Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR 2007-2013 Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR 2007-2013 realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Strategie rozvoje městské části Praha - Libuš Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Ing. Bohumil Sulek, CSc. Praha-Libuš,
Program dnešního setkání OPS ( )
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Tvorba krajských pracovních skupin Bc. Lucie Hrbková Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje.
Zapracování připomínek Evaluace a technická pomoc RPS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Odbor Rámce podpory Společenství, Evaluační jednotka strukturálních.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Návrhy operačních programů Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Společné setkání „minitýmů“
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
4. jednání ŘKV 18. října 2005 Hotel Tristar, Sokolovská 138, Praha 8
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Závěrečná konference projektu
Informace IROP Rámec pro podporu infrastruktury.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Konference rozvoje vzdělávání v MŠ a ZŠ
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Klíčové aktivity projektu
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Transkript prezentace:

Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství

Projekt Název –„Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR 2007 – 2013 realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor“ Zadavatel –MMR ČR, odbor Rámce podpory Společenství Hrazeno –z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství

Hlavní aktivity projektu odborná oponentura NRP konzultační proces informační kampaň Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství

Struktura Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství Ministerstvo pro mítní rozvoj ŘKV pracovní skupiny ŘKV expertní oponentní skupina (EOS) servisní článek neziskové organizace partnerské konzultace informační kampaň řídící skupina ex-ante hodnotitel NRP zpracovatel NRP regionální partneři SEA hodnotitel NRP

Odborná oponentura Expertní oponentní skupina (EOS) –složená z členů pracovních skupin ŘKV a jejich alternátů Pracovní skupiny PS Podnikání PS Lidské zdroje PS Inovace a znalostní ekonominka PS Dostupnost a infrastruktura PS Řešení regionálních disparit Expertní analýzy Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství

Expertní skupina ŘKV - Ing. Jana Svobodová PS Podnikání - Ing. Pavel Komárek, Ing. Robert Korselt (Ing. Jana Hrnčířová) PS Lidské zdroje - Hana Vlčková, RNDr. Jiří Kulich PS Inovace a znalostní ekonomika - Bc. Ladislav Krajdl, Ing. Radek Novotný, PhD. PS Dostupnost a infrastruktura - Mgr. Petra Kolínská, Ing. Jan Habart PS Řešení regionálních disparit - Ing. Ivo Moravec, Marie Hrdličková Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství

Konzultační proces pracovní semináře –8. září 2005 –7. listopadu 2005 kulaté stoly –veřejná projednání ve všech 14 krajích ČR –září – říjen 2005 –leden – únor 2006 Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství

Průběžný sběr připomínek Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství

Informační kampaň Internetová stránka ové konference Publikace Konference Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství

Internetová stránka Adresa: a Obsah: –informace o programových dokumentech (význam, harmonogram příprav, pracovní verze dokumentů), –informace o konzultačním procesu, partnerských konzultacích a o možnostech zapojení veřejnosti do připomínkování dokumentů (plán konzultací), –informace o sběru připomínek a způsobu jejich vypořádání, –prezentace výstupů partnerských konzultací, –prezentace závěrečných doporučení, jejich zapracování do NRP a NSRR a jejich vypořádání, –kontaktní informace. Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství

ové konference „Regiony“ – (registrace Odborné konference: (registrace Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství

Kontakty Koordinátor projektu –Miroslav Parvonič, CpKP Manažer informační kampaně –Mgr. Jan Mandys, Asociace NNO Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor Projekt je hrazený z prostředků technické pomoci dle opatření 5.2 "Technická pomoc CSF" SROP Zadavatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor Rámce podpory Společenství