Typical Czech dishes Drápalová Tereza, Kuklová Klára, Havlíková Veronika, Dubová Veronika Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
5th project meeting France Saint Jean d´Angely May 2014 ZŠ a MŠ Hranice, Šromotovo, příspěvková organizace.
Advertisements

Practice Vocabulary and your MEMORY and your MEMORY.
HAVLÍČKŮV BROD Tato prezentace je výstupem projektu COM-MP Partnerství škol Comenius v rámci Programu celoživotního učení. Tento projekt byl realizován.
Velikonoce/ Easter Květiny - Flowers. Přírodní dary / natural gifts  Na velikonoční stůl se mimo obarvených vajíček dává i suchá tráva, kroucené větve.
Základní škola a mateřská škola Bělá pod Pradědem The Seasons The Comenius Multilateral Project Earth Day.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P1 _ 2.3 Tematická oblast: Festivals and Celebrations Easter in the Czech Republic Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Tato prezentace je výstupem projektu COM-MP Partnerství škol Comenius v rámci Programu celoživotního u č ení. The Czech Republic Tento projekt.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
In the grocery Autor: Mgr. Alžběta Fojtů Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 02Číslo.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
National cuisine Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace (sdělení) nereprezentují.
Austria Country and food. Typical food schnitzel Stew.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ31 Název školy SPŠ a.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_10_Anglický jazyk 6.ročník_Fruit Téma: Fruit CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Main region of south Moravia Michal Šoukal, Michal Matocha, Lenka Pokorná Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
G Traditional cooking vs. Fast food Adam Hlavatý Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. Food and meals Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina:
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
Jídlo(Food, Meals) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina: ústní zkouška Datum vytvoření
Scenery of the South Moravia Region Veronika Havlíková Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá.
G Castles and Fortifications of South Moravia Region Castles and Fortifications of South Moravia Region Jakub Baštinec, Martine Formánek, Adam Hlavatý,
Kliknutím lze upravit styl předlohy Wine Varieties Nguyen Ann Tam, Nikola Bradáčová, Veronika Kroutilová Tento projekt byl realizován za finanční.
Anotace – Food and drinks
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
BIRD MIGRATION Střední průmyslová škola chemická Poděbradská 94
Anglický jazyk – slovní zásoba Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Leoš Janáček Eva Holmanová, Nguyen Anh Tam, CharlotaHodová, Martin Hanuš Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací.
Cvičení: A. Popište, v sekvenčním pořadí, analýzy, které musí být uskutečněny před rozhodnutím, jestli vaše spolešnosti odpovídá Marketingovému plánu.
Cooking and restaurants
Kamila Jurčeková a Nela Balcárková
Brno Jakub Jambor, Céline Pires
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) TOPIC: Meals
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
EASTER AUTOR: Miroslava Jarkulišová
Describing photos. Food
A healthy life with wine
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Digitální učební materiál
Gregor Johann Mendel Nela Balcárková, Michal Bušík, Veronika Cuová, Jakub Jambor, Veronika Kroutilová Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.
Czech Christmas.
Czech cuisine Mgr. Zdislava Šmídová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
National symbols Mgr. Zuzana Hnátová.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Typical Czech dishes Drápalová Tereza, Kuklová Klára, Havlíková Veronika, Dubová Veronika Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace (sdělení) nereprezentují názory Evropské komise a Evropská komise neodpovídá za použití informací, jež jsou jejich obsahem. This project is co-funded by the European Commission. This publication reflects the views of the author only and the Commission cannot be held responsible for any use of the information contained therein.

CZECH CUISINE AND ITS SPECIALITIES ● The characteristic of Czech cuisine and its typical dishes ● Moravian specialities ● Easter and Christmas dishes and exclusively Czech specialities ● Drinks

Easter and Christmas dishes Christmas dishes: ● fried carp with potato salad (carrot, celery, pea, mayonnaise, onion and cucumber) Easter dishes: ● traditional sweet in the shape of lamb ● spinach on Holy Thursday

CZECH SPECIALITIES ● rohlík – roll ● knedlík – dumpling ● tlačenka - brawn ● dršťková polévka- tripe soup ● povidla – jam ● utopenec – floater ● Škubánky- ● dumplings

MORAVIAN SPECIALITIES

Štramberk ears ● confectionery product of gingerbread dough in the shape like a cone ● traditionally baked in a Moravian town of Štramberk.

Tvarůžky (smelly cheese) ● made in Loštice in the Olomouc region ● have a strong smell and a yellow colour ● the only cheese with penetrating smell and taste

Frgals ● cakes made from dough (mainly flour and other ingredients) ● with cottage cheese on the top and sprinkled with poppy

Moravian cakes ● made for weddings and other celebrations ● made from dough (mainly flour and other ingredients) ● filling made from cottage cheese ● with poppy on the top

THE CHARACTERISTIC OF CZECH CUISINE AND TYPICAL DISHES Our typical dishes in The Czech Republic are sirloin and pork with dumplings and cabbage.

Sirloin ● complicated to prepare ● orange sauce with beef and dumplings.

Moravian sparrow ● roasted pork with sour cabbage and dumplings

Sausage meat ● pork meat filled in ● pig´s intestines ● typical family or farm dish

TYPICAL DRINKS

Beer ● Hop product ● A lot of kinds of beer in The Czech Republic ● Dark beer ● Bright beer ● Non-alcoholic beer

The most popular Czech beer s ● Starobrno – produced in Brno ● Pilsner Urquel ● Straropramen ● Černá Hora

Slivowitz ● has more than 50% of alcohol. ● a typical Moravian alcoholic drink ● made from different fruits (plum is the best for its production) ● production: to press the fruit, put it into a barrel with sugar. Then it is distilled.

Kinds of Slivowitz ● Plum ● Pear ● Apricot ● Cherry

Wine ● Most types of wine are grown in the Moravian region ● Wine can be in winter. This is cold wine

Burčák ● Is made of grapes ● partly fermented wine ● various Moravian festivals where Burčák is drunk

This project is co-funded by the European Commission. This publication reflects the views of the author only and the Commission cannot be held responsible for any use of the information contained therein. Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace (sdělení) nereprezentují názory Evropské komise a Evropská komise neodpovídá za použití informací, jež jsou jejich obsahem.