Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.04_prirodni pomery_cr_typy_chranenych_uzemi_v_cr 2.11.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozloha chráněných území na ploše ČR
Advertisements

Příroda v naší zemi Na našem území žijí tisíce živočichů a rostlin.
KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
Chráněná území v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ ČR 8. ročník
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Pokud jsi připraven/a, klikni sem
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Eviromentální výchova.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Chráníme přírodu Chráněná území.
Ochrana přírody ČR.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Ochrana přírody v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Národní park České Švýcarsko (2000) Krkonošský národní park (1963) Národní park Podyjí (1991) Národní park Šumava (1991)
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Ochrana přírody v České republice ochrana vod ochrana ovzduší ochrana rostlin.
Ochrana přírody Autor: Mgr. Jana Bieliková Datum: , ročník: 8. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Anotace: Výukový materiál se zaměřuje.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.15_prirodni_pomery_cr_test Ročník: osmý.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.13_prirodni_pomery_ cr_zivotni_prostredi
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A. 24_hospodarstvi_cr Ročník: osmý Vzdělávací.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_309_ČR ochrana přírody Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Ochrana ŽP v ČR Ekologie – oikos a logos, nauka o místě kde přebýváme Systematická ochrana ŽP u nás začíná už kolem 12- století 1838 – první rezervace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_06 TEMA:
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.34_regiony_ceske_republiky_IX Ročník: osmý.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.18_hospodarstvi_cr_II Ročník: osmý Vzdělávací.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.06_prirodni_pomery_cr_typy_chranenych_uz emi_v_cr_opakovani_uciva.
Litovelské Pomoraví Litovel CHKO Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_08_38.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.07_prirodni_pomery_cr_povrch Ročník: osmý.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – PODZEMNÍ VODY
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Mgr. Jindřich Láska, s využitím publikace internetových stránek
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
PŘÍRODNÍ ZDROJE ČR – NEROSTNÉ SUROVINY
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
SITUACE V PROTEKTORÁTU
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
Historické památky Zlínského kraje
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Ochrana krajiny a přírody ČR
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – POHRANIČNÍ POHOŘÍ, PODNEBÍ
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s
zpracovaný v rámci projektu
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – TEST
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.04_prirodni pomery_cr_typy_chranenych_uzemi_v_cr Ročník: osmý Vzdělávací oblast: ČLOVĚK A PŘÍRODA Předmět: ZEMĚPIS Název: PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – TYPY CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ V ČR Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: PRIMA ŠKOLA PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – TYPY CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ V ČR

ANOTACE Pochopení a osvojení pojmů (typy chráněných území) formou samostatné práce na PC Zeměpis 8. ročník

Haf, vlastně ahoj!!! Vždycky mi bývalo smutno, když moji pánové každé léto na týden někam zmizeli a nevzali mě s sebou.Říkali, že to musím vydržet, protože bych z tamějších lesů udělal paseku. Dnes už vím, že jezdili na Šumavu, která je jedním z našich nádherných chráněných území. Pojďme se dnes seznámit i s ostatními chráněnými místy.

ÚKOL č.1 Rozdělte se do skupin po třech Každá skupina pracuje na jednom PC Dohodněte se a vyberte si jeden z níže uvedených pojmů Najděte jeho význam na internetu Nezapomeňte využít svých znalostí ze slohu (výtah) a zpracujte pouze hlavní, nejdůležitější údaje Zástupce skupiny pak zapíše výsledek práce do PC s projektorem Zkontrolujte výsledky práce s vyučující, udělejte si poznámky do sešitu

POJMY A NÁVRH ŘEŠENÍ Národní park Chráněná krajinná oblast Národní přírodní rezervace Přírodní rezervace Národní přírodní památka Přírodní památka Biosférická rezervace Správné řešení porovnáme s hypertextovým odkazem pod každým pojmem

ÚKOL č. 2 Nyní na internetu vyhledejte k daným pojmům příslušné lokality v ČR a vypište je do sešitu Zaměřte se na chráněná území v našem regionu Národní park Šumava – Černé jezero

NÁVRH ŘEŠENÍ NP: Krkonošský, Šumava, Podyjí, České Švýcarsko CHKO: České středohoří, Jeseníky, Beskydy NPR: Panská skála, Ratibořické údolí PR: Lovoš, Milešovka, Sedlo NPP PP BR: Dolní Morava porovnejte s výsledky vaší práce a zapište do sešitů Podobně jako u NPR a PR

METODICKÝ NÁVOD Obsah prezentace slouží k výuce pro hlavní část hodiny na dané téma Žáci v 2 – 3 členných heterogenních skupinách pracují v učebně informatiky u osobních počítačů Tím, že si samostatně vyhledávají text, sestavují celý článek Vedeme je tak, aby uměli použít znalosti o výtahu z výuky slohu, aby rozeznali, co je v textu nejdůležitější; tady je určitě nutná naše kontrola a pomoc Pokud zbude čas v závěru hodiny, mohou dokumentovat svou práci vizuálně – najít na internetu fotografie některých chráněných území Klíčová slova: národní park, chráněná krajinná oblast, národní přírodní památka, přírodní památka, národní přírodní rezervace, přírodní rezervace, biosférická rezervace, čtenářská gramotnost Inovace: práce na PC, porozumění textu formou samostatné práce, tím, že ho žáci sami sestaví

POUŽITÉ ZDROJE Uveřejněné odkazy sn. č. 3 – foto: soukromý archiv autorky sn. č.6 - foto: David Paloch, commons.wikimedia.org.[2010 – 10 – 27]. Dostupné na www: _%28CZE%29.jpg _%28CZE%29.jpg sn. č.5 – Uveřejněné odkazy [ cit – 10 – 27]. Dostupné pod licencí Creative commons na www: < < < < <