Vzdělávací program v oboru dětské lékařství MUDr. Jana Mathonová, prim. dětského oddělení Kroměřížské nemocnice a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Koncept úhrad v roce Výběr pojistného od roku 2012 Výběr pojistného za zaměstnance a osvč (2015  2016) + 7,4 mld. Kč Platba státu za státní pojištěnce.
Psychiatrické nemocnice a jejich role MUDr. Jaromír Mašek Psychiatrická nemocnice Havlíčkův Brod
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
TVORBA JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V OBORECH VZDĚLÁNÍ KATEGORIE E Romana Jezberová konference IPn NZZ Praha březen 2012.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
11 Doktorské studium na FLD doc. Ing. Tomáš Kušta, Ph.D.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Náhradní rodinná péče TÉMA SADY: Občanská výchova.
Sociální práce na obcích v rámci ORP - Zákon o sociálních službách.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Finanční účetnictví RADNICE
Koordinace rodinných dávek, pohřebné
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Práva a povinnosti pacientů a poskytovatelů zdravotních služeb
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
Plánování ve školní tělesné výchově
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Lidé, kteří pečují o své blízké s postižením
Úmluva o právech dítěte Listina základních práv a svobod Další zákony
DĚTI VĚZNĚNÝCH RODIČŮ Zkušenosti a plány Věznice Světlá nad Sázavou
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
Základní informace o poskytovateli
Lidská práva VY_32_INOVACE_3-50 Ročník: 7. Vzdělávací oblast:
Struktura zdravotní péče v ČR, státní a nestátní zdravotnická zařízení
Příspěvek na konferenci
Pracovnělékařské služby
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Děti na cestě z ústavů Zlata Brůžková, LUMOS
Správa sociálního zabezpečení
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
Právo sociálního zabezpečení
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Struktura zdravotní péče v ČR, státní a nestátní zdravotnická zařízení
Práva a povinnosti členů rodiny
Právo sociálního zabezpečení
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Náhradní formy rodiny.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
PhDr. Hana Pazlarová, Ph.D.
Život bez střeva , Praha.
Profesionalizace sociální práce v ČR
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Diagnostika dítěte předškolního věku
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Vzdělávací program v oboru dětské lékařství MUDr. Jana Mathonová, prim. dětského oddělení Kroměřížské nemocnice a.s.

V současné době vzdělávací proces dán curriculem pediatra - k atestaci nezbytně nutné absolvovat základní kmen + specializační výcvik (2+3 roky) Vzdělává se na akreditovaných pracovištích 1. a 2. typu

l. typ akreditace - počet lůžek se opakovaně mění, v současné době 30 - počet přijatých na DO ročně 700 minim. - počet porodů na porodnici, která je součástí nemocnice, v níž DO působí je minim. 500 /rok 2. typ akreditace - počet přijatých na lůžka DO ročně minim počet porodů na porodnici, která je součástí nemocnice, v níž jde DO působí je minim /rok - DO provozuje minim. I. typ intezivni péče v pediatrii - DO nebo neonatologické odd., které je součástí nemocnice, v níz DO působí provozuje minim. I. typ intenzivní péče v neonatologii.

Má smysl hovořit o vzdělávacím programu ve světle nového zákona a vyhlášky?

Zákon 372/2011 sb. O zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování §47 poskytovatel jednodenní či lůžkové péče je povinen: a/ zajistit hospitalizaci: nezletilých pacientů odděleně od dospělých pacientů alespoň v samostatných pokojích a to do dne, kdy dovrší 15 let věku

Vyhláška o požadavcích na minimální personální zabezpečení zdravotních služeb I. Příloha č. 3 k vyhlášce: společné požadavky na personální zabezpečení lůžkové péče, bod č.12- pokud je péče poskytovaná lůžková zdravotní péče výhradně dětem / dětská lůžková oddělení/ je zajištěna lékařem se společným základním kmenem pediatrickým

Několik otázek na závěr -jedná se o cílenou likvidaci dětských odděleních? Budou dětští pacienti a jejich rodiče nejméně odporovat při likvidaci dětských odděleních a plánovaném snižování počtu nemocničních lůžek?

Několik otázek na závěr -chceme, aby o dětské pacienty bylo pečováno v souladu s Chartou práv dítěte ?! Děti mají být ošetřovány spolu s dětmi, se kterými mají stejné vývojové potřeby a nemají být přijímány na oddělení dospělých, o děti má pečovat personál, jehož vzdělání a zkušenosti mu umožňují reagovat na fyzické, emoční a vývojové potřeby dětí a jejich rodin, kontinuita péče by měla být zajištěna týmem pečujícím o děti.

Několik otázek na závěr -respektujeme Úmluvu o právech dítěte OSN?! Zájem dítěte čl.3, každé osoby mladší 18 let-čl.1, je přední hledisko při jakékoliv činnosti, tedy i při poskytování zdravotní péče v nemocnicích.

Několik otázek na závěr - řídíme se Listinou základních práv a svobod ?! Čl. 32 odst.l, kde se hovoří o zvláštní ochraně dětí a mladistvých.

Vylili naší zákonodárci s vaničkou i Vaše dítě, Vaše vnouče?!

Děkuji Vám za pozornost