Vilická polnice číslo 07/2007 7.9.2007 ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, jak se zdá, s koncem prázdnin nám skončilo i léto. Není to.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společné jednání nad otázkami koncepčních možností budoucího financování sportu v Libereckém kraji. Financování sportu ve Statutárním městě Liberec Vypracoval:
Advertisements

Projekt rekonstrukce sportovního zázemí TJ Janovice Prezentace pro zastupitelstvo obce Janovice dne
Územní plán Liberec.
Nástroje územního plánování
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
PLÁN ROZVOJE MĚSTA BENEŠOVA NAD PLOUČNICÍ. SESTAVENÍ PLÁNU ROZVOJE: JAK PLÁN ROZVOJE VZNIKÁ? 1)ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA A RADY MĚSTA 2)HLASOVÁNÍ O DŮLEŽITOSTI.
Vaše budoucnost s FM GROUP
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Vilická polnice číslo 09/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, minulý měsíc uplynul rok od chvíle, co redakční rada pod.
4) ZO schválilo v rámci plánované bytové výstavby ve Vilicích zřízení „Pořadníku žadatelů“, o koupi stavební parcely. Žádosti budou přijímány od
Zasedání ZO č. 31/2010. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Bednář, J.Klejnová, P.Procházka a J.Kudrna. Omluveni: M.Petříková. Na 31.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,222-0,840“ Tento projekt byl financován výhradně z prostředků obce Investor: Obec Mosty u Jablunkova.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Vilická polnice číslo 07/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, před drahnou chvílí skončila doba prázdnin a dovolených.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
3) ZO schválilo zvýšení ceny vodného v obci o 50% (tj. ze 14 Kč na 21 Kč/m 3 ). Stočné zůstává nadále 1Kč/m 3. Jelikož od se stává obec plátcem.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Vilická polnice číslo 08/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, není to tak dlouho, ( – pozn. red.) co jsem se.
Vilická polnice číslo 05/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, po poměrně dlouhé době byl konečně dostavěn a předán k užívání.
Vilická polnice číslo 06/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nastala doba prázdnin, dovolených a celkové relaxace. Prostě.
Vilická polnice číslo 08/ ročník 13. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme schválen nový rozpočet obce na rok Je to.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
Zasedání zastupitelstva obce Moravské Bránice 24. říjen 2011 Bod / 17 Vítáme Vás! Veřejné zasedání zastupitelstva obce Moravské Bránice
PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE REG.Č.: CZ3.22/3.3.05/ Začátek spolupráce: Dne byla zástupci obou obcí Mosty u Jablunkova.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
1290/1 a 1292/1 v k.ú. Vilice z vlastnictví ČR do vlastnictví obce. Jedná se o místní komunikace, nebo jejich části a to všechny zatím ještě nepřevedené.
O celkové výměře 63m2, části pozemku p.č. 1247/1 o výměře cca 100m2 a pozemku p.č. 439 o celkové výměře 1927m2 v KÚ Vilice.. 6) ZO schválilo rozpočtové.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Vážení spoluobčané, uplynulo bezmála čtvrt roku od vydání minulé Polnice. Za tuto dobu se v obci odehrálo dost menších i větších událostí a to navzdory.
Vrty v Mostech V roce 2011 se potýkala obec Mosty u Jablunkova, jako ostatně všechny obce regionu s nebývalým suchem. Vody ve vodojemech ubývalo a hrozilo,
Vilická polnice č íslo 02/ ro č ník 12. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, dnes si něco málo řekneme o psech. O psech, kteří provází.
Vilická polnice číslo 04/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nedávno se mě kdosi zeptal zda bude obec pořádat brigády,
Vilická polnice číslo 04/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nebývá zvykem abych na tomto místě psal nekrolog, ale v tomto.
Na 23. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu. 2) ZO schválilo dodatek smlouvy s Agrospolem Mladá Vožice na pronájem.
Vilická polnice číslo 09/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, určitě jste se v poslední době setkali s pojmem „finanční.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č.9 Dne od 17:00hod.
Vážení spoluobčané, na sklonku loňského roku byla dokončena částečná oprava budovy č.p. 58 (Kreml). Projekt se realizoval za podpory OS MAS Krajina srdce.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Zasedání ZO č. 19/2013. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková,. J.Kudrna, J.Bednář, J.Klejnová a P.Procházka. Na 19. zasedání.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Zasedání ZO č. 14/2012. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková, J.Bednář,J.Klejnová a P.Procházka.. Omluveni: J.Kudrna. Na 14.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
Vizualizace pro připomínky členů Spolku pro Tisou Červen 2017
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
územního plánování na obcích v roce 2007
Územní plán Liberec.
