Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
 Typický osobní po č íta č m ůž eme rozd ě lit na t ř i č ásti:  Po č íta č ová sk ř í ň  Monitor  Další vstupn ě -výstupní za ř ízení (klávesnice,
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT14 Vytvořeno:3.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_04.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_224 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Informatika pro 8. ročník Hardware. 5 druhů počítačů.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Hardware1 (EUPŠInf2),
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k procvičení probrané ho učiva.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Notebook, tablet Číslo DUM: III/2/VT/2/1/20 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
HARDWARE. Co je to hardware? Hardware (z anglického významu „železářské zboží“ nebo také „nářadí“, počítačový hardware je pak „computer hardware“) označuje.
Vnitřní HW architektura počítače. Vzájemně propojuje většinu důležitých vnitřních součástek počítače (zejména procesor a operační paměť) a tyto součástky.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
Počítač zepředu a zezadu
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
INFORMATIKA - Test č.2 VY_32_INOVACE_05
Osnova Počítačové bedny Druhy PC beden
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Hardware číslicové techniky
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zvuková karta
Informatika pro 5. ročník
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Název školy: Základní škola Městec Králové
RAM, rozšiřující karty NÁZEV ŠKOLY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Informační a komunikační technologie
Informatika HARDWARE I. ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_10_Malování Windows I.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Optická mechanika
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_08
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mikroprocesor.
Informatika – Seznámení s provozním řádem
Vnitřní paměti počítače
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čestina
Paměti počítače, rozdělení
Informatika – Úvod do předmětu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Informační a komunikační technologie Informatika
Počítač a jeho příslušenství
Název školy: Základní škola Městec Králové
Popis hardwarových komponentov počítača
Základní komponenty počítače
Opakování učiva pro 9. ročník
Komponenty v PC (napsat do sešitu).
Exercise 1.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Informatika – Opakování základů ICT
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_01.
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Opakování učiva pro 7. ročník
Digitální učební materiál
Opakování učiva pro 9. ročník
Co se skrývá uvnitř skříně?
Transkript prezentace:

Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE ZÁKLADY PRÁCE S PC ZÁKLADNÍ KOMPONENTY PC MGR. HANA SLANÁ SRPEN PREZENTACE SLOUŽÍ K SEZNÁMENÍ SE ZÁKLADNÍMU KOMPONENTY PC.

VY_32_INOVACE_02_Informatika – Základní komponenty počítače

Základní komponenty PC  Základní deska  Optická mechanika  Počítačová skříň  Procesor - CPU  Operační paměť  Grafická karta  Zvuková karta  Pevný disk  Napájecí zdroj  Síťová karta

 Je vyrobena z plechu nebo plastu.  Slouží k mechanickému upevnění všech ostatních částí.  Ajťáci počítačovou skříň slangově nazývají case (kejs).  Napájí všechny části PC elektrickou energii.

 Obsahuje sběrnice, na které se připojují další části PC, jako operační paměť, grafická a síťová karta atd.  Je na ní patice, do které se zasouvá procesor.  Patice je vlastně takový velký konektor.  Sběrnice jsou plošné spoje uvnitř desky.

 Je mozek PC a dělá všechnu práci.  Procesor vykonává instrukce, které mu předepisuje program.

 Slouží k uchování všech dat, se kterými procesor právě pracuje.  Vypnutím napájení se všechny data smažou.  Operační paměti se říká RAM - ramka.

 Slouží k výpočtu obrazu, který se zobrazí na monitoru.  Slouží k vytvoření zvukového signálu pro reproduktory.  Slouží k připojení PC a ke komunikaci v rámci PC sítě.  Síťová a zvuková karta bývají součástí základní desky.

 Je mnohem pomalejší než operační paměť.  Data se nesmažou po vypnutí napájení.  Na CD uložíš 0,7 GB, na DVD až 9,2 GB a na BD dokonce až 50 GB.  Slouží k trvalému ukládání dat.  Slouží ke čtení i zápisu dat na optické disky jako jsou CD, DVD, BD.

Microsoft mky/pruvodce_hw/seznam/komponenty.htm