Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu 30 000 000 km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opakování Afrika.
Advertisements

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Afrika – FGS Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
AFRIKA Geografická poloha.
Charakteristika kontinentu
NIGÉRIE Originální název: Federal Republic of Nigeria
SEVERNÍ AFRIKA.
Afrika – obyvatelstvo a sídla
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Registrační číslo projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Afrika - povrch Afrika je třetím největším světadílem, je považovaná za kolébku lidstva. Zde byly nalezeny nejstarší kosterní.
Kamerun.
KEŇA Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR a EU.
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
Obsah Asie Mapa Asie Rozdělení Asie Hranice Členitost Povrch Pohoří
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7.ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh: 6.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Vypracovali: Zdeněk Černý,
AFRICKÉ REGIONY.
AFRIKA.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
Pobřeží Afriky Obepluj Afriku prstem po mapě. Je to vůbec po moři možné? Bylo tomu tak vždy? Kterými oceány, moři, zálivy se plavíte? Vyplň slepou mapu.
Jihoafrická republika
Geografické údaje Řecka
Afrika – poloha, rozloha
BLÍZKÝ VÝCHOD.
Jižní Afrika.
Základní údaje Oficiální název : Republic of Kenya
Registrační číslo projektu
CO VYJADŘUJE SLOVO SAHEL
Afrika.
Afrika - obyvatelstvo Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , září.
Afrika – SES - obyvatelstvo
Pojmy – východní Evropa
Etiopská federativní demokratická republika km 2 Vnitrozemský stát ve východní Africe.
Východní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Afrika.
Afrika – celkový přehled
Pobřeží Afriky Obepluj Afriku prstem po mapě. Je to vůbec po moři možné? Bylo tomu tak vždy? Kterými oceány, moři, zálivy se plavíte? Vyplň slepou mapu.
Afrika Základní údaje: -Největší země: Súdán -Nejmenší země: Seyschely -Rozloha: km ² -Nejvyšší bod: Kilimandžáro (5895m) -Nejdelší řeka: Nil (6671km)
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_10_Z7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Afrika - státy test Základní škola Libina, příspěvková.
AFRIKA.  Druhý největší kontinent  Cca 1 mld. Obyvatel – 15%  54 států  Z větší části je obklopena oceány  Středozemní moře - odděluje Afriku od.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
ASIE.  Největší světadíl (8,6% povrchu Země, 29,9% souše)  Nejlidnatější – cca 4 mld. (60% populace)  ½ obyvatel – do 20 let  Hlavně S a V polokoule.
AFRIKA VY_32_Inovace_01TR-1 autor : Mgr. Trčková Ivana ZŠ a MŠ Nedašov.
Jižní Afrika. I. Přírodní podmínky 1.Nejvyšší pohoří na jihu Afriky (5 + 4). 2.Střed kontinentu na jihu Afriky vyplňuje poušť (8). 3.Při pobřeží Atlantiku.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_02_Afrika Autor Vladimír Kopal.
ASIE - ÚVOD. Východní část světadílu Eurasie název z akkadského “asu” = země východu Hraniční pevninské body: S Čeljuskinův mys VDěžněvův mys Jmys Buru.
Afrika.
Zeměpis Světadíly a oceány VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_SVĚTADÍLY_A_OCEÁNY
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 6
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VY_32_INOVACE_118 Jméno autora: Mgr.
INDONÉSIE.
NEJVYŠŠÍ HORA AFRIKY JE
VY_32_INOVACE_Vac_II_01 Afrika –poloha, rozloha,členitost
Západní Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
VY_32_INOVACE_ Členění zemského povrchu I. Autor
VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Vzdělávací materiál: Afrika Operační systém: Windows XP Professional
ANOTACE a) PRÁCE JE UČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: AMERIKA - obyvatelstvo C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s původním obyvatelstvem Ameriky.
Pobřeží slonoviny Stát ve střední Africe, na pobřeží Guinejského zálivu Rozloha – km2 Počet obyvatel – 23,7 mil obyvatel (2016) Státní zřízení.
ASIE Přírodní podmínky.
Evropa 1 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Transkript prezentace:

Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů obyvatel (2008), což je jedna osmina celkové populace Země.

Africké geografické rekordy Počet států: 53 Nejvyšší hora: Kilimandžáro m Nejdelší řeka: Nil km Největší ostrov: Madagaskar km² Největší jezero: Viktoriino jezero km² Největší činná sopka: Kamerunská hora m Největší poloostrov: Somálský poloostrov km² Nejlidnatější stát: Nigérie

je horský masiv téměř na rovníku v Tanzanii a částečně v Keni. jeto nejvyšší hora Tanzanie a zároveň celého Afrického kontinentu. je jedna ze dvou nejdelších řek na světě, protéká východní Afrikou z jihu na sever.Řeka Nil je nejdelší řekou světa.

Madagaskar -ostrovní stát v Africe. Je to 4. největší ostrov na světě. Nyní ho odděluje od Afriky (konkrétně od Mosambiku) 400 km Mosambického průlivu, ale jeho flóra a fauna má s tou africkou jen málo společného. Viktoriino jezero- jezero ve Východní Afrika Je druhé největší sladkovodní jezero na Zemi. Leží v nadmořské výšce

Kamerunská hora nebo-li Fako je aktivní sopka v jihozápadním Kamerunu, blízko Guinejského zálivu je jednou z nejvyšších hor Afriky. Její vrchol bývá pokryt sněhem. Somálský poloostrov je poloostrov ve východní Africe, který vybíhá do Arabského moře. Je to nejvýchodnější část Afrického kontinentu a nazývá se tak, protože připomíná roh nosorožce

Nigérie je země v západní Africe.. Území na jihu ohraničuje pobřeží Guinejského zálivu.S počtem obyvatel přes 135. milionů je nejlidnatější zemí Afriky. Hlavním městem je Abuia ve středu země. Největším městem je přístav Lagos. Úředním jazykem je angličtina. Země má bohaté zásoby ropy

Grandidievův baobab Dračinec obrovský Kigélie zpeřená Mopape

Buvol Kaferský Pelikán bílý Lev Africký

Náboženství: Nejvíce rozšířeno je křesťanství a islám. Křesťanství vyznává nejvíce Afričanů (přibližně 40 % a něco méně než 40 % ostatních obyvatel vyznává islám. Zbylých 20 % Afričanů vyznává tradiční domorodá náboženství. Velmi malé procento obyvatel jsou židé. Obyvatelstvo: Obyvatelstvo Afriky jsou převážně černoši. Zimbabwe a Jihoafrická republika si udržují malé, ale významné menšiny bělochů a Asiatů. bělošské, smíšené bělošské černošské, pygmoidní, khoisanské, malgašské.