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Nákladové nádraží Žižkov Parková čtvrť Central Group
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Program na podporu lesních ekosystémů
V. Setkání se starosty obcí
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Vilická polnice číslo 07/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, jak se zdá, s koncem prázdnin nám skončilo i léto. Není to ovšem změna jediná. Ty ostatní, i když na první pohled méně patrné, jsou, nebo spíše budou, pro občany Vilic stejně důležité jako střídání ročních období. Tou nejdůležitější věcí je v současnosti příprava na tvorbu územního plánu (ÚP) pro celý katastr obce Vilice. V novodobé historii obce je to patrně nejdůležitější rozhodnutí, které zastupitelstvo provedlo. Jelikož se ÚP dotkne prakticky každého z Vás, doporučuji bedlivě sledovat dění kolem jeho tvorby. Protože daná problematika je velmi obsáhlá a i z časového hlediska značně dlouhodobá, v některých příštích čísel Polnice se ÚP budeme věnovat více. Další věcí, o které bych se rád zmínil, je nedávno proběhlá dotazníková akce na možné využití Kremlu. K tomuto kroku bylo přistoupeno, protože jednak v zastupitelstvu nepanoval jednotný názor na osud budovy, jednak jsme chtěli znát názor co nejširšího spektra občanů, kteří se tak svými hlasy aktivně do příští podoby budovy zapojili. Výsledky dotazníku jsou uvedeny na jiném místě Polnice. Překvapením byla poměrně vysoká účast v této anketě, a naopak nízké procento těch co využili možnosti zapojit vlastní invenci a přispět novými nápady. Těch pár hlasů co požadovaly noční klub, sex shop, restauraci apod. do výsledků započítáno není, k serióznosti mají totiž hodně daleko a leccos o svých autorech vypovídají. Nyní se zastupitelstvo bude snažit sehnat peníze z fondů EU a bude-li úspěšné, nic již nebude bránit tomu aby zrealizovalo Vaše představy. M.Břenda Na 9. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu – stav financí k činí ,51 Kč.. 2) ZO schválilo rozpočtovou změnu č.5/ZO/07 navýšení příjmů i výdajů ve výši ,-Kč – zařazení dotace na výstavbu hřiště Vilice – 2.etapa.. 3) ZO schválilo smlouvu na koupi části pozemků 11/4 a st.12 o celkové výměře 17m2 od manželů Želivských za cenu 20,-Kč/m2. Jedná se o části asfaltové plochy před a pod obchodem ve Vilicích. 4) ZO požádá MěÚ Tábor o pořízení ÚP pro obec Vilice. Jedná se hlavně o odbornou pomoc a zajišťování podkladů pro tvorbu ÚP... 5) ZO se rozhodlo formou dotazníku zmapovat názory občanů na možné využití chátrající budovy čp.58 ve Vilicích a podle výsledků začít pracovat na její rekonstrukci.. 6) ZO schvaluje smlouvu o pronájmu ½ garáže č.1 v budově čp.58 ve Vilicích za 20,-Kč/m2/rok s Jos.Kahounem z Vilic. Zasedání ZO č. 8/2007 …… konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, P.Procházka, J.Kudrna a J.Klejnová. Omluveni: J.Bednář a M.Petříková. Na 8. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu – stav financí k činí ,65 Kč.……….. 2) ZO schválilo:. - tvorbu Územního plánu (ÚP) pro celé katastrální území obce Vilice. - zpracování ÚP zadává Ing. arch. Dagmar Buzu. - návrh smlouvy o dílo na zpracování ÚP v celkové výši ,-Kč, s tím, že náklady budou navrženy do rozpočtu obce na příští rok a že bude požádán Krajský úřad o dotaci na částečné krytí nákladů. - určuje starostu M.Břendu jako zástupce obce pověřeného spolupracovat na zadání, na pokynech pro dokončení návrhu, na vyhodnocení výsledků projednání návrhu ÚP a rozhodnutí o námitkách.. 