1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martin Zeman Krajská zdravotní, a.s.
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
ZKUŠENOSTI PRACOVIŠŤ ZAPOJENÝCH DO ŘEŠENÍ PROJETŮ EU NA LF UK PLZEŇ ENDOKRINOLOGICKÝ ÚSTAV V. Zamrazil Endokrinologický ústav Praha Subkatedra endokrinologie.
Tomáš Polák.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
1.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Výzkum ve FN HK Ing. Karel Antoš, Ph.D. Stáž CEPIN
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince.
Exkurze na VFU Brno.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
dotazníkové šetření na vysokých školách
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Den otevřených dveří PřF MU
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
současná medicína vyžaduje dokonalé technické zázemí,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Registrační číslo projektu: CZ / /0033 Název programu podpory:
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
KLINICKÁ BIOCHEMIE. KLINICKÁ BIOCHEMIE Klinická biochemie: základní medicínský obor atestace: interna 1 / pediatrie 1 klinická biochemie 2 nebo.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Vítejte na Přírodovědecké fakultě

Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 #. 2 KLINICKÁ BIOCHEMIE © Biochemický ústav LF MU (V.P.) 2010.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
1 Masarykova univerzita - partner pro spolupráci s aplikační sférou Eva Janouškovcová Jan Alán, Jan Brulík Centrum pro transfer technologií MU 6. března.
KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH
Dlouhodobým záměrem KZ je vybudování nemocnice univerzitního typu jako střediska špičkové medicíny, zdravotnické vědy a výuky transformací z krajské Masarykovy.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Perspektivy spolupráce ÚZS UJEP a KZ ve vědě a výzkumu Miroslav Tichý Ústav zdravotnických studií Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Charakteristika a specifika oboru:
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Prezentace projektu Rozvoj PřF JU
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Studijní obor Fyzioterapie
Jana Chrásková, Ivana Lamková
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská

Historie a současnost součástí Univerzity Karlovy od jejího založení v roce 1348 nejstarší lékařská fakulta ve střední Evropě největší v České republice

Počet studentů 2011/12

Absolventi

Doktorské studijní programy (Ph.D.) Doktorské studijné programy (DSP) v biomedicíně ve spolupráci s Akademií věd ČR Akreditováno 21 DSP v češtině a 20 DSP v angličtině

Základní data o zaměstnancích fakulty

Věda a výzkum Špičkové centrum medicínského a biomedicínského výzkumu v České republice Řadí se mezi 10 nejlepších a nejvýkonnějších vědeckých institucí v České republice Mezinárodně uznávaná vědecká instituce Rozsáhlá mezinárodní spolupráce v rámci EU i mimo ni Rozsahem mimořádná a vzácná spolupráce teoretických a klinických pracovišť při řešení vědeckých problémů

Věda a výzkum 2005–2010 na 1. LF UK vzniklo 28,6 % vědecké produkce všech lékařských fakult (podle metodiky Rady pro výzkum, vývoj a inovace) společně s VFN je produkce 29,1 % veškerého biomedicínského výzkumu v ČR místo společného řešení výzkumných záměrů MŠMT a řady grantů (GA ČR, IGA MZ ČR, GA UK, MPO, TA ČR), mezinárodních projektů (např. 6. a 7. RP EU)

Věda a výzkum Hlavní témata výzkumu významná a častá onemocnění s velkým dopadem na zdravotní stav obyvatelstva řešení kombinuje přístupy základního i klinického výzkumu kardiovaskulární a metabolická onemocnění: ICHS, regenerace srdečního svalu při infarktu, diabetes mellitus onkologie: molekulární podklady vzniku nádorů neurovědy: vznik neurodegenerativních nemocí, neonatologie a perinatologie dědičné metabolické choroby

