Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program pro rychlé hlášení poruch strojů a zařízení
Advertisements

ČABR oblast východní Čechy sezóna Povinnosti rozhodčích.
Záznamy dodavatelů v modulu Akvizice. Dodavatelé • Před iniciováním objednávky se nejprve ujistěte, zda seznam dodavatelů zahrnuje dodavatele, od kterého.
 EBSCOhost Collection Manager Přehled funkcí účtu Selector 3. července 2013.
Návod ke správě týmu pro novou verzi webu
Prémiová automatická objednávka Instruktáž. CO JE TO ADR? •Prémiová automatická objednávka (ADR) je nejjednodušší způsob, jakým můžete obdržet své oblíbené.
Po spuštění programu se Vám objeví následující okno Dbejte, aby bylo zaškrtnuté pouze okénko Student. Nevyplňujte uživatelské jméno ani heslo.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Vizuální Systém Fotbal
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Seminář k výběrovému řízení 2013 Způsob přihlášení do výběrového řízení.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
1. krok Vyplňte přihlašovací údaje. Formulář vyplňujte nejlépe v prohlížeci Google Chrom.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Registrace v LMS MOODLE Mgr. Milan Šimek
Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Pro registraci do informačního systému EKOLAMP klikněte na úvodní straně na odkaz „Zaregistrovat se“ v tabulce Přihlášení do systému.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
Benefit7+ - vyplňování Monitorovacích zpráv (MZ) se žádostí o platbu
PREZENČNÍ STUDIUM Volba praxe – prezen. studium I. ročníky –praxi jsou povinni studenti absolvovat na recepci KÚ Jihočeského kraje, na inform. centru.
Fotbalová asociace České republiky OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ BRNO-VENKOV
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Vkládání záznamů do databáze OBD
EBSCOhost Collection Manager ~ Vytváření profilů Tutoriál support.ebsco.com.
AKCENTA CZ, a.s. Služba SMS OLB – Uživatelský manuál pro klienty.
Internetová učebna Jak postupovat: Pěkně od začátku …
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/8.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
PORTÁL E-LEARNINGOVÝCH KURZŮ Internetová adresa (LMS eDoceo)
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
KM svaz stolního tenisu
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva v BENEFIT7 Základní dokument – EMZ v BENEFIT7 platnost k
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Registr ČAST KM svaz stolního tenisu.
Postup pro podání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2011 Oblast školství.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
INFORMACE PRO STUDENTY 1. ročníku bakalářského studia v kombinované formě na Fakultě managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně v ak. roce 2008/2009.
Návod k aplikaci pro účastníky DofE Instalace aplikace a plnění aktivit systém iOS Verze aktuální k:
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Manuál pro editaci webu PCP
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Podání žádosti o dotaci
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Büroprofi s.r.o. – České Budějovice
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Jak na aktuality.
Přihlášení uživatele do portálu
Postup při podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO na rok 2017 a 1. pol. roku 2018.
Návod k aplikaci pro vedoucí DoFE Instalace aplikace a kontrola aktivity systém Android Verze aktuální k
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Setkání manažerů PK Elektronické podávání/příjem žádostí do Programu prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
Hlášení dodávek LP dodaných držitelem registrace do ČR
Účtování akcí Postup při zadávání akcí, na kterou se vybírají fin. Prostředky (srážejí se ze zálohového účtu) je následující:
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Podání žádosti o dotaci
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Základní informace - Ovládání systému
Transkript prezentace:

Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem Důležité informace: 1)Rozhodčí a delegáty registruje do IS FAČR komise rozhodčích řídícího orgánu soutěže – na základě zařazení na listinu rozhodčích/delegátů obdrží registrovaná osoba přístupové údaje na zadaný při registraci. Pokud jste přístupové údaje neobdrželi nebo se nemůžete přihlásit, obraťte se prosím na sekretariát příslušného řídícího orgánu soutěže. 2)Odehrání a dodržení začátku utkání je vždy prioritou – v případech nouze, kdy dojde k technickým problémům či jiným komplikacím s elektronickým zápisem o utkání, přejděte k vyplnění papírové formy zápisu na nový formulář FAČR „zápis o utkání“ – až následně řešte vzniklé problémy a zanesení údajů z utkání do prostředí IS FAČR (odpovědnost za zapsání údajů nese domácí klub). Tato skutečnost musí být vždy popsána ve zprávě rozhodčího. 3)Domácí klub je povinen zajistit odpovídající techniku a zázemí pro vyplnění zápisu o utkání v prostředí IS FAČR. 4)Před potvrzením základní části zápisu pečlivě zkontrolujte vyplněné údaje – jedná se o nevratný proces a dále nebude možné údaje Vaší osobou upravit. 5)Poločasové události vyplňujte neprodleně po skončení poločasu. 6)Po ukončení editace zápisu v prostředí IS FAČR se vždy ze svého účtu odhlaste! Zamezíte tím zneužití Vašeho uživatelského přístupu.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem Postup při utkání: -Přihlaste se prostřednictvím Vašich přístupových údajů do prostředí IS FAČR na adrese is.fotbal.cz.is.fotbal.cz -Přístupové údaje jste obdrželi na Vaší ovou adresu, kterou jste zadali příslušné komisi rozhodčích. -V případě, že jste zapomněli heslo, lze vyžádat jeho obnovení přímo v okně přihlášení do IS FAČR. Instrukce pro obnovení hesla obdržíte na Váš do několika málo minut.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Vzhledem k fakturaci je NUTNÉ provést úpravu či doplnění Vašich osobních údajů – bez doplnění čísla účtu nelze vygenerovat úhradu Vašich položek. Po editaci údajů nezapomeňte tyto změny uložit. -Na sběrném účtu osoby můžete zobrazit přehled zaevidovaných položek a faktur.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Na úvodní obrazovku se vždy vrátíte kliknutím na logo FAČR nebo na ikonu „ÚVOD“. -Na panelu „Nadcházející utkání“ se zobrazují všechna utkání, na které jste aktuálně delegován. Pro otevření detailu zápisu o utkání klikněte na tlačítko „Zápis“. Zobrazí se Vám základní informace o utkání. Zápis se ke vstupu otevírá 3 dny pře utkáním. V případě, že jste vstoupili do zápisu dříve než 60 minut před utkáním, nemáte možnost tento zápis zatím žádným způsobem editovat – vidíte jen jeho základní údaje.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -V pravé části vidíte „Infopanel“, který Vás informuje o průběhu a stavu zápisu. -V době kratší 60 minut před začátkem utkání máte k dispozici další volby – můžete kontrolovat sestavu hráčů kliknutím na záložku „Hráči“.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Pokud zjistíte, že družstva (jedno z družstev) nemají potvrzené sestavy, upozorníte je na tuto skutečnost a družstva mohou sestavy doplnit či potvrdit až do 15 minut před začátkem utkání. -Jakmile budete chtít převzít zápis, stisknete tlačítko „Zahájit zápis“. Od této chvíle budete jedinou oprávněnou osobou, která má možnost zápis vyplnit.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -V případě, že některé z družstev nedoplní sestavu hráčů, funkcionáře nebo pořadatele v řádném termínu, vyplníte údaje po zaškrtnutí pole „Upravit sestavu“. Zobrazí se Vám editační modul pro doplnění sestavy. Stejné pole zaškrtnete i v případě, že je potřeba upravit údaje před a nebo kdykoliv během utkání. a) nesplnění povinnosti klubu (nevyplněná sestava) b) vyplněná sestava klubem, kde je nutné provést úpravy

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Úprava sestavy se provede standartním způsobem – doplnění či změna čísla dresů, odebrání či přidání hráče (viz video návod „zápis o utkání pro kluby“ v sekci Nápověda v IS FAČR). Po provedených změnách je nutné potvrdit zrušením zaškrtnutí u tlačítka „Upravit sestavu“.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Pro kontrolu hráčů a jejich identifikaci (i v případě konfrontace) je možné zobrazit kartu hráče kliknutím na jméno v sestavě.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -V případě, že dojde k neplánované změně asistentů rozhodčího, je možné tuto změnu provést na záložce „Základní údaje“ – kliknutím na tlačítko „zrušit“ u konkrétní osoby a nahradit tuto osobu jiným asistentem z nabídnuté databáze rozhodčích. Neobsazené pozice komisí rozhodčích lze doplnit kliknutím na tlačítko „najít“. Jedná-li se o asistenta „laika“, bude doplněna možnost o vyhledání i z kompletní databáze členů FAČR. -V této fázi je zápis o utkání připraven a rozhodčí může zahájit utkání. -Před odchodem na hrací plochu nebo vždy při odchodu od zařízení, kde rozhodčí přistupuje do IS FAČR je NUTNÉ, aby provedl odhlášení z IS FAČR volbou „Odhlásit se“.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem Nyní se dostáváme do další fáze zápisu – poločas utkání. -Na záložce „Základní údaje“ vyplňte poločasový výsledek a dobu hry v prvním poločase. Můžete vyplnit další údaje – povrch hrací plochy, případně počet diváků. U těchto údajů na kartě „Základní údaje“ je vždy důležité zaznamenané změny uložit kliknutím na tlačítko „Uložit základní údaje“ nebo „Uložit základní údaje a pokračovat“ – čímž se dostanete rovnou na záložku „Hráči“ k vyplnění statistik utkání.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Na záložce „Hráči“ vyplníte údaje prvního poločasu – udělené tresty, vstřelené branky, případně střídání (viz video návod „zápis o utkání pro kluby“ v sekci Nápověda v IS FAČR). -Po vyplnění údajů nezapomeňte opět provést odhlášení z IS FAČR!

