Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektu: Moderní škola 2010 Číslo projektu, šablona:
Advertisements

Český jazyk (sloh) – 8. ročník
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_18 Sada 22 Základní škola T.
Číslo v digitálním archivu školy
Najdi ve větách VS po S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Věta jednoduchá a souvětí
VY_32_INOVACE_09_05 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XVI _ ČJS, DUM 6
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Používání barev v kontextu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit se používat barvy ve větách.
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
DRUHY VĚT OZNAMOVACÍ ROZKAZOVACÍ TÁZACÍ PŘACÍ.
121.1 Dopravní výchova - chodec
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Datum (období) vytvoření výukového materiálu: Prosinec 2011 Číslo klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_CJ.4.12.
O perníkové chaloupce Bylo nebylo….
Najdi ve větách členy rodiny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace HRÁTKY S RÝMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU-
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty přací VY_32_INOVACE_04 Sada 22 Základní škola T. G. Masaryka,
65.1 Podstatná jména rodu mužského - vzor pán
Najdi ve větách domácí zvířata
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Slabiky dě, tě, ně VY_32_INOVACE_11 Sada 3 Základní škola.
Shoda přísudku s podmětem Podmět rodu středního Český jazyk 5. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Instrukce kinosál Výroba kartiček pro 2.A Výroba vizitek Zakončení prezentací.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_29.
ZVÍŘÁTKA V ZIMĚ Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ Můžeme slova ohýbat? hvě zdi čka pan el ák.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník Najdi v říkance všechna zájmena ZÁJMENA Co už známe Leze žába do bezu, já tam za ní polezu,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková POHÁDKY Bylo, nebylo, za devatero lesy a devatero horami……… Žil,
Rozvoj slovní zásoby Základní škola a Mateřská škola Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: : VY_32_INOVACE_05_CJ1_rozvoj_slovni_zasoby.
OSNOVA KE STUDIU S VÝŇATKY Z DĚL V. NEZVALA, F. HALASE A F. HRUBÍNA PRO STUDENTY STŘEDNÍCH PEDAGOGICKÝCH ŠKOL Poezie pro děti II.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk - 1.ročník Autor: Mgr. Romana Martináková UČÍME SE PÍSMENKA Pojmenuj obrázky. Co mají společného?
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník Autor: Mgr.Michaela Krbušková PŘÍDAVNÁ JMÉNA Už známe: Najdi v textu přídavná jména Přídavná.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lenka.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
LÍBILA BY SE VÁM NAŠE ZEMĚ V TÉTO PODOBĚ?!
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_01
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Obrázky – vlastní tvorba
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ JAZYK
Anotace: práce s učebnicí, tiché čtení s porozuměním
JARNÍ KVĚTINY Březen to je měsíc jara, budí všechny květinky.
SLOVESNÝ ZPŮSOB PODMIŇOVACÍ
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
„ Z pohádky do pohádky“ Projekt ŠD Medvědi, Pejsci, Zajíčci leden 2012
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
VY_32_INOVACE_19_CJI_LITERÁRNÍ ŽÁNRY
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 PŘEČTI SLOVA A SPOJ JE SE SPRÁVNÝM OBRÁZKEM? TO UŽ DOKÁŽEME ! holoubek les perník klíč baba chaloupka

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 PŘEČTI VERŠOVANOU POHÁDKU ! A TEĎ POHÁDKA NOVĚ ! PERNÍKOVÁ CHALOUPKA „Odkud ten náš holub letí?“ „Letím z lesa, milé děti, vrkú, vrkú, vrkú.“ „Cos tam viděl, holoubku?“ „Perníkovou chaloupku u černého smrku.“ „Viděls také Mařenku?“ „Jakpak by ne, holenku! Viděl jsem ji s Jeníkem krmili se perníkem.“ „A když z okna na zahradu vystrčila baba bradu, nebáli se holoubku?“ „Kdepak? Zamkli chaloupku na cukrový klíč – a už byli pryč!“

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 DOPLŇ SPRÁVNĚ VĚTY ! ČETLI JSTE S POROZUMĚNÍM ? Děti si povídali s holubem. Holub letěl z lesa. u černého smrku. Perníková chaloupka stála Když viděli děti babu, zamkli ji do chaloupky. Klíč byl vyroben z cukru.

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 FRANTIŠEK HRUBÍN KDE SE VZALA TATO POHÁDKA ? Napsal ji pan SPISOVATEL

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 DOKÁŽETE SE NAUČIT VERŠOVANÉ VYPRÁVĚNÍ ? ROZDĚLTE SE NA 2 SKUPINY A NAUČTE SE ČÁST VYZNAČENOU VAŠÍ BARVOU! „Odkud ten náš holub letí?“ „Letím z lesa, milé děti, vrkú, vrkú, vrkú.“ „Cos tam viděl, holoubku?“ „Perníkovou chaloupku u černého smrku.“ „Viděls také Mařenku?“ „Jakpak by ne, holenku! Viděl jsem ji s Jeníkem krmili se perníkem.“ „A když z okna na zahradu vystrčila baba bradu, nebáli se holoubku?“ „Kdepak? Zamkli chaloupku na cukrový klíč – a už byli pryč!“ PERNÍKOVÁ CHALOUPKA

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 KEY WITCH FOREST

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 STAŇ SE NA CHVILKU BÁSNÍKEM ! NAJDI A SPOJ RÝMY Z VERŠOVANÉ POHÁDKY ! pryč HOLOUBKU HOLENKU KLÍČ JENÍKEM chaloupku děti LETÍ míč perníkem kvítí deštníkem větvičku pradlenku Mařenku

Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda 1 Použité zdroje :