VODSTVO ČR Vodopády, jezera, rybníky a přehrady na území Česka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Graclík. Dostupné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Advertisements

VODSTVO ČR Díky poloze můžeme ČR označit za „střechu Evropy“ – ČR prochází hlavní evropské rozvodí, které rozděluje řeku do tří úmoří (viz. obrázek)
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
ZEMĚPIS ročník JEZERA, PŘEHRADNÍ NÁDRŽE
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Obr. 1 – mapa Severní Ameriky
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Jihočeský kraj = poznávací soutěž = Pravidla soutěže Pravidla soutěže START! Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
MLÁĎATA ZVÍŘAT KVARTETO
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Klikni na správnou řeku nebo vodní nádrž
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada:Přírodní prostředí Země2 Ověření ve výuce:
Ledovce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Jan Pravda NÁZEV: VY_32_INOVACE_02C_03_ Vodstvo České republiky TEMA:Česká republika.
Ledovce Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
VODSTVO ČR Řeky na území Česka
Vodopády, jezera, rybníky a přehrady na území Česka
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
Jezera, bažiny a rybníky
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
PROVĚRKY Převody jednotek času – 2. část
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO PODPORA PRO VÝUKU
Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Jezera, přehrady a rybníky. Jezera v ČR není mnoho přírodních jezer Jezera podle původu: 1. Ledovcová karová jezera  na Šumavě:  Černé jezero - největší.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_11 TÉMA: Vlastivěda4
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek objemu − 2. část
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Převody jednotek času – 2. část
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

VODSTVO ČR Vodopády, jezera, rybníky a přehrady na území Česka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Graclík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

PANČAVSKÝ VODOPÁD Obr. 1 – horní část vodopádu Obr. 2 – celkový pohled na vodopád

LABSKÝ VODOPÁD Obr. 3 – Labský vodopád na fotografii z 90. let 19. století

JEZERA, RYBNÍKY A PŘEHRADY Obr. 4 – Čertovo jezero na Šumavě Obr. 5 – hráz nádrže Orlík Obr. 6 – rybníky Rožmberk a Káňov v Třeboňské pánvi

ČERNÉ JEZERO Obr. 7 – největší jezero ČR

PLEŠNÉ JEZERO Obr. 8 – další z našich ledovcových jezer na Šumavě

KRASOVÁ JEZERA Obr. 9 – Hranické jezírko na dně Hranické propasti

PROPAST MACOCHA Obr. 10 – pohled nahoru ze dna propasti Dolní jezírko Část Horního jezírka

HORNÍ MACOŠSKÉ JEZÍRKO Obr. 11

NAŠE RYBNÍKY Obr. 12 – Rožmberk, největší rybník v ČR

MÁCHOVO JEZERO Obr. 13 – Máchovo jezero je vyhledávaným místem rekreace

PŘEHRADNÍ NÁDRŽE Obr. 14 – Lipno I. na Vltavě, plošně největší přehrada ČR

VODNÍ NÁDRŽ ORLÍK Obr. 15 – hrad Zvíkov, soutok Vltavy s Otavou

VODNÍ NÁDRŽ DALEŠICE Obr. 16 – pohled z hráze na budovu elektrárny, v pozadí jaderná elektrárna Dukovany

VODNÍ NÁDRŽ DLOUHÉ STRÁNĚ Obr nejvýkonnější vodní elektrárna v ČR - nejvýše položená přehrada v ČR - na snímku je horní nádrž přečerpávací vodní elektrárny - v pozadí hora Praděd

POUŽITÉ ZDROJE INFORMACÍ Všechny uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. 1 – JAROŠ, Jakub. Obr. 2 – DINGOA. Obr. 4 – KUBEŠ, Zdeněk. Obr. 6 – RYCHTECKÝ, Pavel. Obr. 7 – PALOCH, David. Obr. 9 – GENIUS Obr. 10 – PRAZAK. Obr. 11 – PRAZAK. Obr. 13 – KÜMMLING, Michael. Obr. 16 – Z. E. O. Obr. 17 – BENEŠ, Karel. Všechny uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Obr. 3 – Obr. 5 – Obr. 8 – Obr. 12 – Obr. 14 – Obr. 15 –