RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (CIALA) Je č as na n ě co zdravého a osv ěž ujícího! Abychom nabídku našich recept ů trochu odleh č ili, p ř inášíme vám tento jednoduchý a p ř itom vd ěč ný salátový recept. Od č eských salátových klasik se liší tím, ž e je namísto octové zálivky ochucen zakysanou smetanou. Recept pochází z Gruzie, ráje to vynikající č erstvé zeleniny. P ř iznáváme, ž e v našich kon č inách m ůž e být koup ě č erstvých raj č at chutnajících alespo ň trochu po raj č atech nelehkým úkolem - zvláš ť v zim ě. Pak nezbývá ne ž si salát vylepšit sýrem nakrájeným na kosti č ky (t ř eba typickým gruzínským suluguni nebo mozarellou) a/nebo vlašskými o ř echy. K ř up, k ř up! Doba p ř ípravy: 15min Nasytí: 2 osoby
“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: 2-3 STŘEDNĚ VELKÁ RAJČATA 1 SALÁTOVÁ OKURKA 1 ČERVENÁ CIBULE 1 KELÍMEK ZAKYSANÉ SMETANY (250ML) ŠŤÁVA Z PŮLKY CITRÓNU ŠPETKA SOLI KADEŘAVÁ PETRŽELKA A ČERSTVÁ BAZALKA NA OCHUCENÍ A OZDOBENÍ Postup: Zeleninu nakrájíme a bylinky nasekáme, následně vše smícháme a podáváme.
DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016