Sobota 18. červen: společenský sál Bonaparte, Palackého náměstí, Slavkov - prezence : 10.00 – 11.30 - vlastní burza: 11.30 – 15.00 Další.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Advertisements

Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
Křižánky Vítejte u nás.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
BITVA U SLAVKOVA – BITVA TŘÍ CÍSAŘŮ
Cestovní kancelář Czech tour. Historie zámku Zámecká prohlídka O cestovní agentuře DopravaFotogalerie Informace o zájezdu.
Vranovská Ves.
Historie obce Choteč. Na začátek… … Budu Vám vyprávět o nejkrásnější vesnici, kterou znám, kde žijí obyvatelé šťastně a spokojeně… o obci jménem Choteč.
… správný cíl vaší cesty!
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
PODZIM POD ZELENOU HOROU 31. ročník turistické akce ve dnech v Nepomuku.
Bitva u Kolína 18. června 1757.
BITVA TŘÍ CÍSAŘŮ Slavkov 2. Prosince 1805.
Cestujeme po České republice
Podívejte se, jaké to jsou.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Bonapartův přechod přes Alpy
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
2.oddíl Slavkov Něco o Nás! Slavkov u Brna Ve Slavkově je škola J. A. Komenského a Tyršova. U Slavkova se konala významná Bitva tří císařů roku 1805.
Napoleonské války.
ŽIDLOCHOVICE Procházka po naučné stezce Přírodního parku Výhon
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Vypracoval Pavel Piterna
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Lipany.  Lipany leží 4 km západně od Kouřimi.  První záznam o vesnici je z roku  Do české historie se zapsala bratrovražednou bitvou.  30.května.
Český Brod.
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
… … Úvod V polovině měsíce prosince v roce 2014 jsem si prohlédl zajímavou výstavu Moravské vesničky a Betlému. Z prohlídky, která se mi líbila a.
Město Brno.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Napoleon Bonaparte - císařství
Prvouka – 2. ročník ZŠ „Rožmitál pod Třemšínem“
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS.
Napoleon I. Bonaparte.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jihomoravský kraj.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Dějepis Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Dnes žijeme v samostatném státě a jako úřední jazyk používáme češtinu. Problémy.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Výstava CERN Mgr. Jiří Gruntorád Vedoucí oddělení marketingu a cestovního ruchu Jihočeského kraje. 10 let praxe v médiích – rozhlas (Hitrádio Faktor),
Projekt - Místo, kde žiji. 2. ročník ZŠ Bezno ZŠ VY_32_INOVACE_08 Napiš své jméno a třídu.
NAPOLEON BONAPARTE. Nar. na Korsice; Vojenská škola – dělostřelectvo; Měřil jen 165 cm.
Máme rádi Pardubice Pardubice s Panem Perníčkem ZŠ Staňkova 128, Pardubice Kateřina Stopiaková a Michaela Novotná, 8.A.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název VY_32_INOVACE_12C_14_Litva Téma: Zeměpis.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Česká národní banka (prezentace)
Počátky a první porážka Mgr. I. Roubalíková
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
NAPOLEON BONAPARTE.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
BRNO Matěj Pilát
Francie válčila nepřetržitě od roku 1792 až do roku 1815:
Napoleon Bonaparte Andrea Hollyová.
Město a příměstské oblasti
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Pohoří ČR-Moravskoslezské.
Císařství Napoleona I..
Nesovice Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)
Adam Nápravník Bitva u Slavkova.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Akce bude realizována za finanční podpory Jihomoravského kraje.
Transkript prezentace:

Sobota 18. červen: společenský sál Bonaparte, Palackého náměstí, Slavkov - prezence : – vlastní burza: – Další informace a přihlášky najdete na internetových klubových stránkách Doprovodný program Sobota 18. červen: - prohlídka zámku v večeře pro sběratele a jejich rodinné příslušníky v Zámecké vinárně od Neděle 19. červen: - návštěva Mohyly míru – Loc: 49°9'13.755"N, 16°52'32.868"E Kontakty na organizátory: Jitka Schovancová – výbor klubu -

menší město východně od Brna v Jihomoravském kraji Slavkov, který je znám také pod jménem Austerlitz, dal jméno bitvě odehrávající se několik kilometrů na západ od města v roce Napoleon Bonaparte

Prohlídkové trasy pro návštěvníky: Historické sály Historické salonky Virtuální bitva Podzemí Tematické výstavy

Zámek Slavkov Pracký kopec Mohyla míru Santon Obec Zbýšov Zajímavá místa: Bojiště má rozlohu asi km. známá jako Bitva tří císařů Obec Křenovice Stará pošta Žuráň Obec Blažovice Obec Jiříkovice Staré vinohrady

Michail Illarionovič Kutuzov (1747 – 1813) Nad Křenovicemi je kopec zvaný Zlatá hora. Zde se nachází jeden z masových hrobů. Před bitvou měli ruští vojáci své sídlo v Křenovicích a Kutuzov zde měl také svůj hlavní stan. pamětní deska na tuto událost významný ruský vojevůdce z doby Napoleonských válek

BUHURT – skupina historického šermu historie a současnost bitvy socha M. I. Kutuzova pan O. Bartošek umělecký kovář autor sochy člen skupiny Buhurt

památník spojený s bitvou 2. prosince 1805 postavený památník všem obětem kaple s oltářem diagonální akustika hrobka pod kaplí

Nová multimediální expozice „Bitva tří císařů 1805“ Před bitvou Bitva O bitvě Po bitvě Expozice:

Navštivte další zajímavá místa! Žuráň Santon Stará pošta Zbýšov