Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Sociální rehabilitace pro děti, mládež a mladé dospělé, ohrožené společensky nežádoucími jevy.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Metodika výzkumu užívání návykových látek mezi mládeží v sociálně vyloučených lokalitách – pilotní ověření SocioFactor s.r.o. Chopinova 523/ Ostrava.
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Programy dlouhodobé primární prevence Agentura pro občany Sídliště Za Stadionem 1358, Kyjov.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Mgr. Radek Markus Centrum následné péče DROP IN Holečkova 33, Praha 5
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Kázeň Michal Dubec o.s.Projekt Odyssea 1/9.
Minimální preventivní program školy
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Dobrovolné návraty. kompromisní řešení ukončení právně či sociálně-ekonomicky neudržitelného pobytu cizince na území prevence nelegální migrace a s tím.
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Studium pro školní metodiky prevence
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Mgr. Simona Krajíčková Centrum primární prevence Semiramis o.s. Mladá Boleslav TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOV Á N EVROPSKÝM SOCI Á LN Í M FONDEM A ST Á.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Národní centrum bezpečnějšího internetu NÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Prvního pluku 12a Prague 8 Czech Republic Tel.:
Rosteme spolu Občanské sdružení AVE – ZŠ a SŠ v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.
Rizikové chování1 Prevence rizikového chování dětí a mládeže Mgr. Jana Smíšková školní metodička prevence výchovná poradkyně ZŠ T. G. Masaryka.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Individuální projekt „Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů“
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Výchovné a vzdělávací programy se zaměřením na prevence Alžběta Černochová, David Holý.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kázeň Michal Dubec o.s.Projekt Odyssea 1/9.
Konference primární prevence PK
5. AT seminář Libereckého kraje Malá Skála 29 – 30/
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
LET ZAPOJENÝCH DĚTÍ PROJEKTŮ 6 15 KOL PROJEKTU ROZHLED.
Domov se zvláštním režimem
Školská sociální práce
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací program (ambulantní a pobytový) o Primární prevence o Všeobecná, selektivní a indikovaná forma prevence

Historie TK  jedno ze zařízení Okresního ústavu sociálních služeb v Liberci, později Centra sociálních služeb Libereckého kraje (rozpočtová, příspěvková organizace) bez právní subjektivity, ekonomické, právní a další služby zajištěny financování: stát, později stát a Liberecký kraj  od roku 2007 součástí občanského sdružení ADVAITA, v současné době zapsaný ústav ADVAITA

Historie CAS  pouze doléčovací program občanské sdružení založili členové terapeutické komunity proto, aby v Liberci byla zajištěna následná péče  od roku 2003 přibyl program ambulantního poradenství  od roku 2009 rozšíření ambulantního doléčovacího programu o podporované bydlení

Historie PP  Pilotní program realizován od září 2010, pět tematických programů pod vedením jednoho lektora (externí spolupráce),  od září 2011: nový ucelený program všeobecné PP pod vedením nových a zkušených lektorů,  od září 2015: rozšíření programu všeobecné PP o bloky nelátkových závislostí, rozšíření nabídky o indikovanou a selektivní formu PP.

Cílová skupina PP  žáci II. stupně základních škol  žáci odborných učilišť, středních škol  dospělé osoby

Všeobecná primární prevence Ucelený program PP, 9 bloků:  Řekni, kdo jsem (6. třída ZŠ), 4x 45 min. - posilování sebejistoty, zvládání konfliktních situací, efektivní komunikace, sebepoznání, rozvíjení spolupráce mezi žáky ve třídě.  Jak zlepšit vztahy v naší třídě? (6. třída ZŠ), 4x 45 min. - zaměřuje se na podporu vrstevnických vztahů a podporu kooperace ve třídě.

Všeobecná primární prevence  Drogy a my I., II. (I třída ZŠ, II. – 7. třída ZŠ), dva bloky po 3x 45 min. I. legální návykové látky. II. nelegální drogy, nelátkové závislosti. Techniky zaměřené na vytvoření správných postojů k užívání drog.  Nevytahuju se, rostu (7. třída ZŠ), 4x 45 min. - témata dospívání, mezilidských vztahů, prvních partnerských a sexuálních vztahů.

Všeobecná primární prevence  Počítač – dobrý sluha, nehodný pán. (7. třída ZŠ), 3 x 45 min. - prevence závislostního chování na internetu.  Cesta k toleranci (8. třída ZŠ), 2x 45 min. - problematika menšin s akcentem na národnostní a sexuální menšiny.

Všeobecná primární prevence  (Ne)bezpečný internet (8. třída ZŠ), 4x 45 min. - možná nebezpečí při užívání internetu a následně osvojení si dovedností bezpečného chování.  Nebezpečí sekt a extremismu (9. třída ZŠ), 2 x 45 min. - sekta, extremistické chování a nebezpečí závislosti na skupinách.

Program primární prevence

Selektivní a indikovaná PP Poskytujeme v těchto typech rizikového chování:  šikana a extrémní projevy agrese,  rasismus a xenofobie,  negativní působení sekt,  sexuální rizikové chování,  závislostní chování.

Selektivní primární prevence  Program je vždy tvořen individuálně, přizpůsoben konkrétnímu třídnímu kolektivu a situaci v něm.  V úvodu programu vždy probíhá diagnostika třídy a úvodní zhodnocení, na jehož základě je dále program sestavován.  Úvodní zhodnocení: 2x45 min.

Indikovaná primární prevence  V individuální a skupinové formě,  pro třídní kolektivy i jimi napříč,  také pro zařízení institucionální výchovy.

Primární prevence pro dospělé osoby  Cílová skupina seniorů: program Závislost v seniorském věku  Realizován od září 2015 (v tomto roce prošlo programem 52 seniorů).  Obsah programu: prevence lékové, alkoholové závislosti a patologického hráčství (1 blok/45 min.).  Plán na rok 2016: rozšíření programu, rozdělení na látkovou a nelátkovou formu závislosti (2 bloky/45 min.).

Program pro seniory

Lektorský tým  Mgr. Drahuše Tkáčová, DiS., odborná garantka projektu, lektorka  Mgr. Michaela Horáčková, vedoucí programu primární prevence, lektorka  Mgr. Barbora Mrázová, lektorka  Mgr. Naďa Marková, lektorka  Mgr. Jakub Kabíček, lektor  Mgr. Lukáš Vonostranský, lektor  Mgr. Lenka Jedličková, lektorka

Mgr. Drahuše Tkáčová, DiS. ADVAITA, z.ú. Rumunská 14/6, Liberec