DOPRAVNÍ ZNAČKY Rozdělujeme na: -svislé -vodorovné Svislé: -Stálé -proměnné ( její činná plocha se může měnit ) -přenosné ( značka umístěná na červenobíle.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Advertisements

Právní důsledky užívání alkoholu a jiných návykových látek v silničním provozu Tisková konference BESIP a ŘSDP Mgr. Michael Židův Ministerstvo.
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
DOPRAVNÍ ZNAČKY Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 – úvod do programu Co se všechno naučíme???
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZDY - před železničním přejezdem si počínat zvlášť opatrně - zejména se přesvědčit, zda můžu železniční přejezd bezpečně přejet - vozidla.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_17.JÍZDA NA KOLE TEMA: JÍZDA NA KOLE ČÍSLO PROJEKTU:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Český jazyk – 9. ročník TÉMA: Přechodníky ČÍSLO.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_M_11 Obrázkové řady, logika Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Dagmar Šaflová Název:VY_32_INOVACE_PR Téma:Učíme se dopraní značky Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ POJMY I. Pozemní komunikace - dopravní cesta určena k užití silničními a jinými vozidly a chodci Dálnice a silnice pro motorová vozidla -pozemní.
Grafy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Obdélník Pro kreslení obdélníku používáme nástroj obdélník. Lze také použít příkazový řádek a příkaz obdélník:
VY_32_INOVACE_10_4_11.
Tělesná výchova – I. stupeň, Poznávání dopravních značek
Systémy řízení silniční dopravy
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
VY_52_INOVACE_34_ Dopravní značky
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Proudové chrániče.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA - cyklista
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_33_DOPRAVNÍ ZNAČKY Mgr. Petra Kukuczková
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v
Hradec Králové, 17. září 2014.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Dopravní značky
Prvky matematických výrazů
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Procvičení vzorců a funkcí v rámci jednoho i více listů
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Tabulky – další možnosti
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Dopravní značky VY_32_INOVACE_07_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY TEST Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Dopravní výchova 8. ročník
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_06_17_dopravní značky 2
Vytváření grafů, úpravy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Dělení lomených výrazů
Příprava na 1. čtvrtletní písemnou práci
KATALOG ZBOŽÍ zpracování.
Dvourozměrné geometrické útvary
VY_32_INOVACE_Sib_III_02 Bezpečnost silničního provozu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Cyklista a chodec.
Dopravní značky.
Mgr. Jana Schmidtmayerová
Dvourozměrné geometrické útvary
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Lineární funkce a její vlastnosti
DOPRAVA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace DUM/ Vydmuchov/Owczarzová/ Člověk a příroda/ 013 Autor: Mgr. Alena.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
MATEMATIKA – ARITMETIKA 7
Vodní autobusy a vodní taxi
Transkript prezentace:

DOPRAVNÍ ZNAČKY

Rozdělujeme na: -svislé -vodorovné Svislé: -Stálé -proměnné ( její činná plocha se může měnit ) -přenosné ( značka umístěná na červenobíle pruhovaném sloupku nebo na vozidle ) Vodorovné: -stálé -Přechodné -dopravní značky vodorovné se mohou doplňovat dopravními knoflíky

-tvary symbolů dopravních značek se nesmějí měnit -toto neplatí pro dopravní značky se symboly, které mohou být obráceny, a se symboly, které jsou uvedeny jen jako vzory, a pro svislé dopravní značky proměnné

Svislé dopravní značky výstražné upozorňují na místa, kde účastníku provozu na pozemních komunikacích hrozí nebezpečí a kde musí dbát zvýšené opatrnosti

upravující přednost stanoví přednost v jízdě v provozu na pozemních komunikacích

zákazové ukládají účastníku provozu na pozemních komunikacích zákazy nebo omezení

příkazové ukládají účastníku provozu na pozemních komunikacích příkazy

informativní poskytují účastníku provozu na pozemních komunikacích nutné informace, slouží k jeho orientaci nebo mu ukládají povinnosti

dodatkové tabulky - zpřesňují - doplňují význam dopravní značky, pod kterou jsou umístěny - omezují. STOP m 2 km

Vodorovné dopravní značky -užívají se samostatně nebo ve spojení: - se svislými dopravními značkami - popřípadě s dopravními zařízeními, jejichž význam zdůrazňují nebo zpřesňují -jsou vyznačeny barvou nebo jiným srozumitelným způsobem -přechodná změna místní úpravy provozu na pozemních komunikacích se vyznačuje žlutou nebo oranžovou barvou

BUS STOP