GDF SUEZ prezentace pro AEM 23. května 2012. 1.Každý vývoj energotrhů umožňuje optimalizaci ceny plynu 2.Naše přítomnost na trzích s energiemi 3.Optimalizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Změny cen zemního plynu v ČR od 1. dubna 2008 Tomáš Varcop člen představenstva, RWE Transgas, a.s. Pro zákazníky skupiny RWE s kvartálním stanovením ceny.
Advertisements

Pracovní úrazovost ČR v roce 2007
Poslanecká sněmovna 15. listopadu 2012
Souhrnné hodnocení situace v plynárenství z pohledu velkých zákazníků Ing. Vladimír Štěpán ENA s.r.o. Listopad 2012.
SOUČASNÁ OBCHODNÍ NABÍDKA Martin Polák senior specialista prodeje ZP, ČEZ Prodej, s.r.o. Praha, 3. června 2010.
OCHRANA ZÁJMŮ VELKÝCH SPOTŘEBITELŮ NA ENERGETICKÉM TRHU Praha,Žofín.
AKTUÁLNÍ ZDROJE PLYNU A JEJICH VLIV NA CENU V ČR
Optimalizace chování firmy v podmínkách dokonalé konkurence
Optimalizace chování firmy v podmínkách dokonalé konkurence.
Ekonomicko-společenská část soutěže POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Vývoj úvěrů a úrokových sazeb Dopady krize na transmisi měnové politiky Tomáš Holub Ředitel sekce měnové a statistiky Smilovice,
10. září 2008 Situace na evropském trhu s elektrickou energií David Kučera Generální sekretář Energetické burzy Praha.
Energetické úspory metodou EPC v Moravskoslezském kraji Milan Novotný Praha,
Pozice průmyslových spotřebitelů v globální konkurenci, vývoj cen Karel Šimeček, Seminář SVSE 15/05/08.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
Finanční deriváty Zdeněk Jelínek. Finanční deriváty Finanční derivát je finanční nástroj založený na určitém finančním nástroji (podkladovém aktivu).
P3 - Marketingový plán „Jsou tři typy firem: ty, které předvídají, ty které reagují na podněty, a ty, které se diví tomu, co se stalo.“ Které jsou nejúspěšnější?
1 Krize s plynem, příčiny a důsledky. Bezpečnost dodávek plynu v ČR. Prognóza vývoje cen energií v roce Vladimír Štěpán ENA s.r.o. Leden 2009
Optimalizace produkce biomasy a jejího využití Ing. Jan Habart, Ph.D. CZ Biom, předseda Hospodářská komora, vedoucí pracovní skupiny obnovitelné zdroje.
Základy ekonomie Seminář 4. Trh a tržní mechanismus.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Marek Dvořák Zajištění bezpečnostního standardu dodávky plynu.
Spolehlivost dodávek a velcí spotřebitelé v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Jarní konference AEM Poděbrady 21. – 22. března 2007.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
1 Cenová úroveň roku 2006, očekávaný vývoj cen silové elektřiny v roce 2007, aktuality Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, 170.
5 Optimalizace zásob Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc.
1 Přehled situace, dopad změn pro rok 2009 na odběratele, cenové srovnání dostupných evropských zemí Zdeněk K Á N S K Ý ENA s.r.o. listopad 2008
1 Cenová úroveň roku 2005, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
Vývoj požadavků na obchodování s elektřinou Ing.Karel Šimeček Seminář SVSE 11/2003.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Název organizace Podnikatelský plán (bližší specifikace aktivity) Vaše logo.
1 Cenová úroveň roku 2004, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
Plynárenství z pohledu evropského, doporučení pro odběratele Vladimír Štěpán ENA s.r.o. Březen 2009
Optimalizace chování firmy v podmínkách dokonalé konkurence
Ceny energií a jejich očekávaný vývoj
13. Multiprodukční firma Osnova přednášky
Energetické a ekologické scénáře pro přípravu aktualizace energetické koncepce Poděbrady
Pozice průmyslových spotřebitelů elektřiny Podzimní konference AEM 9/2007 K.Šimeček předseda předsednictva SVSE.
Řízení a hodnocení banky
Cenové strategie. Cenové cíle Cíle orientované na zákazníka Cíle orientované na finanční potřeby firmy Cíle orientované na okamžité požadavky trhu.
EU ETS 2005 – 2012 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Konference AEM , Praha.
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
1 Teplo a bydlení v České republice Pavel Kaufmann.
Bezpečnost dodávek zemního plynu Petr Binhack
Ing. Josef Karafiát, CSc. ORTEP s.r.o.
Řešení dodavatelských vztahů při dodávkách zemního plynu Jaroslav Horych 1.vicepresident; národní prodej VEMEX s.r.o. AEM,
ŘÍZENÍ RIZIK I Finanční rizika Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Kreditní riziko.
RWE na trhu s plynem v ČR a Evropě
1 Energie a bydlení v České republice XVII. Seminář energetiků – Jelenovská 2007 Pavel Kaufmann.
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
Vývoj trhu s pevnou biomasou Ing. Jan Habart, Ph. D. CZ Biom, předseda.
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
Určení cenové úrovně roku EEX Roční produkty – BaseLoad a PeakLoad CAL 09 a za období obchodování až přepočtené z € na Kč.
Plyn – důležitá součást energetického mixu ČR , Žofínské fórum Ing. Jiří Gavor, CSc. jednatel ENA ředitel ANDE.
Úrokový swap 12. října Co je úrokový swap Druh finančního derivátu. Slouží k zajištění pohyblivé úrokové sazby úvěrů. Dochází ke změně pohyblivé.
Současný stav a očekávaný vývoj cen energetických komodit 26. května 2016 – Most Hornická společnost 2016 Ing. Jiří Gavor, CSc. Ředitel ENA a ANDE.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
Pražská energetika, a. s. FUNGOVÁNÍ ENERGETICKÝCH TRHŮ Žofín
Příčiny a důsledky hypoteční krize. Finanční krize – příčiny; hypoteční krize pád nadhodnocených akcií internetových firem většina společností.
Změny devizového kurzu ČNB a vývoj mezd doc. Ing. Jaruše Krauseová, CSc.
Název společnosti Obchodní plán.
Analýza rozvahy a výkazu zisků a ztrát
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
Prezentace obchodního plánu
Prezentace obchodního plánu
JE ROPA KOMODITOU MINULOSTI? Ing. Boris Tomčiak, CFA, FRM
Prezentace obchodního plánu
Transkript prezentace:

