Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor:
Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 6. Tematický okruh: Afrika Téma: To nej… z Afriky Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Afrika – to nej… z Afriky. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a doplní je do slepé mapy. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

2 To nej… z Afriky Nejsevernějším bodem je Bílý mys. Nejjižnějším bodem je Střelkový mys. Nejzápadnějším bodem je mys Hafun a nejvýchodnějším bodem je Zelený mys. Nejdelší řekou celého kontinentu Afriky je řeka Nil. Nejvyšší horou Afriky je Kilimandžáro s vrcholkem Uhuru, měřící m. n. m. Největším ostrovem Afriky je Madagaskar. Nejnižším místem Afriky je Assalská proláklina. Největší plochu z jezer zaujímá Viktoriino jezero. Největším poloostrovem Afriky je Somálský poloostrov.

3 To nej… z Afriky Přiřaď na slepou mapu Afriky následující pojmy:
Kilimandžáro Nil Madagaskar Viktoriino jezero Somálský poloostrov Bílý mys Střelkový mys Zelený mys mys Hafun Assalská proláklina

4 To nej… z Afriky Správné řešení Bílý mys Assalská proláklina Nil
Zelený mys mys Hafun Somálský poloostrov Viktoriino jezero Kilimandžáro Madagaskar Střelkový mys

5 Zdroj: V materiálu byly použity prostředky z galerie Microsoft Office 2010, vlastní licence Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google