3) ZO schválilo smlouvu o poskytnutí dotace od KÚ na 2.etapu hřiště ve Vilicích ve výši ,-Kč.. 4) ZO schválilo smlouvu s firmou WIFCOM o umístění zařízení pro šíření bezdrátového internetu na obecní budovu čp.58. Smlouva je bezúplatná. Zasedání ZO č. 9/2007 …… konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, P.Procházka, J.Kudrna, J.Bednář a M.Petříková. Omluveni: J.Klejnová Dotazník – výsledky 1. místo : komunitní budova – 134 hlasů, tj. 91% 2. místo : škola v přírodě – 23 hlasů, tj. 16% 3. místo : obecní byty – 12 hlasů, tj. 8% 4. místo : ubytovna – 10 hlasů, tj. 7% 5. místo : jiné využití – 9 hlasů (zde vyhrál dům pečovatelských služeb se 4 hlasy)

6. místo : palírna ovoce – 9 hlasů 7. místo : penzion – 2 hlasy Jelikož vyhrála volba „komunitní budova“, což je vlastně multifunkční budova sloužící různým cílům, zde jsou výsledné hlasy pro její využití: 1. místo : ostatní sportovní využití – 86 hlasů, tj. 64% (% uvedeny z hlasů, které byly pro její volbu) 2. místo : fitcentrum – 64 hlasů, tj. 48% 3. místo : půjčovna masek – 56 hlasů, tj. 42% 4. místo : veřejný internet – 54 hlasů, tj. 40% 5. místo : klubovny spolků – 51 hlasů, tj. 38% 6. místo : spol. místnost – 49 hlasů, tj. 37% 7. místo : půjčovna nářadí – 39 hlasů, tj. 29% 8. místo : sauna – 35 hlasů, tj. 26% 9. místo : region. muzeum – 25 hlasů, tj. 19% 10. místo : školící centrum – 23 hlasů, tj. 17% 11. místo : jiné možnosti – 7 hlasů (informační a rehabilitační centrum, prodejna smíšeného zboží). Závěry z uvedeného průzkumu nechť si každý udělá sám, každopádně výsledky budou sloužit ZO k následným krokům ohledně budoucnosti této budovy. Z vánoční besídky Dne 1.srpna 2007 oslavila paní Věra Benediková z Vilic 75. výročí svého narození, 1.září 2007 oslavila paní Jaroslava Kahounová z Vilic 70. výročí svého narození a 2. září slavila paní Helena Kubecová taktéž z Vilic 80. výročí svého narození. Všem jubilantkám blahopřejeme Reakce čtenářů. Určitě máte ještě v živé paměti úsměvnou historku z úvodníku minulého čísla Polnice. Zde je reakce jednoho z Vás:. „Vážený pane starosto!. Velmi jsem si „pochutnal“ na Vašem příspěvku v posledním čísle Vilické polnice. Předpokládám, že ti dva mladí budou odsouzeni ze všech stran spoustou čtenářů. Přesto nebo právě proto by měli být alespoň trošku pochváleni. Za prvé proto, že originalita výběru místa je naprosto bezkonkurenční a nevyrovná se žádnému z adrenalinových sportů a v případě vhodného podchycení by se mohly Vilice i světově proslavit. (To je Váš píseček.). Za druhé proto, že z hlediska preventivní medicíny, což je můj píseček, se zachovali oba mladí naprosto správně, protože s téměř stoprocentní jistotou nemohli být na silnici nakaženi, alespoň pokud se klíšťat a podobných „svilištíků“ týče. Takže je za výběr místa z hlediska prevence Borreliosy a Klíšťové encephalitidy musím pochválit... S pozdravem MuDr. S.Rozkydal Pozn. red.: S uvedeným odborným stanoviskem nelze než souhlasit. Jelikož byl vzat v potaz i negativní postoj ze stran mnoha čtenářů, nebudeme si dělat iluze o morálních postojích mnohých z nás, zůstali oba mladiství anonymní, a tak to i zůstane. Takže z kydání bláta zůstalo u pouhých spekulací. Zaměření vodovodů. V následujících dnech a týdnech se budete moci setkat s množstvím dřevěných či železných kolíků a to na lukách, polích i v lesích. Bude se jednat o pomocné kóty sloužící k geometrickému zaměření vodovodních řadů. To bude nutné jednak ke kolaudaci rekonstruovaných úseků, jednak pro tvorbu územního plánu. Prosíme proto všechny, aby kolíky neničily ani nepřemisťovaly. Zaměření bude stát nemalé peníze a nechceme, aby přišly vniveč. Po zaměření budou kolíky odstraněny.