata Kreslit kočku S programyTelefonV pyžamuTvořit obrysy 1.pádčerveně 2.pádmodře 3.pádzeleně 4.pádžlutě 5.pádhnědě 6.pádčerně 7.pádfialově

Řešení U pařezuPavle ?Z oknaNa paseceBez auta PočítačV televiziNad letadlem Dát dědoviLucko? Mezi kolyVidět lvaVzít psoviNeumět báseň Ze zlata Kreslit kočku S programyTelefonV pyžamuTvořit obrysy

Vykresli správný pád a tvar: 1.pádčerveně 2.pádmodře 3.pádzeleně 4.pádžlutě 5.pádhnědě 6.pádčerně 7.pádfialově

1. pád Pes 2. pád Bez psa 3. pád Dát lvovi 4.pád Vzít kolo 5. pád Pepo! 6. pád O hře 7. pád S okem

1. pád Pes 2. pád Bez psa 3. pád Dát lvovi 4.pád Vzít kolo 5. pád Pepo! 6. pád O hře 7. pád S okem