INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POČÍTAČ.
Advertisements

Informatika a výpočetní technika
Hardwarové vybavení počítače
Periferní zařízení počítače
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vstupní a výstupní zařízení
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PC komponenty.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
Základní pojmy V informatice.
Základní pojmy 1. Informatika  Matematická disciplína Zabývá se – strukturou, zpracováním a využitím informací ○ Zpracování = získávání, ukládání, zobrazení,
Počítač a jeho příslušenství. Počítač a jeho příslušenství.
Hardwarové vybavení počítače
Vstupní a výstupní zařízení
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE II Periferie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Seznámení s počítačem Informatika pro začátečníky
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – porty
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE 3. část.
Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz Základy práce s počítačem.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_06_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Hardware Periferie doplňkové Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Hardware Ověření znalostí Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Periferní zařízení.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
Informační a komunikační technologie
VY_32_INOVACE_02_16_sestava počítače
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Informační a komunikační technologie
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_05
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
PC sestava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Vstupné, výstupné a vstupno – výstupné zariadenia
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Mgr. Miroslava Telingerová
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Základní části počítače
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
Transkript prezentace:

INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE

PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje podle nějakého programu, který vytvořil programátor. Informace je zpráva, sdělení, údaj, který můžeme dál zpracovávat. (Musí mít pro adresáta hodnotu např. Je 5 hodin, Koupil jsem sešit…) POČÍTAČ

Vybavení osobního počítače: Základní jednotka Periferní (přídavná) zařízení

Klávesnice Myš Monitor

Periferní (přídavná) zařízení Skener – slouží k nasnímání obrázků a jejich přenos do počítače. Tiskárna – tisk obrázků, textů Multifunkční zařízení – tiskárna, scanner a kopírka v jednom

Periferní (přídavná) zařízení Mikrofon Webová kamera Reproduktory a sluchátka.

Periferní (přídavná) zařízení Projektor – zařízení na promítání obrazu z počítače na velké promítací plochy. Interaktivní tabule

Periferní (přídavná) zařízení Joystick a další herní zařízení (volant, pedály) Plotter [čti plotr] - zařízení podobné tiskárně, sloužící pro tisk na velkoformátové plochy (plakáty, velké výkresy)

Ostatní zařízení UPS - záložní zdroj, který krátkou dobu napájí počítač elektrickou energií v případě výpadku elektrického proudu. K počítači se dají připojit i další zařízení. Jsou to například: digitální fotoaparát, kamera, mobil, stroje a zařízení v továrnách a mnohá jiná zařízení.