GDF SUEZ prezentace pro AEM 23. května 2012

1.Každý vývoj energotrhů umožňuje optimalizaci ceny plynu 2.Naše přítomnost na trzích s energiemi 3.Optimalizace ceny plynu v průběhu odběru Agenda

Každý vývoj energotrhů umožňuje optimalizaci ceny plynu Brent 1st nearby 115,13 USD / bl 4th May 2012 Brent 1st nearby 107,54 USD / bl21st May 2012 ( - 6,5 %)

Každý vývoj energotrhů umožňuje optimalizaci ceny plynu Výroba LNG se zvýšila z 260 a 391 mld m3/r Tento růst se až do roku 2014 zastavil. Hlavní rizikový činitel tohoto scénáře: asijská poptávka.

Naše přítomnost ma trzích s energiemi TOP 3 v plynu TTF, Zeerbruge, EEX, NBP, PEG... TOP 5 v elektřině Ročně zobchodujeme TWh plynu TWh ropných derivátů

Snižování ceny plynu v průběhu odběru Využijte pohyby ceny komodit ve svůj prospěch. 22 EUR/MWh 12 EUR/MWh 28 EUR/MWh Ceny komodit jsou vysoce pohyblivé viz „first cal TTF“ níže:

Snižování ceny plynu v průběhu odběru Využijte pohyby ceny komodit ve svůj prospěch. fixujte k ochraně před růstem tržní ceny Indexujte v očekávání poklesu trhu Tranformujte index v případě příležitosti na trhu Držte plovoucí cenu Sjednejte pevnou cenu Indexace a návrat opět k plovoucí ceně! Opět sjednejte pevnou cenu! Indexace a návrat opět k plovoucí ceně!

Snižování ceny plynu v průběhu odběru Fixace (z plovoucí na pevnou cenu) ze P = cst + a x index na P = pevná cena Referenční hodnota Vaší indexace klesla nebo předvídáte výrazný nárůst… …Zafixujte svou plovoucí cenu za účelem: realizace zisku: využijte korekce trhu, zejména jste-li přesvědčeni o nadcházejícím růstu trhu v blízké budoucnosti; zastavení ztrát: zafixujte cenu k ochraně před dalším růstem ceny vázané dle Vaší reference. Indexace (z pevné na proměnlivou cenu) ze P = pevná cena na P = cst + a x index Vaše cena je pevná a náklady energií jsou již určené. Udržte si možnost využít očekávaný pokles trhu prodejem swapu. Transformace (z plovoucí na jinou plovoucí cenu) ze P = cst1 + a x index A na P = cst2 + b x index B Vaše cena je indexována na referenční hodnotu A. Ovšem index B vykazuje větší potenciál k poklesu než index A… Změňte tedy svou vazbu ceny z indexu A na index B. Realizujte zisk Stop loss Indexujte Transformujte

Naše podpora Zasíláme doporučení Zasíláme podpůrné analýzy trhu Provedeme jednoduše transakce na telefonu a em

Děkuji za pozornost Těším se na vaše otázky