21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Celostátní síť pro venkov
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Management a rozvoj obcí
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Místní akční skupina Rakovnicko
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajská konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Zlínském kraji
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Desatero problémů – „10P“
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Krajské akční plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
EVVO v operačních programech
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Stanislava Správková
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje

Body programu Historie a současnost EVVO ve ZK – krajský systém EVVO, krajské dokumenty EVVO, jejich zpracování, naplňování a vyhodnocování, nositelé (aktéři) EVVO ve Zlínském kraji, klíčové krajské akce, úspěchy. Role neziskových organizací v krajském systému EVVO, zapojování do realizace a aktualizace krajské koncepce a Akčních plánů EVVO. EVVO na celostátní úrovni a úrovni krajů ČR. Identifikace aktuálních problémů krajského systému EVVO a krajské koncepce EVVO ve ZK. Nástin možných řešení: sumarizace námětů a doporučení, diskuse proč a jak podpořit EVVO ve ZK.

Účastníci Celkem 35 účastníků Z toho - volení zástupci kraje: 2 - Zaměstnanci Krajského úřadu: 5 - Zástupci veřejné a státní správy: 5 - Ostatní účastníci (pracovníci SEV, EP, členové NO, ředitelé a učitelé škol): 23

Popis situace ve ZK Ve Zlínském kraji byly přijaty krajské dokumenty – Koncepce EVVO a Akční plán EVVO ve Zlínském kraji. Pracuje se s nimi, jsou vyhodnocovány a aktualizovány. Jsou východiskem pro vyhlašování podprogramu pro EVVO i pro zpracování projektů většího rozsahu, např. ESF, SFŽP. Ve Zlínském kraji je velmi silná síť na vysoké úrovni. Umíme dobře pracovat s viditelnými výsledky: Dlouhá tradice kvalitních krajských akcí i akcí místního významu. Environmentální komunikační a informační systém, databáze, Krajský kalendář akcí EVVO, elektronická rozesílka, webové stránky. Profesionální zázemí pro EVVO zajišťuje Líska prostřednictvím Kanceláře. Stabilní lidské kontakty mezi veřejnou správou, NNO a školami. Krajský systém EVVO byl posílen 2 významnými projekty – Zelená pro Zlínský kraj – env. vzdělávání jako cesta k udržitelnému rozvoji (OPRLZ) a Rozvoj sítě poradenských, vzdělávacích a informačních center ve ZK (SFZP).

Identifikace problémů I. Finance: - zdroje obecně - nevyužíváme či neumíme firemní a místní dárcovství - způsob rozdělování (oblasti podpory pro EVVO) - projektové financování (předfinancování, kofinancování, nestabilita) - není společenská objednávka – ocenění programů a služeb, indikátory - zdroje na EVVO ve střediscích volného času (EVVO jen jako doplňková činnost, přičemž poptávka škol roste a SVČ mohou garantovat kvalitu a stabilitu)

Identifikace problémů II. Lidé - nepřipravenost na aktuální situaci - celospolečenské environmentální problémy, ekonomická krize - odchod lidí z NO, např. do školství, veřejné správy - klesá odbornost lektorů, nejsou dobře zaplaceni, nemají prostor na přípravu a vzdělávání - nepracujeme se svými lidmi (motivace, hodnocení) - není čas na dobrovolníky - vyčerpání, stres – moc práce, nejistota, překrývání činností, vyhoření…

Identifikace problémů III. Vnější prostředí/podmínky pro práci - spolupráce NNO – veřejná správa - (ne)zájem politiků - negativní mediální obraz - nepochopení veřejnosti - hledáme podporu, silnou osobnost, která nás podpoří - potřebujeme soubor argumentů proč je EVVO důležitá pro jednotlivé cílové skupiny - Stanovení kritérií kvality ( např. certifikát SEV)

Závěry, doporučení Líska zpracovala oficiální zápis, vč. přepisu flipů. Zajistí zkrácenou verzi zápisu pro veřejnost – pro lepší srozumitelnost. S výstupy začal pracovat ŘV Lísky i partneři projektu SFŽP. Výsledky kulatého stolu jsou prezentovány na webu Lísky a zástupcům veřejné správy. Klíčová témata budou předmětem dalších setkávání a budeme hledat možnosti řešení dle osvědčených postupů pro strategické plánování. Je připraveno vzdělávání pro pracovníky SEV a EP, moduly kopírují klíčová témata. Je čas se zastavit, dobře popsat a sepsat argumenty, co a proč děláme, čeho chceme dosáhnout a jaké jsou benefity naší činnosti pro různé cílové skupiny (děti, rodiče, veřejnost, veřejná správa). Bylo by zajímavé porovnat výstupy z kulatých stolů jiných krajů.