VY_32_INOVACE_Luk_I_07 Rodina – domov, bydlení Název projektu: OP VK 1.4.72038519 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Místo, kde žijeme 3. ročník
Advertisements

MÍSTO, KDE ŽIJEME – DOMOV, RODINA
Sociální služby SOZ.
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
DOMOV ADRESA oslovení jméno a příjmení ulice a číslo domu obec, město
Alžběta Brožová Barbora Šimková Lenka Krejcárková.
Přechod z ústavní do komunitní služby
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
ZÁKLADY ARCHITEKTONICKÉHO NAVRHOVÁNÍ KATEDRA ARCHITEKTURY VŠB -TUO
ZDRAVÍ 6. ROČNÍK Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektuInovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: III/2 Inovace.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
VY_32_INOVACE_09-2-3_Rozvoj klíčových kompetencí ve výchově ke zdraví v ročníku. Domov a bydlení Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Sestavování jídelníčku VY_32_INOVACE_09 Sada 8
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: III/2 Inovace.
Můj domov.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: III/2 Inovace.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Podbořany, Husova 276, okr. Louny AUTOR: Jaroslava Kudláčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_612_AJ_MÍSTNOSTI TEMA: Místnosti ČÍSLO PROJEKU:CZ.1.07/1.4.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Bytové prostory Číslo DUM: VY_52_INOVACE_76_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/40 Název materiálu:Koláž - kuchyně Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova.
INTERVENČNÍ TÉMA – KVALITA ŽIVOTA Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.
VY_32_INOVACE_Luk_III_06 Drogy - účinky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Spotřebiče U každého spotřebiče vyber jednu správnou odpověď. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_076 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_43_Člověk a společnost.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_ZÁVISLOST TEMA:
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
VY_32_INOVACE_15_20_zdravý způsob života NEPOHODA KULTURA BYDLENÍ MEZILIDSKÉ VZTAHY OSOBNÍ HYGIENA NEČISTOTA REŽIM DNE ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ZAMOŘENÉ PROSTŘEDÍ.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_14_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_3.
Vítáme vás na prezentaci provozovatele
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Předmět: Občanská výchova Ročník: 6. Tematický okruh: Péče o občana
Náš byt I. VY_32_INOVACE_3A_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Režim dne I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název Zpráva, oznámení, SMS Název projektu: OP VK
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
RODINNÝ DŮM NÍZKOENERGETICKÝ ÚSPORNÝ MÍSTO STAVBY: KLIMKOVICE
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Ústav vs. Komunitní služba
Konstrukce čtverce, obdélníku Název projektu: OP VK
Náš domov.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Mil_II_11 Obvod čtverce
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Luk_I_07 Rodina – domov, bydlení Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Karolína Lukešová

D OMOV Správné bydlení

D OMOV Domov je místo, kde se cítíme dobře, sami sebou a kde žijí lidé, které máme rádi. K tomu,abychom se doma cítili dobře, přispíváme všichni – pomoc s úklidem, dobré známky atd. Úkol: Napiš 5 věcí, kterými můžeš přispět k domácí pohodě a 5 věcí, kterými můžeš domácí pohodu narušit.

B YDLENÍ vytvořit si správné bydlení je velmi složité celý náš život jsme ovlivňováni lidmi se kterými bydlíme a prostorem, ve kterém bydlíme v dnešní době upřednostňujeme zdravé bydlení a hledáme vhodný typ domu nebo velikost bytu a lokalitu rozmístění místností a technické vybavení bytu záleží na nás

Č INNOSTI PROVOZOVANÉ DOMA Biologické – osobní hygiena, spánek, stravování, relaxace Hospodářské – příprava jídla, domácí práce, úložné prostory Společenské – hry dětí, návštěvy, setkávání se, rodinné oslavy, hraní deskových her

Z AŘÍZENÍ BYTU Prostory v bytě můžeme rozdělit na část společnou a soukromou Společné prostory – kuchyň, koupelna, obývací pokoj, toaleta Soukromé prostory – pokoj, ložnice, pracovna

P OUŽITÉ ZDROJE Marádová, E.: Rodinná výchova-Zdravý životní styl I. Praha, Fortuna ISBN

A NOTACE Datum vytvoření: Předmět: Výchova ke zdraví Ročník: osmý Anotace: Žáci se v prezentaci seznámili s teorií bydlení, rozvržení místností a činností v bytě.