FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Elektrické vlastnosti látek (6. ročník) Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online]. 2007 [cit. 2010-08-12]. Dostupný pod licencí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ELEKTROVÁNÍ PŘI VZÁJEMNÉM DOTYKU
Advertisements

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.31 Téma: Hustota látek.
CHEMICKÝ KUFR Téma: Prvky
FYZIKÁLNÍ KUFR Pohyb tělesa (7. ročník)
MODEL ATOMU Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
HUDEBNÍ KUFR Téma: Hudební nástroje
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Výpisky z fyziky − 6. ročník
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Zvukové jevy (8. ročník)
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Změny skupenství látek (8. ročník)
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Elektrický proud (8. roč.)
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Země a vesmír (9. ročník) Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Střídavý proud (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Vnitřní energie, teplo (8. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
FYZIKÁLNÍ KUFR Magnetické vlastnosti látek (6. ročník)
Kvadratická funkce – vrchol paraboly
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Mechanické vlastnosti kapalin (7. ročník)
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Světelné jevy Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain z WWW:
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Elektrické vlastnosti látek Číslo DUM: III/2/FY/2/2/1 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Elektrické.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Jaderná energie (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
FYZIKÁLNÍ KUFR Vedení el. proudu v kapalinách a plynech (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Mechanické vlastnosti plynů (7. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Vedení elektrického proudu v polovodičích (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Siločáry elektrického pole
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vodič a izolant v elektrickém poli Číslo DUM: III/2/FY/2/2/5 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
ATOM (NUCLEUS) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Výpisky z fyziky − 6. ročník
Téma: Vnitřní energie, teplo
FYZIKÁLNÍ KUFR Elektrický obvod (6. ročník)
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Vedení elektrického proudu
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Světelné jevy
JAK LZE VYSVĚTLIT ELEKTROVÁNÍ TĚLES
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
Rozcvička Urči typ funkce:
Téma: Síly a jejich vlastnosti
Třídíme podle dvou kritérií
Elektron, neutron a proton elektrické vlastnosti částic
Stavba atomu ATOM Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
CHEMICKÝ KUFR Redoxní děje
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
FYZIKÁLNÍ KUFR Vedení el. proudu v kapalinách a plynech (9. ročník)
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Na které písmenko začíná obrázek?
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
CHEMICKÝ KUFR Deriváty uhlovodíků
Částicové složení látek
Černý Petr 1−10 Pomůcka se skládá z 21 karet. Na deseti kartách jsou čísla od 1 do 10, na deseti kartách jsou odpovídající skupiny teček a na poslední.
Transkript prezentace:

FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Elektrické vlastnosti látek (6. ročník) Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain z WWW: Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Pravidla hry (Otázky se promítají dataprojektorem na plátno.) 1.Hru hrají dva spoluhráči. 2.Jeden z hráčů se postaví zády k plátnu, aby nemohl vidět promítaná slova. 3.Druhý hráč mu slova napovídá tak, aby je co nejdříve uhodl. 4.V nápovědě se nesmí použít kořen slova. 5.Každá soutěžní dvojice má na uhodnutí co největšího počtu slov 1 minutu, případně dvě minuty. 6.Po každé správné odpovědi vyučující spustí následující snímek prezentace s novým slovem. 7.Další dvojice může: a) pokračovat od dosud neukázaného slova, b) hru hrát od začátku, ale předtím musí opustit třídu, c) hrát KUFR na jiné téma.

ZELEKTROVÁNÍ

TŘENÍ

JÁDRO ATOMU

NESOUHLASNÝ NÁBOJ

ELEKTRICKÉ POLE

IONT

PROTON

PRVEK

OBAL

KLADNÝ NÁBOJ

PŘITAHOVÁNÍ

SOUHLASNÝ NÁBOJ

ZÁPORNÝ IONT

ELEKTRICKÝ NÁBOJ

NEUTRON

ZÁPORNÝ NÁBOJ

ODPUZOVÁNÍ

KLADNÝ IONT

ATOM

ELEKTRON Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.