Recentní objevy na 1. LF UK Prof. Miloš Grim – izolace kmenových buněk z vlasových folikulů Významný potenciální zdroj buněk pro regenerativní medicínu a buněčnou terapii. Jsou snadno dostupné v pacientově kůži, netvoří se proti nim protilátky, a s jejich přípravou nejsou spojeny etické problémy –Patent USA Prof. Milan Elleder – gen pro mukopolysacharidózu III Velmi závažné geneticky podmíněné onemocnění, objev může v budoucnu být využit k léčbě Prof. Ivan Raška – nové poznatky o organizaci buněčného jádra Základní výzkum, jehož dosah však zasahuje nejen genetiku, ale např. též virové infekce

Věda a výzkum – řešení granty

Věda a výzkum

Biomedicínské patenty a aplikace spin-off CleverTech, s. r. o., působí v oblasti aplikací HomeCare technologií a Personal Health Systems, provádí transfer výsledků vědy a výzkumu do praxe – Cena za inovace 2007, 2008 – Realizace společného projektu vývoje dohledového systému pro seniory ve spolupráci 1.LF, CleverTech, Nadace Vodafone Komercializace duševního vlastnictví týmů 1. LF Chipové technologie pro diagnostiku Vývoj biotechnologických terapeutických přístupů Biokompatibilní materiály, tkáňová regenerace Buněčná a genová terapie atd.

Investice 2003–2011 modernizace výukové a výzkumné základny fakulty výstavba nových laboratoří rekonstrukce budov, laboratoří, poslucháren zlepšování zázemí pro studenty zlepšování pracovních podmínek pro vědeckou a výzkumnou činnost

Vybrané investiční akce 2003–2011 Akce Částka (mil.Kč) Kateřinská 32 (děkanát, Ústavy: klinické biochemie a laboratorní diagnostiky, lékařské biochemie, Stomatologická klinika) 707 U Nemocnice 3 (Anatomický ústav)58 U Nemocnice 4 (knihovna, studovny Ústavy: vědeckých informací, dějin lékařství a cizích jazyků) 163 U Nemocnice 5 (Ústavy: biochemie, patofyziologie, biofyziky, nukleární medicíny) 110

Vybrané investiční akce 2003–2011 Akce Částka (mil.Kč) Albertov 4 (Purkyňův ústav – Ústavy: histologie, biologie a lékařské genetiky, farmakologie, buněčné biologie a patologie) 118 Albertov 5–7 (Ústavy: fyziologie, všeobecného lékařství, Klinika rehabilitačního lékařství) 34 Studničkova 2,4,7 (Ústavy: patologie, soudního lékařství a toxikologie, imunologie a mikrobiologie, hygieny a epidemiologie) 119 Celkem1 309

Stav po rekonstrukci objektu Kateřinská 32

Probíhající a plánované akce Rekonstrukce Purkyňova ústavu Albertov 4 (rek.přednáškového sálu) Rekonstrukce prostor Ústavu soudního lékařství a toxikologie Studničkova 2, 4 Rekonstrukce přednáškového sálu a praktik Ústavu patologie Studničkova 2, 4 Rekonstrukce Ústavu imunologie a mikrobiologie Studničkova 7 Rekonstrukce Fyziologického ústavu Albertov 5–7

Kampus Albertov UK Společný projekt UK: 1. lékařská fakulta UK Přírodovědecká fakulta UK Matematicko-fyzikální fakulta UK Rozvoj biomedicínského výzkumu a vznik nové moderní infrastruktury – návaznost na klinicko-medicínská a pedagogická pracoviště prostoru Karlov – Albertov

Kampus Albertov UK – Biocentrum a Globcentrum Usnesením vlády ČR ze dne , č. 653, dokumentace programu MŠMT , schválena částka 2,4 mld. Kč

Umístění center v zástavbě

Současnost a perspektivy klíčové činnosti: VÝUKA, VĚDA, VÝZKUM A VÝVOJ největší počet studentů v magisterských programech ze všech lékařských fakult zaujímá významné postavení ve výuce nelékařských magisterských a bakalářských programů postgraduální vzdělávání v doktorských studijních programech (Ph.D.) v biomedicíně v biomedicínském výzkumu nejvýkonnější lékařská fakulta v ČR právo konat habilitační řízení ve 37 a jmenovací řízení ve 34 oborech