Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_031.ICT.34 Tvorba webových stránek – úvod do CSS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_033.ICT.34 Tvorba webových stránek – MS Visual Studio.
Advertisements

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_029.ICT.34 Tvorba webových stránek – fotogalerie ZPS.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_040.ICT.34 Tvorba webových stránek – web a databáze.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
HTML HyperText Markup Language Je to značkovací jazyk používaný na tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými odkazy. Je hlavním z.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
1 Kurz XHTML a CSS Část 2: Popis vzhledu dokumentu za pomocí CSS - kaskádových stylů.
CSS styly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013 Ročník2 Stručný.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_037.ICT.34 Tvorba webových stránek – databáze import.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_036.ICT.34 Tvorba webových stránek – databáze úvod.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_026.ICT.34 Tvorba webových stránek – úprava obrázků.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_118.MAT.02 Mocninné funkce.
ZÁKLADY JAZYKA HTML Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
HTML a CSS Rostislav Miarka.
Číslo v digitálním archivu školy
Grafická úprava prezentace
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Číselné množiny - přehled
CSS (4).
Grafické programy - opakování
Tvorba webových stránek - tabulka
Inf Počítač a lidé s handicapem
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Hospodářské výpočty 5 – PROCENTOVÝ POČET 2
Animační efekty v prezentaci
Číslo v digitálním archivu školy
Tvorba WEBOVÝCH stránek – úvod do HTML
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_ 123.ANJ.34 Prague.
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Tvorba webových stránek – formuláře
Tvorba webových stránek – místa v síti
Tvorba webových stránek – registrace domény
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Kritéria dělitelnosti
Tvorba webových stránek - hyperlink
Zoner Callisto – další ovládací prvky
Inf Vývojový diagram.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Tvorba webových stránek
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Zásady tvorby prezentace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
Tvorba webových stránek - úvod
Střední škola obchodně technická s. r. o.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_031.ICT.34 Tvorba webových stránek – úvod do CSS

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: VY_32_INOVACE Číslo DUMU: 031.ICT.34 Předmět: Informační technologie Název materiálu: Tvorba webových stránek – úvod do CSS Autor: Jaroslav Fišer Formát: Prezentace Microsoft PowerPoint Velikost: 159 kB Stupeň a typ vzdělávání: SŠ – odborné vzdělávání Licence k obrazovému materiálu: CC BY Datum vytvoření: Klíčová slova: HTML, CSS, kaskádové styly, www, web, internet Anotace: Úvod do kaskádových (CSS) stylů. OA a JŠ Jihlava, VY_32_INOVACE_031.ICT.34 2

Tvorba webových stránek – úvod do CSS OA a JŠ Jihlava, VY_32_INOVACE_031.ICT.34 3 Kaskádové styly (v anglickém originále Cascading Style Sheets se zkratkou CSS) je jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek napsaných v jazycích HTML, XHTML nebo XML. Hlavním smyslem CSS je oddělit vzhled dokumentu od jeho struktury a obsahu. Parametry CSS stylů, využité pro formátování textů formátování objektů pozicování objektů odkazy Poznámka: Není třeba se učit parametry a syntaxi (přesný zápis) zpaměti. Existují editory, které umožňují vybrat požadovaný styl a nabídnou požadované parametry.

Tvorba webových stránek – úvod do CSS OA a JŠ Jihlava, VY_32_INOVACE_031.ICT.34 4 Parametry CSS stylů využité pro formátování textu {color: white; background-color: #336699; font-size:small; font-family:verdana, sans-serif; font-style:normal; text-decoration:none; text-align: left; margin-top: 12px; margin-bottom: 6px; line-height: 100%;} využité pro formátování objektů {margin: 0px; padding: 10px; backround-color: yellow; border: 10px solid #bf997;} využité pro pozicování objektů V definici.css jsou uvedeny znakem #, např. #obsah{ }; V HTML je pak oblast vymezená tagem HTML příkazy využité pro odkazy a:{ }; a:hover{ }; a:visited{ }; a:active{ };

Tvorba webových stránek – úvod do CSS OA a JŠ Jihlava, VY_32_INOVACE_031.ICT.34 5 Zápis definice stylů Nejběžnější způsob je zápis stylů do externího souboru s příponou.css, na který se odkazuje v hlavičce, například: Samotný soubor stylesheet.css, který obsahuje definici stylů, lze opět napsat v Poznámkovém bloku, může obsahovat například: body { background-color: #F2E77E; font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; } Odkaz (link) musí být takto vložen do všech stránek, které budeme následně vytvářet.

Tvorba webových stránek – úvod do CSS OA a JŠ Jihlava, VY_32_INOVACE_031.ICT.34 6 Možná ti při řešení Úkolu 1 pomůže tato nápověda: zobrazit zdrojový kód URL definuje doménovou adresu serveru, umístění zdroje na serveru a protokol, kterým je možné zdroj zpřístupnit Úkol 1. 1.Prozkoumej HTML kód www stránky 2.Zjisti název externího souboru definujícího styly použité v této www stránce. 3.Analyzuj soubor se styly. 4.Vytvoř www stránku dle výše uvedené www stránky. 5.HTML kód a CSS kód ulož do svého website do složky priklad 6.Soubor s HTML kódem bude mít název prik31.htm 7.Složku priklad přenes FTP protokolem na tvuj php5 webhosting. Poznámka: Tento DUM volně navazuje na DUMy autora VY_32_INOVACE_021.ICT ICT.34

Tvorba webových stránek – úvod do CSS OA a JŠ Jihlava, VY_32_INOVACE_031.ICT.34 7 Doporučené odkazy: je výukový web autora DUMu Doporučená literatura: P. Roubal, Informatika a výpočetní technika pro střední školy - Praktická učebnice Použité zdroje: Veškerý obsah včetně obrázků je dílem autora.