Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Pohoří ČR-Moravskoslezské.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Pohoří ČR-Moravskoslezské."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Pohoří ČR-Moravskoslezské Beskydy TÉMATICKÝ CELEK: Místo, kde žijeme. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace: Program je určen k procvičování a opakování vlastivědného učiva ve 4. ročníku.

3 Moravskoslezské Beskydy

4 Lysá hora (1323 m n. m.).

5 Ivančena (skautský památník)
Mohyla na Ivančeně (925 m) je zvláštním místem. Na věčnou památku pěti ostravských skautů zavražděných německými okupanty 24. dubna 1945 v Cieszyně ji navršili z vynesených kamenů od října 1946 skauti, trampové a další návštěvníci.

6 Kaple Cyrila a Metoděje na Radhošti
Hora Radhošť Podle pověstí měl na Radhošti od pradávna sídlo slovanský bůh Radegast - Bůh slunce, války a vítězství Kaple Cyrila a Metoděje na Radhošti

7 Pustevny Historické budovy slovenského architekta Dušana Jurkoviče
Socha Radegasta na cestě z Pusteven na Radhošť.

8 Lesy na Smrku

9 Moravskoslezské Beskydy leží na ………… naší republiky
Moravskoslezské Beskydy leží na ………… naší republiky. Prochází jimi hranice se………………….. Nejvyšší horou je …………………, která měří……m. Oblíbenou a tajemnou horou je …………….., kde má podle pověstí sídlo ………………………. Na mapě najdi a vyjmenuj města, která leží v pohoří i v podhůří Moravskoslezských Beskyd. Od jihu navazují na pohoří …………………… Jak se nazývá socha slovanského boha?

10 Použitá literatura: Vlastivěda 4 ( učebnice pro 4.ročník základní školy) Poznáváme naši vlast (Nová škola)


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Pohoří ČR-Moravskoslezské."

Podobné prezentace


Reklamy Google