Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLSKÁ ETOPEDICKÁ ZAŘÍZENÍ
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
Odborné sociální poradenství Poradna KLÍČ. Historie Pilotní projekt „Klíč“, odborná práce s 21 rodinami (problémový rozvod, výchovné problémy dětí,
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi TD Vybrané aspekty péče o seniory z hlediska sociálního začleňování podpořeno z programu.
Sekce náměstka ministryně pro ochranu práv dětí a sociální začleňování Odbor ochrany práv dětí (91) Odbor sociálního začleňování (92) –1–1.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Individuálně, ale společně a jinak
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Dětský domov a Základní škola Liptál
Centrum na podporu integrace cizinců
Koordinace rodinných dávek, pohřebné
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR.
Úřad práce České republiky
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
PORADNA Centrum Mateřídouška, o. s. poskytuje
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Techniky práce s mentálně postiženými
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Nízkoprahová denní centra
Specifika práce s mladými lidmi v nízkoprahových programech pro děti a mládež Proxima Sociale o.p.s.​ Pavlína Mádlová mezinárodní konferencE v rámci PRojektu.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Služby následné péče.
Tlumočnické služby.
Správa sociálního zabezpečení
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
VY_32_INOVACE_SA4A_6 DUM 6. příprava aktivity pro 1
Katedra veřejné ekonomie
Životní cyklus.
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Andrea Faltysová Sociální práce vedoucí oddělení
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
Školní poradenské pracoviště
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Právo sociálního zabezpečení
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Centra kolegiální podpory
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální rehabilitace nevidomých a slabozrakých Tyfloservis o.p.s.
Podpora samostatného bydlení
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Raná péče

terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je ohrožen v důsledku nepříznivé sociální situace Služba je zaměřena na podporu rodiny a podporu vývoje dítěte s ohledem na jeho specifické potřeby.

Základní úkony rané péče a) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, b) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, c) sociálně terapeutické činnosti, d) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Raná péče II. Poskytuje se předškolním dětem, které jsou smyslově, fyzicky nebo mentálně postižené nebo je z jiného důvodu vážně ohrožen jejich vývoj

Cíle rané péče Včasné zahájení péče Prevence negativních následků postižení Podpora všech existujících komunikačních schopností postiženého dítěte Podpora výchovných kompetencí rodiny Integrace dítěte do vzdělávacího systému

Cílová skupina uživatelů rané péče  Osoby se zdravotním postižením (do 7 let věku) a jejich rodiny

Úhrada za služby rané péče Služby jsou poskytovány bezplatně

Příklad služby raná péče Středisko rané péči v Pardubicích – zřizuje Sdružení pro ranou péči, o.s. Vzniklo

Činnost střediska pro ranou péči -Depistáž -Poradenství (dgr, služby, odborná literatura) -Organizace schůzek rodičů dětí se zdrav. postižením -Kulturní, sportovní a léčebně rehabilitační akce -Poradenská telefonická linka -Odborné semináře -Zprostředkování psychorehabilitačních pobytů -Využití stimulačních programů na PC -Skupinová psychoterapie -Zajištění jednorázových konzultací

Organizace v Chrudimi a okolí Středisko rané péče, Bělehradská 389, Pardubice – Polabiny ambulantní a terénní péče o osoby s kombinovaným, mentálním, tělesným a zdravotním postižením do 7 let věku a jejich rodiny

Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 54), vyhláška č. 505/2006 Sb., (§ 19) Matoušek Oldřich, Slovník sociální práce, Portál, Praha, rane-pece-v-pardubicich.aspx sd=ran%C3%A1+p%C3%A9%C4%8De&zak=Pardu bick%C3%BD&zaok=&SUBSESSION_ID= _1