KONCEPCE ROZVOJE MÍSTNÍ KULTURY ZLK. ÚKOL č. 1. Koncepce rozvoje místní kultury ve Zlínském kraji na léta 2009-2013 Dílčí úkol I – prostorová analýza.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Advertisements

NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Naše obec – Rožmitál p. Tř
CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
Státní statistická služba za oblast kultury
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
Co, kdy, kde, jak, kdo. Cíl portálu Stát se jednoduchou a vysoce funkční platformou pro vyhledávání i vkládání kulturních, sportovních, turistických.
Celorepubliková soutěž pro jednotky a sbory dobrovolných hasičů.
 Poniklá se nachází v okrese Semily v Libereckém kraji.  Obec roku 2010 měla obyvatel. Část obce se rozkládá v údolí řeky Jizery.  Poslední obydlí.
Cvičení 1: Využití ploch. Zadání  Ve zvoleném území zhodnoťte změny vybraných typů využití ploch mezi lety 1896 a 2007  Ve zvoleném území zhodnoťte.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Mapování kreativních průmyslů na krajské a místní úrovni: metodika v podmínkách České republiky Pavel Bednář.
Webové stránky obecních knihoven Seminář dobrovolných knihovníků 22. listopadu 2006 Ing. Jana Tomancová.
Registr přechodných pobytů
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Prezentace projektu „ CAVE BEAT 2012 “ mezinárodní hudební festival v jeskyních Jeskynní tep o.s. Správa jeskyní ČR Správa CHKO Moravský kras.
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
Organizace a instituce města Čáslavi. Obsah Městský úřad Organizace a instituce pro děti a mládež Organizace a instituce pro seniory Kulturní instituce.
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Středočeský kraj.
Regionální rozvoj Blatná a okolí
Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, ADRESÁŘ knihoven muzeí a galerií ČR Praha, Národní knihovna ČR s.
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
21. – LÁZEŇSKÉ DIVADLO LUHAČOVICE. DIVADELNÍ LUHAČOVICE kulturně-vzdělávací akce na konci léta pod záštitou hejtmana Zlínského kraje pořadatel.
KARTODIAGRAM je mapa s dílčími územními celky, do kterých jsou diagramy znázorněna statistická data (absolutní hodnoty!), většinou geografického charakteru.
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Archiv výtvarného umění Shromažďuje Zpracovává Zpřístupňuje dokumenty a informace o současném výtvarném umění.
Kulturní předpoklady cestovního ruchu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Duchovní/nemateriální kultura (Identifikace a dokumentace jevů tradiční lidové kultury v ČR, Strážnice 2006) Folklor, Obyčeje.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
Stav krajských projektů Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Mgr. Z. Flašková, MBA
statutární náměstkyně hejtmana
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
PROJEKT KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY
DOMOV PRO SENIORY JEVIŠOVICE, p. o. ve spolupráci s Městem Jevišovice
Finanční podpora v oblasti kulturní činnosti pro rok 2012
REGIONÁLNÍ ANALÝZA II ÚKOL 1.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Týden uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby
Struktura a plán semestru
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Infokanál obce Vigantice
ORP a NNO Petr Holý.
Tvorba webových stránek
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Transkript prezentace:

KONCEPCE ROZVOJE MÍSTNÍ KULTURY ZLK

ÚKOL č. 1. Koncepce rozvoje místní kultury ve Zlínském kraji na léta Dílčí úkol I – prostorová analýza aktérů místní kultury ve Zlínském kraji Dílčí úkol II – prostorová analýza akcí místní kultury ve Zlínském kraji

METODOLOGIE Vytvoření databáze akcí a aktérů místní kultury ve Zlínském kraji v jednotlivých obcích Zlínského kraje Vytvoření klasifikace akcí a aktérů místní kultury a výběr sledovaných atributů → ÚKOL - ZMAPOVAT AKTÉRY A AKCE MÍSTNÍ KULTURY V PŘIDĚLENÝCH MĚSTECH

KLASIFIKACE AKTÉRŮ MK 1. Folklórní soubory 2. Dechové hudby 3. Další hudební skupiny (rock, pop, …) 4. Pěvecké sbory 5. Divadelní soubory 6. Skupiny historického šermu 7. Taneční soubory 8. Lidoví řemeslníci 9. Výtvarní umělci, aktéři v oblasti fotografie 10. Organizátoři akcí místní kultury – knihovny, kulturní domy, muzea a galerie, kina a další 11. Organizátoři akcí místní kultury - občanská sdružení, sbor dobrovolných hasičů, Český červený kříž a další 12. Ostatní

KLASIFIKACE AKCÍ MK 1. Folklórní akce 2. Hudební akce 3. Pěvecká akce 4. Divadelní akce 5. Akce skupin historického šermu 6. Taneční akce 7. Jarmarky a akce spojené s lidovými řemesly 8. Výstavy 9. Kulturní akce kombinující více oborů MK 10. Jiné – dětský den, den matek, hody, fašank (masopust) a další

ATRIBUTY AKTÉRŮ MK Název aktéra MK Obec – základna aktéra MK Příslušnost obce k ORP Příslušnost ORP k okresu Populační velikost obce 1) do 2000 obyvatel, 2) obyvatel, 3) obyvatel, 4) více než obyvatel) Obor činnosti podle klasifikace aktérů MK (1-10) Počet členů Kontaktní informace Není-li nějaký atribut znám, nebude do tabulky zaznamenán (chybějící hodnota).

ATRIBUTY AKCÍ MK Typ akce podle klasifikace akcí MK Název akce Obec – místo konání Příslušnost obce k ORP Příslušnost ORP k okresu Populační velikost obce 1) do 2000 obyvatel, 2) obyvatel, 3) obyvatel, 4) více než obyvatel) Pořadatel Termín (měsíc) Není-li nějaký atribut znám, nebude do tabulky zaznamenán (chybějící hodnota).

KDE HLEDAT 1. Internetové stránky jednotlivých obcích 2. Místní zpravodaj jednotlivých obcích 3. Adresář občanských sdružení NIPOS (Národní informační a poradenské středisko pro kulturu) Adresář kulturních domů a středisek NIPOS 5. Adresář muzeí a galerií NIPOS

6. Databáze lidových řemeslníků 7. Amatérské divadlo – ZAHRNUJE I NEEXISTUJÍCÍ SOUBORY!!! 8. Akce na turistickém informačním portálu ZLK 9. Divadla a soubory na divadlo.cz (zadejte do položky text název obce) Jiné KDE HLEDAT

VYUŽIJTE Dosud zpracovanou databázi aktérů a akcí místní kultury (viz soubor s názvem Kultura_ZK_databaze.xls) Došlé odpovědi ze strany reagujících obcí (zip soubor s názvem Obce_vyplnene.xls) Seznam již kontaktovaných osob (soubor Kontaktovane_osoby.xls) – tyto osoby již prosím nekontaktuje, pokud je sami neznáte, abychom předešli možným stížnostem z jejich strany!!!

ZADÁNÍ Doplňte přehled aktérů a akcí místní kultury pro zadané obce do souboru s názvem obec.xls (přejmenujte název souboru podle jména obce bez háčků a čárek – např. Valasske_Klobouky) a zašlete do pátku 19. září na ovou adresu nebo