Vstupní a Výstupní zařízení. Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Identifikátor materiálu: EU
Advertisements

Michal Votrubec.  Stroj zpracovávající data zadaná uživatelem.  Nejčastější typy PC: stolní počítač, notebook (laptop, netbook), server, …  Můžeme.
Vstupní a výstupní zařízení
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Složení počítače a základní pojmy
SOFTWARE a HARDWARE Název školy
Hardware a Software.
Vytvořil Šimon Prchal. Datové zařízení počítače Utěrka na počítače Televize  Co je harddisk?
R ISKUJ. C O JE VÍC ? /4 Nápověda.
Základní součásti PC Základní Škola.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Základní pojmy V informatice.
Základní pojmy 1. Informatika  Matematická disciplína Zabývá se – strukturou, zpracováním a využitím informací ○ Zpracování = získávání, ukládání, zobrazení,
Informatika I 7.a 8. hodina 4. týden.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_05_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Výukový program Poznávání počítače.
základní sestava Základní sestava počítače Přiřaď slova k obrázkům:
Test z počítačů Vytvořila:Liliana Drukerová Dne:14.června Třída:5.C.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Identifikátor materiálu: EU
Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz Základy práce s počítačem.
Počítače V - motherboard Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Informatika – 6. třída EU-OP VK-III/2 ICT DUM 241
Autor: Ing. Roman Jireš ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE Část I Základní pojmy.
ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE
Základní pojmy 2. Hodina + 3. hodina. Informace: 1. data, která se strojově zpracovávají (údaje, hodnoty, čísla, znaky, symboly, grafy,... ) 2. vše co.
VY_32_INOVACE_F3-01 INFORMATIKA - POJMY AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: INFORMATIKA - POJMY Časová.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Hardware Ověření znalostí Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
Základní pojmy ve výpočetní technice
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Identifikátor materiálu: EU
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Periferní zařízení.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Vypracoval / Roman Málek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Software počítače - rozdělení
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Informační a komunikační technologie
VY_32_INOVACE_02_16_sestava počítače
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_05
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Vstupné, výstupné a vstupno – výstupné zariadenia
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Mgr. Miroslava Telingerová
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

Vstupní a Výstupní zařízení

Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají kontakt počítače s okolím. Můžeme je rozdělit na vstupní zařízení, která odesílají informace z okolí dovnitř do počítače a výstupní zařízení, která naopak informace předávají zevnitř z počítače směrem ven. Dohromady označujeme tato zařízení jako vstupně-výstupní a můžeme za jejich pomoci počítače ovládat.

Vstupní zařízení Klávesnice Myš

Výstupní zařízení Monitor Tiskárna

Je monitor výstupní zařízení? Je klávesnice výstupní zařízení? Je myš vstupní zařízení? Je tiskárna vstupní zařízení? Mohli bychom bez vstupního a výstupní zařízení počítač ovládat? AnoNe Ano Ne AnoNe Ano Ne AnoNe

Toto je správná odpověď! Zpět

Toto je špatná odpověď Zpět