Pracovní resocializace uživatelů návykových látek Peer workers v projektu FIXPOINT Mgr. Simona Poláková, Mgr. Jan Skopec 30. 4. 2014 AT konference, Seč.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Praha 11, 10 Psychoterapeutická a psychosomatická klinika ESET o. s
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Die Faehre. Vysokoprahové zařízení drogové pomoci Markéta Kolářová, 3. ročník SP.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ KONCEPCE SÍTÍ
Internetový portál AT Konference 2011 Filip Škuta.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
Sdružení Podané ruce, o.s.
PRVOKONTAKT Fórum terénní práce, Tomáš Žák, Hana Viktorová, Pavla Pohlreichová, Miroslav Giljan.
Most k naději o. s. Kontaktní centrum pro lidi ohrožené drogou Liberec
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
MOPE s.r.o. Personální agentura
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Občanské Sdružení EpiStop vytváří platformu pro setkávání, spolupráci a aktivní činnost všech skupin a osob, které mají vztah k lidem s epilepsií (pacientů,
Činnost asistentů prevence kriminality ve městě Bruntál
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
Sociální síť - pojištění Petr Machala. 1.Jaká má být role státu v sociální politice? 2.Kdy se občané bez pomoci státu neobejdou? 3.Jak může stát pomoci?
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
Projekt,,NO DRUGS”. O čem dnes uslyšíte ?? Definice drogy Proč lidé berou drogy? Drogová závislost Rozdělení drog Rizika užívání drog Prevence Léčba Druhy.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Definice, základní pojmy
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
PSA klientů ročně 50 % záznam v RT 50 % základní vzdělání Minimální praxe, problematická minulost, nereálné představy o trhu práce, potíže.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Modrý kříž v České republice
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Workshop pro tazatele Bc. Petr Pavlíček Bc. Artem Vartanyan
účetnictví, daně a controlling
MINULOST – PŘÍTOMNOST - BUDOUCNOST KARIÉRA Vlasta Krejčová
…aneb první kroky k prevenci ztráty bydlení Jan Sládek
Tiskový mluvčí ZUR 295 Tereza Fojtová, tisková mluvčí MU
Nastavení spolupráce mezi obecním úřadem a pobočkou ÚP
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
v nízkoprahových klubech
Měření subjektivní kvality života a míry zotavení
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
LET ZAPOJENÝCH DĚTÍ PROJEKTŮ 6 15 KOL PROJEKTU ROZHLED.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

pracovní resocializace uživatelů návykových látek Peer workers v projektu FIXPOINT Mgr. Simona Poláková, Mgr. Jan Skopec AT konference, Seč

Projekt FIXPOINT Od roku 2011 funguje jako tréninkové zaměstnávání aktivních uživatelů drog V současnosti je instalováno 6 kontejnerů na městských částech Praha 5, Praha 7 a Praha 8 V rámci projektu jsou zaměstnáni 4 lidé Jejich pracovní náplň: obsluha kontejnerů, sběr injekčního materiálu v terénu, monitoring Další náplň projektu: pracovní porady, individuální poradenství, potravinový a hygienický servis

Vymyslete, prosím, příklad osoby, která působí v projektu. Zajímá nás přitom: Věk (věkové rozpětí) Drogová kariéra (jak dlouho bere, co a v jaké míře) Sociální situace a zdravotní stav (doklady, způsob bydlení, způsobilost práce v terénu ze zdravotního hlediska apod.) Časový horizont zaměstnávání v projektu (doba trvání jedince v programu) Způsoby odměňování Vztah pracovníků z řad uživatelů a kmenových pracovníků – role pracovník/klient

Diskusní témata Časový horizont zaměstnávání a perspektiva pracovníků Role klient/pracovník Termín pro pojmenování pracovníků z řad klientů Cíle zaměstnávání A další….

Děkujeme za Vaši pozornost. Kontakty: