PROJEKT UŽ VÍM ! SROZUMITELNĚ O DUŠI A TĚLE PRO ŽENY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Barbora Uhlířová 25. února 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERGONOMICKÉ ŘEŠENÍ PRACOVNÍHO MÍSTA PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM
Advertisements

Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Program CZ06- Kulturní dědictví a současné umění Role zprostředkovatele programu Praha, 6. února 2014.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI zařízení SKOK do života VE VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ s mentálním postižením v oblasti sexuality a partnerských vztahů v rámci sociální rehabilitace.
„Webové listy“ – virtuální nástěnka
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Finanční možností svépomocných skupin
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
Koordinační centrum pro EQF (EQF NCP) Setkání zástupců evropských iniciativ NAEP Milada Stalker Antonie Ondrouchová Pavel Hradecký.
Dobrovolnictví v české společnosti
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Centrum MEDIOL s.r.o. - praxe v oboru sexuologie
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
P. P Projekt z operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost z Evropského sociálního fondu. Příjemce dotace: Zdravotnické zařízení městské části Praha.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Bojovníci proti násilí na ženách Délka realizace: 21 měsíců Trvání: od do Projekt je realizován na území Karlovarského kraje.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Č ESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V P RAZE  Založena v roce 1906  6 fakult  studentů  Univerzita třetího věku Strategie CSR na ČZU  Výzkumná univerzita.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Uplatnění absolventů VŠE. Rozvojové a poradenské centrum VŠE  Uplatnění absolventů VŠE a hodnocení absolvovaného studia  Rozvojové a poradenské centrum.
Vývoj jedince Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_17_Vývoj jedince Téma: Přírodověda.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
Prevence onkologických onemocnění – rakovina děložního čípku
Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Sexualita, sociologie těla
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Fakulta zdravotnických studií
Číslo v digitálním archivu školy
Stop násilí ve vztazích
INTERVENČNÍ CENTRUM LIBERECKÉHO KRAJE
Bariéry, které musí překonávat lidé s mentálním postižením
Západočeská univerzita v Plzni
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Závěrečná konference projektu
Přístupnost , univerzální design a přístupnost
Marie Rottrová
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Přenosná záznamová média
IP Alena Kopáčková (DFP)
Konference je financována Nadací Sirius
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
DAPHNE III ( ) Boj proti násilí
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

PROJEKT UŽ VÍM ! SROZUMITELNĚ O DUŠI A TĚLE PRO ŽENY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Barbora Uhlířová 25. února 2016

Už vím! O duši a těle pro žen s mentálním postižením Informace pro ženy s mentálním postižením o vlastním těle, jeho funkcích, sexualitě, radostech a stratech s tím spojených Zmapování a aspoň částečné podchycení problematiky sexuálního zneužívání a obtěžování žen s mentálním postižením

Aktivity a výstupy projektu 5 Brožur ve snadno srozumitelné formě s informacemi o: Ženském těle, menstruaci, hygieně Gynekologické prohlídce Těhotenství a porodu Sexu a vztazích Sexuálním násilí

Aktivity a výstupy projektu Web, kde se budou sbíhat informace posbírané v projektu i mimo projekt Brožury v elektronické podobě ke stažení Příběhy žen s mentálním postižením z ČR a Islandu Doporučení pro založení svépomocných skupin a jak na to Informace z interdisciplinární skupiny – kontakty na odborníky v oblasti sexu lidí s mentálním postižením a odborníky, kteří jsou ochotni poradit v oblasti sexuálního násilí na ženách s mentálním postižením

Aktivity a výstupy projektu Svépomocné/fokusní skupiny žen s mentálním postižením a matek žen s mentálním postižením na téma sexualita Metodika jak podpořit vznik svépomocných skupinek Pracovní skupina (interdisciplinární) na téma násilí na ženách s mentálním postižením Seminář – 25. února 2016 v Praze na téma Sexualita žen s mentálním postižením

S kým jsme spolupracovali V projektu byly zaměstnány ženy s mentálním postižením jako pomocnice asistentek svépomocných skupin a jako hodnotitelky srozumitelnosti brožur Obsah brožur jsme konzultovali s matkami žen s mentálním postižením Se svými příběhy se nám svěřili ženy s mentálním postižením z celé ČR a jejich matky

S kým jsme spolupracovali Partneři projektu Islandská univerzita v Reykjavíku, Centrum studia postižení Spolupracující organizace Lékařská fakulta Ostravské univerzity, Ústav ošetřovatelství a porodnictví Neoficiálně jsem spolupracovali s řadou dalších organizací a odborníků

Finance atd. Projekt je financovaný z Fondu pro nestátní neziskové organizace (EEA Grants – Island, Lichtenštejnsko, Norsko) Začátek , konec