Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení – 13.10.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
Advertisements

Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Odpovědná radnice 1 PŘEDSTAVENÍ VOLEBNÍHO PROGRAMU PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ DO ZM V KLIMKOVICÍCH Ing. Zdeněk Husťák – kandidát na starostu města.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Komunitní centrum Římskokatolické farnosti Olešnice
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Spolupráce, která přináší plody
Komunitní a otevřená škola
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
MĚSTSKÁ KNIHOVNA LOUNY S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života Kadaň 29. dubna 2015.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Místní akční skupina Rakovnicko
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Městská knihovna Louny S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Závěrečná konference přeshraničního projektu Slavice,
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
Č ESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V P RAZE  Založena v roce 1906  6 fakult  studentů  Univerzita třetího věku Strategie CSR na ČZU  Výzkumná univerzita.
Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Centrum empirických výzkumů Fakulta veřejných politik Slezská univerzita v Opavě 3. září 2015, Opava.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Integrovaný regionální operační program
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Aktivní senior v České Skalici.
Projekt Demografické modely ve venkovském prostoru
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Vazba na Operační programy
Výsledky projednávání
Aktuální informace o projektu
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Vítejte na třetí místní konferenci
Spolek AktivSen Posláním spolku je podporovat a posilovat komunitní život v regionu, v duchu rovných příležitostí napomáhat všestrannému.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Transkript prezentace:

Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –

 Prognóza počtu žáků na ZŠ v mikroregionu ◦ výchozí podklad, bude součástí strategie  Možná integrace MŠ a ZŠ  Rozvoj volnočasových aktivit ◦ Dětský klub v Lestkově v budově bývalé MŠ  Komunitní centrum pro různé skupiny obyvatel (děti po příjezdu ze ZŠ, rodiče s dětmi, senioři, zájmové spolky v obci) ◦ Podpora spolkové činnosti a všestranné kulturní aktivity na území MKL – „Haranti“  Podpora mládežnického sportu  Rozšíření nabídky volnočasových aktivit + prezentace (místní tradice, kult. Akce, aj…)  Zájezdy za kulturou, výstavami, sportovním utkáním

 Vytvoření Komunitních škol ◦ větší zapojení ZŠ do života v obci  Školní prostory k dispozici pro celou komunitu (i v odpoledních hodinách)  Nabídka celoživotního vzdělávání lidem bez rozdílu věku  Škola nabízí nejen vzdělávací, ale i kulturní, rekreační, zdravotní a sociální program  Např. projekt Virtuální univerzita třetího věku (ČZU v Praze)  Posílit zázemí škol

Vývoj počtu žáků ZŠ Konstantinovy Lázně rok ZŠ_Celkem_žáků ročník_žáků ročník_žáků ročník_žáků ročník_žáků ročník_žáků ZŠ_Celkem_tříd ročník_tříd ročník_tříd ročník_tříd ročník_tříd ročník_tříd

Lucie Ženíšková Regionální rozvojová agentura Plzeňského kraje, o.p.s.