Svět nanovláken. Aktivity zahájeny v roce 2010 Nákup budovy a zahájení rekonstrukce (2010 -2011) Start vývoje aplikací (2010) Historie Nanovia / Nanotex.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“. Příklady dobré praxe úspěšných aktivit výzkumu a vývoje Tomáš Vlasák Projekt „Propojení VaV.
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Inovační vouchery : potenciál spolupráce s UTB
CzechInvest Koncepce podpory investic
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Operační program Podnikání a inovace
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Inovace v regionu, , České Budějovice. Popis nástroje Situace v jednotlivých regionech v ČR Jihočeské podnikatelské vouchery Základní parametry.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
TISKOVÁ KONFERENCE měsíců vlády z pohledu investic Investiční situace v ČR 16. července 2015.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
CzechInvest - Problémy investorů v Ústeckém kraji 14. ledna 2016.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE 6.BŘEZEN 2014, DOPRAVNÍ VaV CENTRUM Marie ZEZŮLKOVÁ, Kancelář strategie města.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Biology Park Brno a.s..
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
M-traktory.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Problematika potravinových odpadů v ČR
Svět nanovláken.
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
KNAUF INSULATION spol. s r. o
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

Svět nanovláken

Aktivity zahájeny v roce 2010 Nákup budovy a zahájení rekonstrukce ( ) Start vývoje aplikací (2010) Historie Nanovia / Nanotex Group Druhá investiční fáze Řezací stroj (2014) Produkční linka na nanovlákna (2015) První investiční fáze Vývojová laboratoř (2011) Produkční linky na nanovlákna (2012,2013) Laminační stroj (2012) Marketingové a obchodní aktivity (2012) Čisté prostory dle EN , třída čistoty 7 (2013)

Filtrace – vzduchová nebo kapalinová Automotiv – zvukoabsorpční materiály Technické nebo oděvní textilie Medicínské materiály Nanovia Focused Industries

Výrobu bariérových textilií Nanovia AntiAllergy fabrics Nanovia face mask and respiratory fabrics Nanovia Clean Air fabrics Produkční kapacita je používána pro: Zakázkovou výrobu Filtrace Membrány Technické textilie Akustické materiály  O společnosti Nanovia

Nanovia – program Inovační voucher Rok 2015 Nanovia využila inovační voucher k řešení problematiky Síťování nanovláken z chitosanu Předchozí řešení technologicky náročný postup vyžadující investice v řádu jednotek miliónů Kč Nové řešení technologicky jednoduchý postup Investice v řádech jednotek tisíc Kč Poskytovatel znalostí – Univerzita JE Purkyně, PřF Rozpočet Kč / Dotace Kč

Nanovia – program Inovační voucher Přínosy projektu Vyřešení technologického problému, který limitoval transfer Navržené řešení poskytuje lepší stabilitu nanovláken ve vodném prostředí Navržené řešení umožňuje realizovat tansfer výroby do průmyslového měřítka Navržené řešení poskytuje platformu pro další rozvoj produktů Výstupy projektu Navržené řešení bude součástí připravovaného užitného vzoru

Nanovia – program Inovační voucher Přínosy programu Minimální administrativa Rychlé vyřízení žádostí Rozpočet dostatečný pro řešení dílčích problémů nebo postupů Vysoká míra podpory v Ústeckém kraji (85%) Nevýhody programu Jednou a dost – pouze pro podporu navázání spolupráce s VaV organizací V roce 2016 využije Inovační voucher společnost Nanotex Group s.r.o.

Děkuji za pozornost