Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Úroky ve slovních úlohách Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Vkládání hypertextových odkazů Co se všechno naučíme??? Co je to hypertextový.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Vypařování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkOsmý - tercie Stručný.
HTML HyperText Markup Language Je to značkovací jazyk používaný na tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými odkazy. Je hlavním z.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_07 Informatika - MS Excel – Vkládání vzorců Autor:
CSS styly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013 Ročník2 Stručný.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
HTML stránka – odkaz, zvýraznění textu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
ANOTACE MATERIÁL SLOUŽÍ K SEZNÁMENÍ S VKLÁDÁNÍM OBRÁZKŮ PŘI TVORBĚ INTERNETOVÉ STRÁNKY.
Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření
C# konzole – Objem kvádru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
ZÁKLADY JAZYKA HTML Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Elektrický proud Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
HTML a CSS Rostislav Miarka.
Grafická úprava prezentace
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Složené úrokování Tematická oblast
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
ADOBE DREAMWEAVER CS6 Formátování HTML vs. CSS
Reliéf podle Arcimbolda
Název vzdělávacího materiálu
Sčítání a odčítání mnohočlenů
Jednoduché úrokování Tematická oblast
ARTE POVERA Tematická oblast
Název vzdělávacího materiálu
Tvorba WEBOVÝCH stránek – úvod do HTML
Síla a skládání sil Ing. Jan Havel.
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Publicistický styl VY_32_INOVACE_CJL_3,4_72
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice
Příčné zvětšení zrcadla
Ohyb světla na optické mřížce
C# konzole – Program emoce
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
Násobení lomených výrazů
C# konzole – Program pro výpočet výrazu
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Název.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-18
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola
Coulombův zákon Tematická oblast FYZIKA - Kmitání, vlnění a elektřina
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Dělení lomených výrazů
Informační a komunikační technologie
Procenta - úvod Název : VY_32_inovace_01 Matematika – procenta úvod
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Interference na tenké vrstvě
Pozn. Zaměřeno na práci v MS PowerPoint
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Konstrukce lichoběžníku
Zobrazení tenkou čočkou
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
C# konzole – Textový výstup
Tvorba webových stránek - úvod
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_07_M7_Hanak
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013 Ročník2 Stručný obsahPoužití základních HTML značek k realizaci jednoduché textové www stránky Způsob využitíStudenti vytvoří jednoduchou HTML stránku s textovými informacemi o produktu. AutorMgr. Michal Mikláš KódVY_32_INOVACE_35_IMIK06

Základní struktura HTML stránky Na disku počítače si vytvořte obyčejný textový soubor pojmenovaný například „moje-prvni-html-stranka.html“ a následující text si do něj vložte. Untitled Document

HTML značky Každá HTML stránka je textový dokument, který se skládá z HTML značek (angl. tag). HTML značky se uzavírají do závorek. V předchozím kódu jsou použity například značky,,,.

HTML značky Většina jsou značky párové – je mezi nimi uzavřena nějaká část HTML stránky. Například mezi značkami a je umístěn titulek stránky. Nepárové značky jsou ukončeny pouze řetězcem „/>“, který znamená ukončení platnosti značky. Tyto nepárové značky tedy nemají za svým obsahem druhou značku do páru. V našem příkladu je to například značka, která obsahuje informaci o kódování stránky.

Titulek stránky Mezi značky a napíšeme titulek naší stránky. Měl by obsahovat stručnou informaci o tom, co naše stránka obsahuje za informace. Je-li tedy naše stránka například zaměřena na fotografování, pak můžeme jako titulek uvést například „Fotograf Zlín“. Tvoříte-li například stránku o nějakém produktu, pak by měl titulek název onoho produktu obsahovat (např. „iPhone 5 – technické parametry“ apod.).

Obsah stránky Obsah (tělo) stránky, který následně vidíme v prohlížeči se vkládá mezi značky a. Vytvoříme stránku, která bude obsahovat nadpis a několik odstavců textu. Veškerý následující kód budeme vkládat mezi značky a.

Nadpis stránky Nadpis stránky se vkládá mezi značky a, kde n je číslo od 1 do 6 a vyjadřuje úroveň nadpisu. Hlavní nadpis stránky je tedy nadpis 1. úrovně a použijeme pro něj značku. Pro případný podnadpis použijeme značku atd. Obecně se nedoporučuje dělat více než 3–4 úrovně nadpisů.

Odstavce textu na stránce Pro lepší orientaci v textu se používají k jeho strukturování odstavce. V HTML stránce se pro označení odstavce používá značka (z angl. paragraph). Každý odstavec naší stránky bychom tedy měli uzavřít mezi značky a.

Výsledná HTML stránka Vytvořte jednoduchou HTML stránku, která obsahuje základní informace o nějakém produktu (např. mobilní telefon, notebook, …).

Příklad výsledné HTML stránky iPad 4 – s retina displejem iPad 4 – s retina displejem Převratný retina displej Na Retina displeji iPadu vypadá vše jako ve skutečnosti. Text je ostrý jako břitva. Barvy doslova září. Fotky a videa jsou bohaté na detail. To vše díky jeho 3,1 miliónu pixelů – o milión pixelů víc než na HD televizi. Výkonný čip A6X Nový čip A6X v iPadu je až dvakrát rychlejší než čip A5X předchozí generace a podává až dvojnásobný grafický výkon, aniž by tím trpěla výdrž baterie. I nejnáročnější aplikace tak běží plynule, reagují okamžitě a neskutečně realisticky.

DALŠÍ ČTENÍ