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem Nyní se dostáváme do další fáze zápisu – konec utkání. -Na záložce „Základní údaje“ vyplňte dobu hry druhého poločasu a uložte údaj kliknutím na tlačítko „Uložit základní údaje a pokračovat“.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Na záložce „Hráči“ doplníte údaje druhého poločasu - udělené tresty, vstřelené branky, případně střídání (viz video návod „zápis o utkání pro kluby“ v sekci Nápověda v IS FAČR). Pokud byla udělena červená karta, je nutné zvolit typ provinění a stručně popsat základní podstatu skutku (podrobnější popis je možné provést ve zprávě rozhodčího). -Jestliže nedopatřením vyplníte údaj k jinému hráči, je možné kdykoliv provést opravu smazáním – kliknutím na chybně zadaný údaj a volbou tlačítka „Odebrat“.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Zapsané vstřelené branky u hráčů se automaticky přenesou do výsledku utkání na kartě „Základní údaje“. -V případě, že se jedná o soutěž, kde bylo rozhodnuto řídícím orgánem soutěže, že při nerozhodném výsledku o rozdělení bodů rozhoduje jiná dovednostní soutěž (pokutové kopy), je nutné tuto skutečnost zaznamenat. V tomto případě je opět nutné nezapomenout na uložení zapsaných údajů kliknutím na tlačítko „Uložit základní údaje“.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Před ukončením základní části zápisu nezapomeňte vyplnit odměny rozhodčích na záložce „Odměny“ dle stanovených paušálů a případně dopravné (5 Kč/km). Tyto částky budou zahrnuty na sběrné účty rozhodčích. Po zapsání hodnot je nutné provést uložení kliknutím na tlačítko „Uložit odměny“.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Velmi důležitým krokem je kontrola zápisu o utkání. -Za přítomnosti vedoucích obou družstev provedete kontrolu věcné správnosti zapsaných údajů na záložce „Souhrn“. Provedete kompletní kontrolu zapsaných údajů a v případě chybné položky, provedete potřebné úpravy.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Pokud je vše v pořádku, potvrdí zápis vedoucí družstev zadáním koncovky svého rodného čísla do pole „zde zadejte ověřovací kód“ a kliknutím na zelené tlačítko. -V případě, že nedojde k potvrzení obou nebo jednoho z vedoucích družstev, můžete základní část zápisu definitivně potvrdit kliknutím na tlačítko „Potvrdit rozhodčím“. UPOZORNĚNÍ: Dojde-li k potvrzení zápisu způsobem „potvrzení obou vedoucích družstev“ nebo „potvrdit rozhodčím“, již NEBUDE možné žádným způsobem upravovat údaje základní části zápisu o utkání (branky, střídání, tresty, výsledek poločas atd.). Základní část zápisu se tímto definitivně uzavírá.

FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE – Zápis o utkání z pohledu rozhodčího krok za krokem -Dále je možné (do 12. hodiny následujícího dne po odehraném utkání) doplnit kompletní zprávu rozhodčího. Popsat skutečnosti utkání, případně předat zápis k řešení STK, DK atd. -V případě, že není nutné dále zápis upravovat, je možné provést jeho konečné uzavření kliknutím na tlačítko „Uzavřít zápis o utkání“. Tímto je celý proces pro rozhodčího uzavřen. -Nedojde-li k ke konečnému uzavření zápisu rozhodčím, uzavírá se zápis automaticky ve 12 hodin následující den po odehraném utkání.