1 7..4. 2008, ČTP – plenární zasedání Šárka Štejnarová, vedoucí správního a ekonomického oddělení PK ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
RIS3 MSK – stav přípravy, další postup klastrnet,
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Program dnešního setkání OPS ( )
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Konference „Inovace a technologie v rozvoji regionů“ Inovace a marketingový výzkum Duben 2004 / Příspěvek v diskusi / RNDr. Tomáš Raiter / obchodní ředitel,
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ProPIG Specifické strategie pro snížení environmentálních dopadů zemědělské činnosti zlepšením zdraví, welfare a výživy prasat chovaných v ekologickém.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
Průzkum sebehodnocení zdravotního stavu a disability Popis metody průzkumu Datum: 13. června 2006 Číslo projektu: Připravil: Petr Hrala.
Technologické centrum AV ČR a projekt PACITA Zastoupení EK v ČR 10. července 2012 Lenka Hebáková Oddělení strategických studií Technologické centrum AV.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Přestože trh s fototermálními systémy neustále vzrůstá, cíle stanovené Evropskou komisí k roku 2010 nebude jednoduché splnit (White Paper, 2003: přechod.
ProPraline Vyvinutí nejvhodnější struktury & způsobu zpracování.
RP EU, ProPraline & PK ČR v projektech EU i ČR Masarykova.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
TRUEFOOD Tradiční potraviny na Společném Evropském trhu VŠCHT Praha, 10. únor 2010 Mgr. Šárka Štejnarová, vedoucí správního a ekonomického.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 30. listopadu 2015.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
CHISA 2011, Srní, října 2011 OBRAZOVÁ ANALÝZA – porovnání vlivu recepturního složení pečiva I. Švec, M. Hrušková, T. Hofmanová.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Název projektu: Moderní škola
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
Pole - obilniny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Plánování prvních kroků
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Výlet do ISTANBULU 2018.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Co je to zdravá výživa ?
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

, ČTP – plenární zasedání Šárka Štejnarová, vedoucí správního a ekonomického oddělení PK ČR

6. Rámcový program EU: - BARLEYBREAD( - ENFFI ( - TRUEFOOD ( - ICARE ( 7. Rámcový program EU: - ProPraline ( - TE.TRA…. 2

Titul projektu: Využití ječmene k získání pečiva s vysokým obsahem vlákniny a nízkým obsahem soli; Nástroj financování: 6. Rámcový program EU; instrument financování: „Specific Actions for SMEs: Collective Research Projects“; č. projektu: ; Čas. horizont plnění: – ; Koordinátor: NBL – Federace Norska; Cíl projektu:Renesance uplatnění ječmene ve výživě evropské populace (MSP z oboru mlynářství a pekařství poskytnuta nová technologie a nové poznatky o tom, jak nahradit určitý podíl pšenice při výrobě pekařských výrobků (chleba) ječmenem; Rozpočet projektu: ,- € (= ,-€ příspěvek EU); 3

SP.E.S. GEIE:  PK ČR;  FIAB – Španělsko;  NBL - Norsko;  KEV – Estonsko; 3 výzkumné a vzdělávací instituce:  Matforsk/NO,  Scottish Crop ResearchInstitute/SC,  Pera/UK; 7 MSP. 4

 Vývoj postupu zpracování ječmene tak, aby se v konečné mouce zachovalo min. 75 % složek ječmene prospěšných pro zdraví (beta-glukanů, vlákniny, amylázy a antioxidantů).  Vypracovat technologii výroby chleba na bázi pšenice a ječmene tak, aby obsah soli v konečném výrobku byl pod 0,4 %, přičemž chuť tohoto chleba odpovídala chuti pšeničného chleba.  Vypracovat nové receptury pro různé poměry pšenice a ječmene s cílem zamezit vzniku hořké chuti, která se projevuje u výrobků na bázi ječmene. 5

Aktivity projektu: WP1: Identifikace vědeckého konceptu projektu; WP2:Výběr vhodné odrůdy ječmene; WP3:Zdokonalený inovační proces mletí; WP4:Netradiční/novátorské alternativy náhrady soli, vylepšení chutě; WP5:Ověření správnosti a funkčnosti postupu pečení; WP6:Šíření získaných poznatků a zkušeností; WP7: Školení; 6

Zrealizováno: Pracovní setkání k managementu projektu → říjen 2006 – Athény; březen 2007 – Oslo; září 2007 – Istanbul; Pracovní setkání k prvním výsl. projektu → duben 2008, UK; Plánováno: Školení I. WP 7.1: Školení vedoucích aktivit projektu → pro zástupce partnerských národních federací: září 2008; II. WP 7.2: Školení partnerských národních federací a vedoucích aktivit → pro národní MSP: leden 2009; III. WP 7.3: Proškolení → nepartnerských národních federací a jejich členů reprezentanty zúčastněných federací a výzkumných pracovišt: květen 2009; 7

Šárka Štejnarová : tel.: +420/ , gsm:+420/ ; 8